Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o modalitate de lucru in Saga pentru situatia unui magazin franciza a unui furnizor de telefonie:
1. Primesc marfa de la un furnizor in consignatie (pe baza de aviz, doar cantitati, fara preturi)
2. Se vinde marfa in magazin pe baza de bon fiscal/factura
3. Saptamanal se factureaza de catre furnizor marfa vanduta in ultima perioada
Ma intereseaza sa tin evidenta corecta atat cantitativ, cat si valoric (descarcarea de marfa sa se faca la o valoare corecta).
Multumesc
mod de lucru marfa in consignatie/custodie
- balazse246
Re: mod de lucru marfa in consignatie/custodie
Chiar daca livrarea se face pe baza unui aviz pe care nu apare pret, trebuie sa existe un contract unde sunt mentionate conditiile si preturile, sau intr-o anexa, dar oricum furnizorul trebuie sa iti transmita preturile pentru fiecare bun livrat, astfel tu te vei putea inregistra in evidentele tale cantitativ-valoric.
In regula, daca obtin o lista de preturi de la furnizor, rezolv si cu partea valorica a stocului de marfa, apoi vand din acest stoc..
In momentul in care furnizorul imi factureaza marfa vanduta (care provine din mai multe avize), cum pot sa fac sa nu dublez intrarile in stoc?
Multumesc
In momentul in care furnizorul imi factureaza marfa vanduta (care provine din mai multe avize), cum pot sa fac sa nu dublez intrarile in stoc?
Multumesc
- balazse246
Cand primesti factura, nu introduci nici o pozitie de articol, ci te folosesti de butonul "asociere articole din aviz" si acolo selectezi ceea ce ti s-a facturat.