Servicii electronice de la firme non-UE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
sandum349296

Servicii electronice de la firme non-UE

#1 Mesaj de sandum349296 »

Buna ziua.
1. Am o factura de la o societate din Canada, pentru un abonament pe o platforma, emisa catre un PFA platitor de TVA in Romania (devenit platitor cf art 316, pentru depasire CA). Factura este cu TVA 0. O consider impozabila in Romania si fac taxare inversa si o declar in decont la rd 7 si 22?
2. Am o alta factura de la o firma din HongKong, tot servicii electronice, cu TVA 0, dar scrie "reverse charged USD". Furnizorul are VAT number EU196000846. Cum declar aceasta factura?

herganiec

Re: Servicii electronice de la firme non-UE

#2 Mesaj de herganiec »

1. Da.
2. Dacă firma din Honkong nu este înregistrat în scopuri de TVA într-un stat membru al UE sau codul de TVA furnizat nu este valabil, atunci tranzacția ar trebui tratată similar cu cea din Canada.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

sandum349296

#3 Mesaj de sandum349296 »

Pentru firma din Hong Kong nu am alt cod de TVA in afara de cel cu EU. Pe care nu am cum sa il gasesc in Vies. In Saga, le-am operat pe intrari-valuta, cu T, si mi le duce in decont la rd 7 si 22, dar si in D394. este ok?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

Da.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns