SAF-T obligativitate coduri NC

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
sorai

SAF-T obligativitate coduri NC

#1 Mesaj de sorai »

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati sa inteleg situatia cu SAF-T si codurile NC. Am tot cautat prin subiectele de pe forum insa nu imi este clar daca pt fima neplatitoare de TVA, platitoare de impozit pe profit - SAF-T trimestrial si stocuri cantitativ valorice este obligatoriu sa inregistrez in SAGA codurile NC. Am inteles ca declaratia poate fi generata si daca materia prima, produse finite si alte bunuri din stoc (excluzand obiectele de inventar) nu au cod NC, insa nu imi este clar daca in declaratia care va ajunge la ANAF este obligatoriu sa existe codurile NC.
Din ce mai citisem eu aceste coduri ar fi utilizate pentru urmarirea bunurilor, produselor care sunt exportate/importate si pentru Intrastat, iar la mine nu este cazul. Dar poate nu am inteles eu corect.
Am vazut si cateva comentarii in care se mentiona ca aceste coduri nu ar fi obligatorii dar ca este posibil ca ANAF sa le solicite, presupun, dupa depunerea D406.... :?

Multumesc!

ionpaturca

Re: SAF-T obligativitate coduri NC

#2 Mesaj de ionpaturca »

Se pare ca ar cam fi.
Aceste coduri sunt esențiale pentru identificarea corectă a produselor și bunurilor în raportările contabile și fiscale, facilitând astfel urmărirea acestora de către ANAF

tomac

Re: SAF-T obligativitate coduri NC

#3 Mesaj de tomac »

Sunt obligatorii dacă vi se cere SAFT pentru stocuri. Cel ce se depune lunar se poate depune să dacă nu există acele coduri NC completate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns