SAF-T - D406
Re: SAF-T - D406
Buna ziua
In declaratia D406 - Stocuri ( la cerere ) , Saga imi preia inclusiv mijloacele fixe si piesele de schimb date in consum . Inregistrarea mijloacelor fixe o fac folosind o gestiune "Mijloace fixe " si "tipuri articole/ servicii " definite pe cont 213/214 .
1:Banuiala mea este ca cel putin mijloacele fixe nu ar trebui preluate in D406 aferenta stocurilor , acestea fiind reflectate in declaratia anuala D406 Active . Este corect cum preia SAGA ?
2: Tot in declaratia de stocuri , imi preia cu sold 0 niste articole introduse in trecut pe gestiuni diverse ( consumabile ) dar care au fost date in consum . Aici ma refer inclusiv la articole inregistrate in 2009 si date in consum in decursul aceleasi luni a anului 2009 ( adica articole anterioare datei de raporare a stocurilor ) .
Daca exista cineva printre D-voastra care a mai intampinat aceste situatii si le-a gasit rezolvare , va rog frumos daca ma puteti ajuta cu sugestii si raspunsuri !
Multumesc anticipat !
In declaratia D406 - Stocuri ( la cerere ) , Saga imi preia inclusiv mijloacele fixe si piesele de schimb date in consum . Inregistrarea mijloacelor fixe o fac folosind o gestiune "Mijloace fixe " si "tipuri articole/ servicii " definite pe cont 213/214 .
1:Banuiala mea este ca cel putin mijloacele fixe nu ar trebui preluate in D406 aferenta stocurilor , acestea fiind reflectate in declaratia anuala D406 Active . Este corect cum preia SAGA ?
2: Tot in declaratia de stocuri , imi preia cu sold 0 niste articole introduse in trecut pe gestiuni diverse ( consumabile ) dar care au fost date in consum . Aici ma refer inclusiv la articole inregistrate in 2009 si date in consum in decursul aceleasi luni a anului 2009 ( adica articole anterioare datei de raporare a stocurilor ) .
Daca exista cineva printre D-voastra care a mai intampinat aceste situatii si le-a gasit rezolvare , va rog frumos daca ma puteti ajuta cu sugestii si raspunsuri !
Multumesc anticipat !
- balazse246
Si totusi de ce le-ai introdus pe stoc mijloacele fixe?
Daca le ai pe stoc, chiar si cu valoare zero, de ce sa nu fie preluate, daca reflecta realitatea?
Daca le ai pe stoc, chiar si cu valoare zero, de ce sa nu fie preluate, daca reflecta realitatea?
Buna ziua si multumesc pentru raspunsul prompt !balazse246 scrie: ↑Mie Feb 12, 2025 4:20 pm Si totusi de ce le-ai introdus pe stoc mijloacele fixe?
De ce le-am introdus prin mijloace fixe : sincer ,asa am preluat baza de date Saga si aceste MF , sunt de prin 2004 - 2011 si saga le preia in D406 stocuri
Pana la implementarea SAF-T , nu am avut nici o problema cu ele , nu m-au influientat cu nimic nici reg Imobilizari , nici amortizare ...
Intrebarea este , se mai poate face ceva acum ? .
2: Tocmai ca sunt produse achiztionate in urma cu 15 ani , date in consum . Stocul lor si fizic si scriptic este 0 , doar ca in D406 stocuri le preia ca si articole ( care au fost definite si au avut un rulaj in urma cu 15 ani ... ) . Dat fiind faptul ca declaratia de stocuri , se solicita pe o anumita perioada ulterioara datei de 01.01.2025 ( cazul nostru ) , daca nu am stoc din perioadele precedente , de ce ar prelua cu 0 niste articole ....
Deasemenea , in D406 stocuri , preia si obiectele de inventar de prin 2011....
Dat fiind faptul ca este o declaratie cu totul noua pentru mine , apelez la ajutorul D-voastra pentru a incerca sa rezolv aceste probleme tehnice generate de operarea tehnica necorespunzatoare . Va rog daca aveti ceva solutii pentru remediere sau va trebui sa fac preluare de solduri la decembrie si plec "pe curat "cu ianuarie
Multumesc anticipat !
- balazse246
Poate o varianta ar fi sa incepi cu o baza de date incepand cu 01.01.2025, vezi in tutorialul de mai jos cum se procedeaza.
https://www.youtube.com/watch?v=W7gfx93x2r0
La preluare nu vei mai prelua de ceea ce nu ai nevoie.
