Inregistrare contract de sponsorizare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
peticae228

Inregistrare contract de sponsorizare

#1 Mesaj de peticae228 »

Societate platitoare de impozit pe profit incheie un contract de sponsorizare cu o asociatie sportiva pe o perioada de 12 luni zile. Incepand cu luna septembrie se plateste suma de 1.000 lei in contul asociatiei. Cum se poate inregistra acest contract? E suficient daca facem doar nota contabila 6584 = 5121 lunar? Suma este nedeductibila la calculul impozitului pe profit? In acest caz se mai depune declaratia 177? Multumesc

tomac

Re: Inregistrare contract de sponsorizare

#2 Mesaj de tomac »

Puteți înregistra în intrări pe tip n - operații neimpozabile.
Suma este nedeductibilă. Se poate scădea din impozitul pe profit în limitele stabilite prin lege - cea mai mică sumă dintre 0,75% din CA nu mai mult de 20% din impozitul datorat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

berarua

#3 Mesaj de berarua »

Bună ziua,
Am făcut o donație de 2000 lei in 2024 și am primit chitanță ce a fost înregistrat în casă ( 6582=5311) .
La încheierea lunii, Saga mi-a calculat doar 0,75%*CA pe care mi-a scuzat din impozit.
Întrebare: unde pot opta în Saga pentru calcul cu 20% din imp datorat al donatiei, pentru a putea beneficia de reducere mai semnificată la impozit?

Mulțumesc.

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Tu ai calculat sa vezi daca cei 2000 lei sunt deductibili integral? Esti cu impozit/profit, nu?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Donația nu este deductibilă defel. Sponsorizarea în baza unui contract de sponsorizare, pentru plătitori de impozit pe profit, este deductibilă în limita a 0,75% din cifra de afaceri dar nu mai mult de 20% din impozitul datorat, luându-se în considerare suma cea mai mică dintre cele 2 limite. De asemenea este deductibilă dacă acel contract de sponsorizare este încheiat fie cu o instituție publică fie cu un ONG sau unitate de cult dacă acel ON sau unitate de cult sunt înscrise la ANAF în registrul entităților non-profit la data la care se face plata sponsorizării.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

Nici nu am vazut ca era scris "donatie", raspunsul meu era strict pentru sponsorizare- scuze, m-am grabit!.

Scrie răspuns