Imobilizari
Imobilizari
Bună ziua. Vă rog să mă ajutați în următoarea situație. Am în ianuarie o factură de la un furnizor imobilizări, avans rezervare auto,pe care am preluat-o din SPV saga înainte de a crea furnizorul.Am creat ulterior 404.xx,cu datele firmei însă îmi face nota contabilă pe 401 in loc de 404.xx. Am încercat să modific manual însă nu mă lasă programul,îmi spune că nu este creat,deși este.Cum să procedez să înregistreze cu 404.xx? Mulțumesc frumos!
- balazse246
Re: Imobilizari
Deci, ai avut codul de furnizor "00005" cu cont analitic "4111.00005" si ai creat alta "00009" cu cont analtic "404.00009" (atentie sa fie ceva diferenta ca si text intre cele doua denumiri).
Daca din greseala ai inregistrat pe "00005", atunci mergi, devalidezi si alegi "00009", validezi din nou.
Daca din greseala ai inregistrat pe "00005", atunci mergi, devalidezi si alegi "00009", validezi din nou.
Apreciez răspunsul dumneavoastră însă codul este același 00087. Nu am două coduri diferite pe același furnizor.Daca șterg întrarea și o reintroduc manual e problemă?
- balazse246
Deci, ai creat codul "0008" cu cont analitic "4111.0008", dupa care ai modificat doar contul anlitic in "404.00008", corect?
Daca da, atunci la "intrari", devalidezi inrtarea, alegi furnizorul "00007" (sau orice alt furnizor), dupa care alegi "0008", salvezi si validezi. Vezi ce iti apare atunci.
PS. Sa tinem de titlul forumului "aici ne tutuim".
Daca da, atunci la "intrari", devalidezi inrtarea, alegi furnizorul "00007" (sau orice alt furnizor), dupa care alegi "0008", salvezi si validezi. Vezi ce iti apare atunci.
PS. Sa tinem de titlul forumului "aici ne tutuim".

programul imi duce in ct.105 valoarea noua a cladirii reevaluate in loc de diferenta din reevaluare val noua minus val ctb.
inregistrez eu gresit in imobilizari la rubrica reevaluari ? multumesc.
inregistrez eu gresit in imobilizari la rubrica reevaluari ? multumesc.
-
Metoda bruta - presupune inregistrarea rezultatelor reevaluarii prin recalcularea proportionala atat a valorii brute a activului reevaluat, cat si a amortizarii, astfel incat valoarea contabila a activului, dupa reevaluare, sa fie egala cu valoarea sa reevaluata.
Metoda neta de inregistrare a rezultatelor reevaluarii presupne prezentarea activului la valoarea justa prin anularea amortizarii din valoarea contabila bruta si recalcularea valorii nete a activului la valoarea sa reevaluata. Aceasta metoda este recomandata in cazul reevaluarii constructiilor la valoarea lor de piata.
Metoda neta de inregistrare a rezultatelor reevaluarii presupne prezentarea activului la valoarea justa prin anularea amortizarii din valoarea contabila bruta si recalcularea valorii nete a activului la valoarea sa reevaluata. Aceasta metoda este recomandata in cazul reevaluarii constructiilor la valoarea lor de piata.