Ai grija ca partea de valuta trebuie introdus manual, ca nu le preia.
https://www.youtube.com/watch?v=W7gfx93x2r0
La preluare nu vei mai prelua de ceea ce nu ai nevoie.
Ai grija ca partea de valuta trebuie introdus manual, ca nu le preia.
Multumesc frumos !
De ce imi era teama , se pare ca nu scap !
Speram sa existe o varianta mai "accesibila "
De ce imi era teama , se pare ca nu scap !

- balazse246
O varianta poate ar fi sa trimiti e-mail echipei Saga, poate ei ar putea efectua modificari la baza de date, dar nu stiu daca fac asa ceva.
Buna ziua!La generarea D406,apare urmatoarea notificare-Declaratia nu se poate genera.Urmatoarele conturi trebuie inlocuite 401.In planul de conturi am contul 401-FURNIZORI si 401.00001,401.00002-etc. cu numele furnizorilor .Cum inlocuiesc in cont contabil.Multumesc!.
-
https://www.youtube.com/watch?v=AKYGaqprXQw&ab_channel=SagaSoftware
Buna ziua,pascutac scrie: ↑Lun Feb 20, 2023 1:41 pm În primul rând aveți nevoie de Java instalat ( https://www.java.com/en/download/), dacă totul este setat corect, după generarea D406, ar trebui să se lanseze automat pentru validare. Dacă nu se lansează automat descărcați DukIntegrator ( https://static.anaf.ro/static/DUKIntegrator/DUKIntegrator.htm ), dezarhivați, apoi în folderul dist veți avea fișierul DUKIntegrator.jar (setați deschiderea lui cu Java), deschideți alegeți fișierul xml pentru D406, apoi selectați la tipul declarației D406, introduceți PIN-ul semnăturii electronice apoi apăsați "Validare + creare PDF semnat".
Si eu ma alatur celorlati care deja au multumit pentru treaba buna ce o faceti.
In legatura cu D406, am ajuns pana in punctul in care trebuie sa pun pin-ul in DUKIntegrator, dar eu am semnatura electronica si nu stiu ce PIN sa introduc?...
Cum as putea proceda in acest caz?
Doamne ajuta si multumesc.

la orice semnătură electronică se primește un Pin.. care se completează camd ți se solicită la declarații.
Ultima oară modificat Mie Feb 19, 2025 1:37 pm de către herganiec, modificat 1 dată în total.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Buna ziua, as avea o intrebare va rog, ca sa pot depune SAF T trebuie sa aleg optiunea "tip contabilitate" si as vrea sa stiu cui se adreseaza optiunea "contabilitate facturi nerezidenti", reprezentantilor fiscali? Este definit undeva?
Am specificat ca am semnatura electronica, doar ca nu e pe stick.
Este semnatura electronica in cloud si pentru celelalte declaratii (D394, D300,..) decurge parca altfel procesul, fata de D406 si nu reusesc sa semnez.
- balazse246
Pentru hudeman
In acest caz trebuie sa intrebi la ANAF cum sa folosesti DUK Integrator cu acel tip de semnatura.
In acest caz trebuie sa intrebi la ANAF cum sa folosesti DUK Integrator cu acel tip de semnatura.
@radui966 - dacă trebuie să întrebați așa ceva este evident că nu vi se adresează.
La societățile cu sediul social în România, este preselectat corect tipul de declarație.
La societățile cu sediul social în România, este preselectat corect tipul de declarație.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna, te rog sa ma scuzi dar in cazul firmei nerezidente reprezentata prin reprezentant fiscal in Romania, in configurare societati exista ca si in celelalte cazuri sediul social si sediul fiscal. Sediul fiscal este cel al conducerii efective deci este in tara de unde este firma care si a numit in Romania un reprezentant fiscal, dar totusi la sediul social ar trebui cumva adresa Reprezentantului Fiscal, deoarece si acela apare certificatul de inregistrare fiscala (Reprezentata prin reprezentant fiscal...cu domiciliul fiscal...cod de identificare fiscala...) Deci firma nerezidenta cu reprezentant fiscal in Romania, ar trebui conform configurarii Saga sa aibe sediul social acelasi cu domiciliul fiscal din tara unde este firma ca sa preia automat optiunea tip societate contabilitate facturi nerezidenti? Sau considerati ca eu am gresit si la sediul social trebuia sa trec aceleasi date ca si la sediul fiscal? Eu am tot citit aceste definiri prin codul de procedura, dar nu conteaza, poate am gresit, pot sa corectez. Dar la sediul social trebuie neaparat sa trec o adresa din Romania, am acolo judet...etc...
Multumesc
Multumesc