Am urmatoarea situatie: marfa intrata in gestiunea "marfa", tip articol "marfuri", cont 371. Acum vine problema: firma factureaza catre client sub forma de servicii (asa este facut contractul: de exemplu, servicii de furnizare si montaj cos de baschet etc.) si nu marfa ca atare. Cum pot descarca marfa din stoc in aceasta situatie?
Descarcare marfa din gestiune cu factura de servicii
Descarcare marfa din gestiune cu factura de servicii
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: marfa intrata in gestiunea "marfa", tip articol "marfuri", cont 371. Acum vine problema: firma factureaza catre client sub forma de servicii (asa este facut contractul: de exemplu, servicii de furnizare si montaj cos de baschet etc.) si nu marfa ca atare. Cum pot descarca marfa din stoc in aceasta situatie?
Multumesc!
Re: Descarcare marfa din gestiune cu factura de servicii
Creati un produs finit care sa-l cheme "servicii de furnizare si montaj cos de baschet"
Mergeti in TIPURI DE ARTICOLE, iar la contul 371 bifati: consumabil, vandabil, produs.
Mergeti in produse finite si la consumuri adaugati marfa pe care o veti vinde ca si consumabil.
Mergeti la factura de iesire si faceti factura alegand: Produse finite, gestiunea (tot) depozit....si asa mai departe.
Mergeti in TIPURI DE ARTICOLE, iar la contul 371 bifati: consumabil, vandabil, produs.
Mergeti in produse finite si la consumuri adaugati marfa pe care o veti vinde ca si consumabil.
Mergeti la factura de iesire si faceti factura alegand: Produse finite, gestiunea (tot) depozit....si asa mai departe.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
-
stroer1948
Re: Descarcare marfa din gestiune cu factura de servicii
@paturcai Varianta de mai sus, presupun ca este valabila si pentru vanzarea unor marfuri, la pachet, cand intrarea este pe bucata ?
Spre exemplu, eu am intrare pe bucata: Pahar Vin, tip marfa, cod 0001.
Iar vanzarea se face la set: Set Pahare vin 6 bucati, tip marfa, cod 0002.
Am bifat in Tip Articole, la Marfuri, sa fie Produs si Nestocat. Astfel, la vanzare, se creaza pozitia automat in productie si se scad cele 6 bucati de marfa cod 0001.
Problema este la retur. Atunci cand se valideaza o factura de retur, cu cantitatea -1 Set Pahare vin 6 bucati, tip marfa, cod 0002 nu creaza automat si o pozitie in productie, cu minus, astfel incat marfa returnata sa intre iar in gestiune.
Exista vreo solutie ?

Spre exemplu, eu am intrare pe bucata: Pahar Vin, tip marfa, cod 0001.
Iar vanzarea se face la set: Set Pahare vin 6 bucati, tip marfa, cod 0002.
Am bifat in Tip Articole, la Marfuri, sa fie Produs si Nestocat. Astfel, la vanzare, se creaza pozitia automat in productie si se scad cele 6 bucati de marfa cod 0001.
Problema este la retur. Atunci cand se valideaza o factura de retur, cu cantitatea -1 Set Pahare vin 6 bucati, tip marfa, cod 0002 nu creaza automat si o pozitie in productie, cu minus, astfel incat marfa returnata sa intre iar in gestiune.
Exista vreo solutie ?