Buna ziua! Sunt un utilizator nou al programului Saga C si as avea cateva nelamuriri si intrebari:
1. Exista vreo varianta la intrari sa apara si o coloana cu Codul de bare al produsului? In special pt cand nu am la indemana produsul pt scanat sa pot sa il tastez de mana. Sau doar pt verificare mai usoara daca am selectat corect produsul din lista mea, dupa ce am tastat denumirea acestuia. (pe unele facturi de la furnizor este scris codul de bare in dreptul produsului)
2. Perisabilitatile si pierderile unde se inregistreaza corect? (legume, fructe etc) Am gasit ceva pe forum ca la operatii speciale, dar nu sunt sigur daca este corect.
3. Bonuri de consum. Daca am folosit ca si consumabile anumite produse pe care le am inregistrate ca si "marfuri" pt vanzare. Acestea nu pot fi selectate la Operatii- Bonuri de consum, pt ca tipul de produs "marfuri" nu are bifat casuta "consumabil". Cum ar trebui sa procedez corect in acest caz ca sa le scot pe bonuri de consum?
4. Ambalaje SGR. Cum as putea sa scot banii din casa legal atunci cand un client vine cu retur ambalaje SGR? Mentionez ca utilizez Marketline la casa pt vanzare. Si apoi bineinteles sa imi cresc si stocul de ambalaje SGR. Sau este vreo alta varianta legala in loc de a scoate cash din casa care sa fie mai usoara? (gen emitere voucher sau altceva de acest gen)
Multumesc mult anticipat!
Cod de bare intrari, Perisabilitati, Bonuri de consum, Ambalaje SGR
-
- balazse246
Re: Cod de bare intrari, Perisabilitati, Bonuri de consum, Ambalaje SGR
1. Doar daca la nivel de articol => detalii => informatii suplimentare ar fi intrdus codul de bara. In acest caz cand te pozitionezi pe denumire articol apare textul introdus.
Daca vrei sa apara separat codul de bara ar trebui sa discuti cu echipa Saga, daca ar fi posibil.
2. Operatii speciale.
3. Creezi din nou acelasi produs, dar pe tip alte materiale consumabile (la denumire sa treci un simbol sau ceva in plus pentru a se putea diferentia, de ex: "_"), dupa care faci transfer de pe un articol pe celalalt si ulterior faci bon de consum.
O alta solutie ar fi sa creezi un articol de tip alte materiale consumabile denumit "consumbile" si la fel faci transfer si bon de consum (langa bon de consum atasezi transferul, sa se va ce ai transferat), dar eu as alege varianta anterioara.
4. Pentru moment varianta de voucher este utilizat in majoritatea cazurilor.
Daca vrei sa apara separat codul de bara ar trebui sa discuti cu echipa Saga, daca ar fi posibil.
2. Operatii speciale.
3. Creezi din nou acelasi produs, dar pe tip alte materiale consumabile (la denumire sa treci un simbol sau ceva in plus pentru a se putea diferentia, de ex: "_"), dupa care faci transfer de pe un articol pe celalalt si ulterior faci bon de consum.
O alta solutie ar fi sa creezi un articol de tip alte materiale consumabile denumit "consumbile" si la fel faci transfer si bon de consum (langa bon de consum atasezi transferul, sa se va ce ai transferat), dar eu as alege varianta anterioara.
4. Pentru moment varianta de voucher este utilizat in majoritatea cazurilor.
-
Re: Cod de bare intrari, Perisabilitati, Bonuri de consum, Ambalaje SGR
Si varianta cu voucher cum functioneaza mai exact? cum si de unde il emit? direct din Marketline?
multumesc
multumesc