Buna ziua.
1. Am o factura de la o societate din Canada, pentru un abonament pe o platforma, emisa catre un PFA platitor de TVA in Romania (devenit platitor cf art 316, pentru depasire CA). Factura este cu TVA 0. O consider impozabila in Romania si fac taxare inversa si o declar in decont la rd 7 si 22?
2. Am o alta factura de la o firma din HongKong, tot servicii electronice, cu TVA 0, dar scrie "reverse charged USD". Furnizorul are VAT number EU196000846. Cum declar aceasta factura?
Servicii electronice de la firme non-UE
-
Re: Servicii electronice de la firme non-UE
1. Da.
2. Dacă firma din Honkong nu este înregistrat în scopuri de TVA într-un stat membru al UE sau codul de TVA furnizat nu este valabil, atunci tranzacția ar trebui tratată similar cu cea din Canada.
2. Dacă firma din Honkong nu este înregistrat în scopuri de TVA într-un stat membru al UE sau codul de TVA furnizat nu este valabil, atunci tranzacția ar trebui tratată similar cu cea din Canada.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Pentru firma din Hong Kong nu am alt cod de TVA in afara de cel cu EU. Pe care nu am cum sa il gasesc in Vies. In Saga, le-am operat pe intrari-valuta, cu T, si mi le duce in decont la rd 7 si 22, dar si in D394. este ok?
Da.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”