buna ziua!
eroare conectare client-server, ce trebuie sa fac? am atasat un fisier cu o imagine
eroare conectare baze de date client-server
eroare conectare baze de date client-server
- Fişiere ataşate
-
- eroare conectare.png (232.46 KiB) Vizualizat de 3697 ori
Re: eroare conectare baze de date client-server
Calculatorul ce are IP 192.168.1.196 - care din imagine pare să fie serverul - trebuie să permită conectarea la el, mai exact, prin firewall să fie permis accesul Firebird.
De asemenea să vă asigurați că serverului i se alocă adresă de IP statică și nu prin DHCP.
Pentru a adăuga Firebird la excepțiile firewall:
- accesați Control Panel\System and Security\Windows Defender Firewall sau scrieți în start “Windows Defender Firewall”;
- apăsați “Allow an app or feature through Windows Defender Firewall, “allow another app..” iar daca butonul este inactiv, în prealabil apăsați sus butonul “Change settings”;
- apoi apăsați “Browse..”, alegeți calea către firebird: C:\Program Files\Firebird\Firebird30_Saga, selectați “firebird.exe” - Open - Add;
- bifați toate opțiunile disponibile: private, public, domain
Dați Ok peste tot și reîncercați conectarea.
De asemenea să vă asigurați că serverului i se alocă adresă de IP statică și nu prin DHCP.
Pentru a adăuga Firebird la excepțiile firewall:
- accesați Control Panel\System and Security\Windows Defender Firewall sau scrieți în start “Windows Defender Firewall”;
- apăsați “Allow an app or feature through Windows Defender Firewall, “allow another app..” iar daca butonul este inactiv, în prealabil apăsați sus butonul “Change settings”;
- apoi apăsați “Browse..”, alegeți calea către firebird: C:\Program Files\Firebird\Firebird30_Saga, selectați “firebird.exe” - Open - Add;
- bifați toate opțiunile disponibile: private, public, domain
Dați Ok peste tot și reîncercați conectarea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
am aceeași eroare și eu la o firmă.. am verificat toate sunt ok.. tot eroarea aceea apare la client...
nu știu ce să îi mai fac..

nu știu ce să îi mai fac..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
si la noi este aceeasi situatie . cei de la saga nu raspund nici telefonic , nici la emailuri . problema asta a apaut odataa cu noua modificare .
Puteti apela la mine pentru a va ajuta.
Datele de contact https://www.sagasoft.ro/distribuitor.php?id=50
Datele de contact https://www.sagasoft.ro/distribuitor.php?id=50
Buna ziua,
Ati reusit sa rezolvati problema cu conectarea? Am urmat pasii de mai sus, dar tot nu merge.
Ati reusit sa rezolvati problema cu conectarea? Am urmat pasii de mai sus, dar tot nu merge.
multumiri Dl Tomac , a functionat!