CONTRACT DE EXECUTIE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
VIOLETA

CONTRACT DE EXECUTIE

#1 Mesaj de VIOLETA »

Cum pot sa ma compensez in urmat situatie data:

Parti contractuale :
BENEFICIAR(B)
EXECUTANT(E)
INVESTITOR(I)

Prin ctr executantul s a obligat sa execute ,finalizeze si sa predea o lucrare.Avand in vedere ca,executantul nu dispune de resurse pt a plati avansul solicitat de producatorul materialelor si pt a debloca aceasta situatie,Investitorul este dispus sa avanseze aceasta suma Producatorului in numele Executantului.
Acum eu( executant) am sa dau bani PRODUCATORULUI exemplu 100 lei si trebuie sa emit factura catre INVESTITOR.
Cum ma compensez avand in vedere ca doar scriptic trebuie sa o fac intrucat suma ramasa de plata catre Producator a fost achitata de INVESTITOR.

balazse246

Re: CONTRACT DE EXECUTIE

#2 Mesaj de balazse246 »

Eu ceva nu inteleg, cine cu cine s-a contractat.
Ma gandesc ca sirul ar fi executant => investitor => beneficiar, nu?
Daca da, atunci executantul factureaza avans catre investitor, isi primeste banii si plateste catre furnizorul sau.

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

sau.. pentru a reflecta corect în contabilitate situația în care Investitorul a plătit direct producătorului suma de 100 lei în numele Executantului, urmați acești pași:
1. **Înregistrați datoria față de Producător:** Executantul înregistrează în contabilitate o datorie de 100 lei către Producător.
2. **Recunoașteți datoria față de Investitor:** Deoarece Investitorul a achitat suma în numele Executantului, Executantul înregistrează o datorie de 100 lei față de Investitor.
3. **Emiterea facturii către Investitor:** Executantul emite o factură către Investitor pentru suma de 100 lei, reprezentând contravaloarea materialelor achiziționate.
4. **Compensarea datoriilor:** Prin acord comun, Executantul și Investitorul pot stinge datoriile reciproce de 100 lei prin compensare.
Este important să aveți documente justificative, precum un proces-verbal de compensare semnat de ambele părți, pentru a evidenția această operațiune. Conform Codului Civil, compensarea poate avea loc între datorii reciproce care sunt certe, lichide și exigibile. citeturn0search4
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

VIOLETA

#4 Mesaj de VIOLETA »

pt a ma compensa cu INVESTITORUL trebuie sa am un document nu? investitorul a platit catre Producator in baza unui ctr si eu daca ii emit fact (pt mine este client) ce compensez factura emisa de mine cu ce ?cu un OP????iNVESTITORUL TREBUIE SA SI INCASEZE ACESTI BANIpe care i a platit pt mine EXECUTANTUL.

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Sincer sa fiu, eu nu prea inteleg cine ce face in aceasta intelegere, adica trebuie vazut cele semnate in contract.
Daca investitorul se ocupa de achizitia materiilor prime conform contract, atunci executantul se ocupa doar de prestarea de serviciu.
Daca investitorul conform contract nu trebuie sa se ocupe de achizitia materiilor prime conform contract, faptul ca executantul nu are bani si atunci trebuie sa respecte contractul, si executantul trebuia sa emita o factura de avans pentru a putea acoperii costul de achizitie a materiilor prime.
Asta ii parerea mea, este posibil sa gresesc.

VIOLETA

#6 Mesaj de VIOLETA »

am pe ctr urmat parti:
BENEFICIAR(B)
EXECUTANT(E)
INVESTITOR(I)
in Actul Aditional apare si PRODUCATORul care se ocupa de materiale
Executantul va contracta in numele sau productia si si livrarea materialelor iar avansul se va plati in numele executantului direct producatorului in vaza fact proforme de avans emisa de Producator executantului.Suma astfel avansata se va scadea din urmat sit de liucrari transmisa de executant ,aspect care va fi reflectat in urmatorul certificat de plata emis de Investitor.
Acum eu apar(scriptic) ca am sa dau bani catre producator sa zicem 100 lei ,investitorul a platit acesti bani catre prod si nu poate sa se inchida in contab doar pe baza unei fact care o cere de la mine.
Eu sa zicem ca emit factura dar ce fac mai departe cum ma inchid pt ca si Prod dar si Invest se inchid in contab.Ba mai mult ma incarc cu un tva

balazse246

#7 Mesaj de balazse246 »

Interesant este ca exista un contract in care se specifica exact cum trebuie procedat, iar investitorul face exact contrariul.
Dupa parerea mea producatorul sa returneze banii investitorului si sa se procedeze exact cum scrie in contract.

Scrie răspuns