Buna ziua,
La calculul impozitului pe profit regasim coloana "Suma nedeductibila", reprezentand cheltuielile nedeductibile la calculul impozitului/profit.
1. In masura in care nu se folosesc analitice, cu deductibil si nedeductibil pe conturile de cheltuieli, se poate verifica undeva in detaliu structura sumelor trecute la "Suma nedeductibila"? Tot timpul ai nevoie de o validare a componentei acestor sume si este bine de verificat atunci cand este nevoie. Momentan se lucreaza pe conturi sintetice de cheltuieli si se folosesc optiunile "N50"si "I" acolo unde este cazul de cheltuieli nedeductibile.
2. Daca vrei sa faci o simulare a impozitului/profit, la sfarsitul lunilor 1 si 2 ale trimestrului, cum poti face asta fara sa dai inchidere luna pana la ultima luna a trimestrului respectiv? Ca in aceste luni nu poti accesa sectiunea "impozit profit" unde sa-ti afiseze calculul pana la luna respectiva.
3. Daca nu se lucreaza cu conturi de cheltuieli analitice deductibil si nedeductibil, este impozibil sa inregistrezi o cheltuieala nedeductibila in "articole contabile", "jurnal de banca" si alte locuri unde nu poti alege optiunile "N50"si "I", trebuie facuta vreo setare pe undeva pentru a deveni disponibile peste tot?
Multumesc!
lista detaliata a cheltuielilor nedeductibile, impozit/profit
-
Re: lista detaliata a cheltuielilor nedeductibile, impozit/profit
1. Nu.
2. Doar închizând lunile în avans
3. Nu.
2. Doar închizând lunile în avans
3. Nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Lipsa acestei liste detaliate cu cheltuielile nedeductibile face foarte greoaie verificarea detaliata a acestora si te "forteaza" catre folosirea de conturi analitice. La fel si imposibilitatea de a pune "N50" sau "I" oriunde poti folosi un cont de cheltuiala.
Ar avea sens sa trimit o sugestie catre Saga cu aceste observatii sau au mai incercat si altii si nu se pot implementa?
Multumesc!
-
subventii someri peste 45 ani
Buna ziua,
subventiile pt someri peste 45 ani conform art85 din legea 76/2002 sunt sau nu sume impozabile la impoziutul pe profit
subventiile pt someri peste 45 ani conform art85 din legea 76/2002 sunt sau nu sume impozabile la impoziutul pe profit
Articolul 85 prevede că subvențiile acordate pentru angajarea șomerilor cu vârsta de peste 45 de ani sunt destinate stimulării ocupării forței de muncă și nu sunt incluse în baza de impozitare a profitului.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
-
Eu am facut de la inceput la conturile de cheltuieli, cheltuiala deductibila si nedeductibila pentru a fi mai usor la calculul impozitului pe profit. Asa este foarte simplu la trimestru cand calculez impozitul pe profit in REF.dumitrescug618 scrie: ↑Mar Mar 11, 2025 1:19 pm Lipsa acestei liste detaliate cu cheltuielile nedeductibile face foarte greoaie verificarea detaliata a acestora si te "forteaza" catre folosirea de conturi analitice. La fel si imposibilitatea de a pune "N50" sau "I" oriunde poti folosi un cont de cheltuiala.
Ar avea sens sa trimit o sugestie catre Saga cu aceste observatii sau au mai incercat si altii si nu se pot implementa?