CONCEDII
Re: CONCEDII
Salariatii stiu ca e ilegal ce vor?
Compensarea în bani a zilelor de concediu neefectuate este permisă doar în cazul încetării contractului individual de muncă.
Deci NU ai voie sa platesti concediile neefectuate.
Deci NU ai voie sa platesti concediile neefectuate.
da ,corect.
S-au trezit ei acum ca vor banii si adminsitartorul vrea sa le plateasca.
da ,corect.
Da, dar tu ii explici administratorului legislatia, nu te apuci imediat sa emiti OP-ul. Nici tu nu stiai, ai intrebat direct ce sa scri pe OP.
-
cred ca multi se confrunta cu situatii de acest gen, mai ales la firme mai mici, o posibila solutie ar fi acordarea de prime/venituri suplimentare cu contravaloarea zilelor de co neefectuat, astfel incat toata lumea sa fie multumita
Ok, dar concediul ramane tot neefectuat si trebuie sa i-l platesti la incetarea CIM pe toti anii neefectuati. Asa ca nu aceasta e solutia.
revin din nou pe acest subiect.
Mai devreme cineva zicea ca se pot da prime ,ca sa fie toata lumea multumita insa ,dai prime si apoi cand pleaca ,ce fac?ii mai platesc si co neefectuat?
Suntem in feb 2025 ,daca salariatii au zile neefectuate pe 2023-2024 ce se intampla cu aceste concedii?
Mai devreme cineva zicea ca se pot da prime ,ca sa fie toata lumea multumita insa ,dai prime si apoi cand pleaca ,ce fac?ii mai platesc si co neefectuat?
Suntem in feb 2025 ,daca salariatii au zile neefectuate pe 2023-2024 ce se intampla cu aceste concedii?
- balazse246
Daca acei angajati au concediu neefectuat, atunci tu ca si angajator faci in asa fel incat acele persoane sa isi efectueze acele zile de concediue, altfel se tot aduna.
De platit doar cand se incheie contractului le vei putea platii.
De platit doar cand se incheie contractului le vei putea platii.
am inteles ca:
-1) eu ca si angajator trebuie sa anunt salariatul de zilele de CO neefectuate
Exista un model de informare sau sunt chestii interne care tin de contabilitate?
2) pentru Co neefectuat din 2023 ,salariatul si le poate lua pana la 18 luni al anului urmator adica( cele din 2023 pana in Iunie 2025) iar (cele din 2024 pana in Iunie 2026 ) corect?
-1) eu ca si angajator trebuie sa anunt salariatul de zilele de CO neefectuate
Exista un model de informare sau sunt chestii interne care tin de contabilitate?
2) pentru Co neefectuat din 2023 ,salariatul si le poate lua pana la 18 luni al anului urmator adica( cele din 2023 pana in Iunie 2025) iar (cele din 2024 pana in Iunie 2026 ) corect?
Având în vedere dreptul angajatorului de a stabili organizarea şi funcţionarea unităţii, precum şi dreptul salariaţilor de a beneficia de concediu de odihnă, pentru efectuarea concediilor, angajatorul trebuie să programeze intervalele de timp în care acestea se acordă. Programarea se poate realiza colectiv atunci când vizează întreg colectivul sau numai o parte din acesta (compartiment, departament, punct de lucru) sau individual.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”