TVA DE PLATA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
creatam

TVA DE PLATA

#1 Mesaj de creatam »

Buna ziua,
o firma detine doua autoturisme in proprietate, achizitionate de la persoane fizice.Aceste nu sunt inca amortizate complet, sunt utilizate in activitatea de zi cu zi a societatii.
In urma trecerii de la platitor de tva la neplatitor de tva s-a emis o decizie de plata tva pentru acestea ; achizitia a fost facuta fara tva, nu s-a dedus tva pentru ele. A mai intampinat cineva aceasta situatie?

tomac

Re: TVA DE PLATA

#2 Mesaj de tomac »

Nu. Dacă la achiziție nu s-a dedus TVA, atunci la anularea codului de TVA nu are de să fie ajustat vreun TVA. Legea e clară - se ajustează TVA ce a fost dedus la bunuri de capital.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

creatam

#3 Mesaj de creatam »

Va multumesc! Voi merge la ei sa vad despre ce este vorba si cum se poate rezolva!

popav164

#4 Mesaj de popav164 »

Buna dimineata,am urmatoarea situatie TVA de plata la 31 decembrie 24500 lei din care se achita 4500 lei si raman neachitati diferenta de 20000 lei intrebarea este: in decontul din luna ianuarie se trece la randul 39(soldul TVA de plata din din decontul perioadei fiscale precedente neachitate pana la data depunerii decontului de TVA) suma ramasa de 20000 lei?
O zi buna!

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Nu e obligatoriu sa scri in decont restul de plata : datoria la Anaf se vede in fisa pe platitor . Lasa deconturile curate cu ce ai de declarat in luna/trimestru.
Eu nu fac asta.

Scrie răspuns