Deconturi precompletate pe site ANAF

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
irfanr2767

facturi incasate cu bon

#46 Mesaj de irfanr2767 »

Am o intrebare referitoare la facturile incasate cu bon fiscal emis de pe casa de marcat. Daca factura e incasata cu cardul dar este inregistrata incasarea pe casa de marcat, are acelasi statut ca si cea incasata in numerar pe casa de marcat? Trebuie sa trimit factura in e-factura alegand optiunea "f" si in cazul facturilor incasate cu cardul?

oprisp

Re: Deconturi precompletate pe site ANAF

#47 Mesaj de oprisp »

f- si pt fact incasate cu card si marcate pe casa.

sandua147

#48 Mesaj de sandua147 »

Ce facem acum cu incasarile prin banca la care nu se va mai emite bon fiscal ( colaboratorii mei sunt bucurosi ca nu mai sunt obligati sa le emita ) ? Decontul precompletat nu va mai fi corect pentru ca ANAF nu isi ia date din extrasul nostru de cont ...

sandua147

#49 Mesaj de sandua147 »

Am sunat la prestatorul casei de marcat si mi-a spus ca o casa nu poate emite un bon fiscal daca acesta nu este tiparit. Deci ideea cu economia de hartie nu functioneaza .

sandua147

#50 Mesaj de sandua147 »

Si invers, daca sunt cumparator si suma apare in extras , fara sa am bonul tiparit , cum inregistrez achizitia ? Cu cat ma gandesc mai mult la ''facilitatea'' pe care am primit-o , cu atat mai mult ma doare mai rau capul ( hahaha)

tomac

#51 Mesaj de tomac »

Eu nu le recomand să nu emită bon fiscal. Doar dacă ar factura către persoane fizice și ar încasa cu card. Altfel, sub nicio formă nu le recomand.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

sandua147

#52 Mesaj de sandua147 »

Multumesc frumos pentru raspuns. Vazusem parerea ta si in sinteza facuta pentru inceputul anului. Din nou cei ce fac legile confirma ca nu se consulta cu profesionistii inainte de a legifera.

guiuh6

#53 Mesaj de guiuh6 »

Buna ziua, unde se trece pe factura incasata cu bf , numarul de la bonul fiscal, deoarece acum trebuie sa trecem pe factura fiecare pozitie de marfa. Multumesc !

tomac

#54 Mesaj de tomac »

Puteți să-l treceți oriunde. Ca idee dacă nu emiteți factura din program și nu tipăriți bon din program pentru acea factură, pe factura emisă în baza bonului fiscal este suficient să treceți mențiunea "Factură emisă conform bonului nr.../...." fără a detalia produsele.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

serbann215

#55 Mesaj de serbann215 »

BUNA ZIUA. PRIMIM IN FICARE LUNA NOTIFICARE DE CONFORMARE.
90% DIN FACTURILE EMISE CATRE PERSOANE FIZICE SUNT INCASATE CU BF. (MENTIONEZ FAPTUL CA APROAPE TOATE IESIRILE CU BON FISCAL SUNT ASOCIATE UNEI FACTURI)
- FACTURILE SUNT TRANSMISE IN SPV CU 751
- NU AVEM ERORI DE VALIDARE
- SINGURUL MESAJ PE CARE IL AVEM IN SPV, PENTRU PF ESTE - Factura cu id_incarcare=.................. nu poate fi comunicată către destinatar (BT-47 – lipsă identificator) Vă informăm că aveți obligația transmiterii facturii către destinatar, în conformitate cu prevederile art. 10^1, alin. 4 din OUG nr. 120/2021, DAR ACEST MESAJ AM INTELES CA NU ARE NICI O LEGATURA CU VALIDAREA FACTURII LA PERSOANE FIZICE
- IN P-300_FACTURI, LA VANZARI APAR DOAR FACTURILE EMISE CATRE PERSOANE JURIDICE
IMI PUTETI SPUNE UNDE GRESESC LA EMITEREA FACTURII CATRE PF.
MULTUMESC ANTICIPAT.

balazse246

#56 Mesaj de balazse246 »

Poate ajuta:
https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=57729
https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=57817

Scrie răspuns