Export din Saga in Oblio

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
domintec

Export din Saga in Oblio

#1 Mesaj de domintec »

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti cum pot sa export din Saga in programul de facturare Oblio facturile ( macar) emise de la inceputul anului pana in prezent.

Multumesc

balazse246

Re: Export din Saga in Oblio

#2 Mesaj de balazse246 »

Scuze, dar nu am inteles ceea ce doresti.
Vrei sa faci import in programul Oblio?
Daca da, atunci trebuie sa verifici ce permite Oblio.

domintec

#3 Mesaj de domintec »

Buna,

Da, doresc sa import facturile, clientii din luna martie din Saga in programul Oblio.

Am vorbit cu cei de la Oblio si mi-au spus ca se pot importa date in format XML si nu stiu de unde sa iau acest tip de fisier din Saga.

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Din cate stiu eu, din Saga nu poti genera fisier xml separat pentru client sau doar lista facturi.
Fisier xml se genereaza pentru e-factura, asta poate se poate utiliza pentru Oblio.

Oricum de la Oblio ar trebui sa primesti o descriere cum sa fie creat acel fisier xml, sa nu se face asa dupa cap.

chirodeaf417

#5 Mesaj de chirodeaf417 »

As dori sa import facturi furnizori din Oblio in SAGA. Nu am semnatura digitala (eu sunt operatorul de date) Posesorul semnaturii digitale foloseste Oblio si facturile de la furnizori din SPV preluate in Oblio vreau sa le import in SAGA.
Am incercat sa import fisierul xls generat in OBLIO astfel: din SAGA -> INTRARI -> click dreapta pe import fisiere dar nu am reusit . Mi se cere sa selectez coloanele si nu stiu cum.
OBIO pentru export genereaza fisiere de tip: xls, xml, sau pdf
Este undeva un tutorial? sau daca puteti sa-mi recomandat alta metoda?

stroer1948

#6 Mesaj de stroer1948 »

@domintec - Oblio are tutoriale video pentru aprope toate functiile, si sunt mult mai bune decat as putea eu va va explic in cuvinte. Cautati pe YouTube https://www.youtube.com/watch?v=nvmi__x4Q8g
Din SAGA, factuile se exporta in XML din ecranul Iesiri > te pozitionezi pe factura dorita, apesi Tiparire, alegi PDF si apesi Accept. O sa se genereze un fisier PDF si un Fisier XML in folderul C:\Temp\PDF sau cum l-ai setat tu in configurari.
Daca vrei sa exporti mai multe facturi de-o data, dupa ce apesi Tiparire, apasa pe tabul Mai multe (dreapta jos) si alege perioada/nr fact. de la pana la , si dupa selectezi PDF si apesi Accept.

@chirodeaf417 Va complicati... In Oblio,in meniul Rapoarte > Documente SPV va apare lista cu facturile importate de Oblio din SPV. Alegeti perioada si bifati formatul XML. O sa va genereze o arhiva zip cu toate efacturile in format XML. Puteti trage fisierele XML cu drag&drop in SAGA in Intrari.
Cel mai simplu este sa cereti detinatorului semnaturii electronice sa va genereze un cod de acces SPV aici https://www.sagasoft.ro/spv.php
Si veti vedea automat toate efacturile in SAGA, la fel cum apar si in OBlio. Aici tutorial https://www.youtube.com/watch?v=im0_tPUovmg

Scrie răspuns