BUNA ZIUA .
am emis o factura in EURO din modulul IESIRI - VALUTA , dar la listare imi apare doar valoarea in EURO . Prin transmitere in SPV am constatat ca apare la fel doar valoarea in EURO .
CUM prcedez sa apara si contravaloarea in RON pe factura , astfel incat .. dl. client sa poata decide in ce moneda sa achite factura ?? ( baza + tva = pret total )
MULTUMESC .
emitere FACTURI in euro DIN modului IESIRI - VALUTA
-
Re: emitere FACTURI in euro DIN modului IESIRI - VALUTA
De ceva vreme SAGA a facut un pas urias facand posibila incasarea in LEI a unei facturi emise in EUR (din IESIRI VALUTA), sau plata unei astfel de facturi (din INTRARI VALUTA). Astfel: o factura emisa in valuta se poate incasa FARA NICIO problema in Banca in LEI. Singurul lucru la care trebui atentie, este ca dupa incasare, ar putea sa apara diferentele de curs valutar in banca in LEI; stergeti-le!
Exemplu:
Am de incasat o factura de 100 EUR la cursul de 4,97 (497 lei)
Merge la Banca in LEI si o incasez cand cursul este 5,00 lei; desi eu incasez 497 SAGAimi va duce diferenta de curs (la Banca in LEI) tot in banca.
Sterg diferenta de curs.
Concluzie: emiteti factura in LEI la cantitate treceti 100, la U/M treceti EUR, iar la pret treceti 4,97
Din experienta: Nimeni nu s-a plans pana acum ca facturile emise in EUR au ajuns sau nu au ajuns prin SPV la destinatie si ca nu stiu cumsa procedeze.
Exemplu:
Am de incasat o factura de 100 EUR la cursul de 4,97 (497 lei)
Merge la Banca in LEI si o incasez cand cursul este 5,00 lei; desi eu incasez 497 SAGAimi va duce diferenta de curs (la Banca in LEI) tot in banca.
Sterg diferenta de curs.
Concluzie: emiteti factura in LEI la cantitate treceti 100, la U/M treceti EUR, iar la pret treceti 4,97
Din experienta: Nimeni nu s-a plans pana acum ca facturile emise in EUR au ajuns sau nu au ajuns prin SPV la destinatie si ca nu stiu cumsa procedeze.
- balazse246
Vrei sa zici ca pe fisa clientului nu vor fi probleme la reevaluare daca faci incasarea cum ai descris?
-
Nu vor fi probleme
Poti incerca.
Este - intr-adevar o mica problema la SITUATIA DE CLIENTI/FURNIZORI, dar confirmarile de sold sunt OK, iar fisele de cont sunt fara cusur.
Poti incerca.
Este - intr-adevar o mica problema la SITUATIA DE CLIENTI/FURNIZORI, dar confirmarile de sold sunt OK, iar fisele de cont sunt fara cusur.