Inregistrare cheltuiala nedeductibila
-
Inregistrare cheltuiala nedeductibila
Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, fiindca pana acum nu am lucrat decat cu societati care sunt platitoare de impozit pe venit. Este vorba de o firma neplatitoare de tva, nou infiintata, platitoare de impozit pe profit. Intrebarea mea este, pentru a se calcula corect impozitul pe profit, de exemplu, cand se inregistreaza bonul de motorina si se bifeaza ultima casuta (unde exista cele 3 optiuni,cu deducere integrala, nedeductibil, respectiv deductibil 50%) cu deducere 50%, de ce nu se inregistreaza decat jumatate din suma ca si cheltuiala deductibila si cealalte jumatate sa se puna la calculul impozitului pe profit ca suma nedeductibila?
Ce gresesc? Cum ar trebui sa procedez ca sa se calculeze corect impozitul? Teoretic stiu cat ar trebui sa fie suma, dar as dori sa fie calculat direct din program.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat primit.
Ce gresesc? Cum ar trebui sa procedez ca sa se calculeze corect impozitul? Teoretic stiu cat ar trebui sa fie suma, dar as dori sa fie calculat direct din program.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat primit.
Re: Inregistrare cheltuiala nedeductibila
Așa se și întâmplă. Verifică ecranul de calcul al impozitului, coloana cu sumele nedeductibile.
-
Vă mulțumesc @septimiuv.
Adică modific eu în ecranul de calcul în fiecare luna? Nu există altă soluție?
Adică modific eu în ecranul de calcul în fiecare luna? Nu există altă soluție?
Pentru PaduraruI713
Daca la "intrari" folosesti "N50", atunci automat jumatate din valoare va aparea la "impozit pe profit" in coloana "suma nedeductibila", iar cealalta jumatate in coloana "suma impozabila".
Doar daca inregistrezi in alte meniuri (deconturi, registru de casa, jurnal de banca) direct pe costuri, va trebui sa ajustezi manual.
Daca la "intrari" folosesti "N50", atunci automat jumatate din valoare va aparea la "impozit pe profit" in coloana "suma nedeductibila", iar cealalta jumatate in coloana "suma impozabila".
Doar daca inregistrezi in alte meniuri (deconturi, registru de casa, jurnal de banca) direct pe costuri, va trebui sa ajustezi manual.
-
Multumesc @balazse!
Așa am făcut și totuși nu mi-a apărut defalcată suma. Înseamnă că greșesc undeva, dar nu îmi dau seama unde.
Am selectat la intrări-combustibili-,iar la coloana cu nedeductibile am selectat N50. În ecranul impozitului pe profit, rulajul la cheltuielile cu combustibilul îmi este egal cu suma impozabilă, deși în mod normal jumătate ar trebui să fie sumă nededeductibilă.
Așa am făcut și totuși nu mi-a apărut defalcată suma. Înseamnă că greșesc undeva, dar nu îmi dau seama unde.
Am selectat la intrări-combustibili-,iar la coloana cu nedeductibile am selectat N50. În ecranul impozitului pe profit, rulajul la cheltuielile cu combustibilul îmi este egal cu suma impozabilă, deși în mod normal jumătate ar trebui să fie sumă nededeductibilă.
Stai asa, daca ai selectat combustibil, inseamna ca ai utilizat 3022, iar ulterior ai dat in consum prin bon de consumm si nu ai lucrat pe "nedefinit" cu 6022.
Optiunea de N50 de la intrari doar atunci este luat in calcul la impozit pe profit, daca se utilizeaza direct cont de 6xx, altfel nu.
Optiunea de N50 de la intrari doar atunci este luat in calcul la impozit pe profit, daca se utilizeaza direct cont de 6xx, altfel nu.
-
Așa este cum spuneți dumneavoastră. Vă mulțumesc, că m-ați luminat. O zi bună vă doresc!
-
Nici acum, în 2025, nu se reglementează acest neajuns cu cheltuiala nedeductibilă la combustibil!!! Trebuie făcută manual în calculul impozitului pe profit, dar dacă am mai multe mașini cu procente diferite de deductibilitate ale cheltuielilor, ce fac? Fac calcule separate pe notițe?! De ce nu se duc frumos de la intrările făcute prin 3024 la bonurile de consum și apoi la calculul impozitului pe profit? Să le calculăm separat, pentru noi, este pierdere de timp și marjă ridicată de eroare.
- balazse246
Cand le inregistrezi prin "intrari", de ce nu le inregistrezi direct pe 6xx in loc de 3xx (sau le tii pe stoc, si cand este cazul dai in consum)?
Cel mai bine trimite e-mail echipei Saga, sa verifice daca la nivel de bon de consum s-ar putea tehnic introduce o coloana cu deductibilitatea?
De altfel, cum faci cu TVA-ul, ca daca tot prin 3024 faci, nici la TVA nu poti face un calcul.
Cel mai bine trimite e-mail echipei Saga, sa verifice daca la nivel de bon de consum s-ar putea tehnic introduce o coloana cu deductibilitatea?
De altfel, cum faci cu TVA-ul, ca daca tot prin 3024 faci, nici la TVA nu poti face un calcul.