e-factura si reinnoire certificat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bercea

e-factura si reinnoire certificat

#1 Mesaj de bercea »

Ziua buna la toata lumea,

Se prezinta urmatoarea situatie:
- in urma cu mai multi ani, fiind PFA, am facut inregistrarea in SPV cu utilizator si parola, fiind folosit pentru diferite operatiuni de-a lungul timpului
- am facut inregistrarea in SPV pe baza de certificat digital si CUI in scopul de a transmite e-facturile si totul a functionat corect.

Luna trecuta mi-a expirat certificatul digital si l-am reinnoit urmand pasii providerului. Documentul de confirmare a fost trimis si la ANAF primind in urma operatiunii emailul cu: Contul dumneavoastra a fost actualizat cu noul numar al certificatului: 1234567890. Puteti utiliza serviciile online folosind noul certificat calificat. Asta a fost in 24 martie.

PROBLEMA
- folosind certificatul digital ma pot autentifica in SPV fara probleme, insa cand ma autentific la e-factura. Mesajul primit este: "Utilizator neautorizat. Va rugam sa verificati ca certificatul are rolurile corecte.".
Mi-a iesit in evidenta problema cand din SAGA am vrut sa regenerez autorizarea semnaturii digitale si am primit mesaj de eroare.

Dupa aproape 2 ore in care am incercat sa intru in contact telefonic cu suportul, am renuntat. Am trimis un mesaj in formularul de contact insa la trimitere mi-a dat un mesaj ca este in mententanta, deci nu stiu daca a ajuns sau nu mesajul la ei.

Ati mai patit asta? Ceva sugestii? O sa mai incerc sa sun saptamana viitoare sa vad.

balazse246

Re: e-factura si reinnoire certificat

#2 Mesaj de balazse246 »

Cand ai vrut sa trimimiti e-factura, ai generat un nou cod pentru noul certificat (si nu ai utilizat vechiul cod, generat pe vechiul ceritificat), corect?

voineaa259

SAGA 589

#3 Mesaj de voineaa259 »

Dupa descarcarea ultimei actualizari, SAGA 589, am constatat urmatoarele:
- INTRARE facturi marfa intr-o gestiune global valorica, cu 2 cote TVA, 9% si 19% liniile se preiau corect și factura validata are totalul corect
- Dar, pe fișa furnizorului și in articolele contabile, baza de impozitare se inregistreaza de 2 or. Adică, baza de impozitare cu 9% de doua ori si baza de impozitare cu 19% de doua ori.
Pentru a corecta situatia, am intrat in articolele contabile si am sters liniile dublate. Insa, aceasta nu este o solutie, este vorba de sute de facturi lunar.
Ce credeti că s-a intamplat si cum sa remediez situatia?

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Nu te apuca sa modifici notele contabile generate automat de program.
Daca vezi ca sunt probleme, primul lucru este sa actualizezi programul, chiar daca ai ultima versiune si verifici daca revalidezi iti apare la fel, daca da, atunci contactezi echipa Saga pe chat sau e-mail.

voineaa259

#5 Mesaj de voineaa259 »

Inainte sa trimit problema re-actualizasem versiunea 589. Si astazi este la fel.

balazse246

#6 Mesaj de balazse246 »

Trimite o salvare de baza de date echipei Saga si sa descrii amenuntit problema, doar la verificarea bazei de date se poate oferii un raspuns pentru problema expusa (daca cele de mai sus nu au oferit o solutie).
Sa ne zici si noua unde a fost problema.

bercea

#7 Mesaj de bercea »

balazse246 scrie: Vin Apr 04, 2025 4:38 pm Cand ai vrut sa trimimiti e-factura, ai generat un nou cod pentru noul certificat (si nu ai utilizat vechiul cod, generat pe vechiul ceritificat), corect?
Stiind ca a expirat certificatul vechi iar tokenul de auth a devenit invalid, am mers direct sa resetez acel token.
Problema e ca ceva s-a intamplat la ei in sistem, deoarece dupa cum am zis in SPV pot sa intru. O sa incerc sa ii contactez maine iarasi sa vedem daca dau de cineva de la suport.

balazse246

#8 Mesaj de balazse246 »

Daca ti-a expirat certificatul vechi, si ai unul nou, care a fost inregistrat la ei, atunci vechiul cod de access trebuie anulat si creat una noua, dupa care te poti conecta din nou.

bercea

#9 Mesaj de bercea »

Pai asta e problema, noul certificat, desi am depus confirmare la anaf si ma pot loga cu el in spv, nu e recunoscut in e-factura. Zice ca "Utilizator neautorizat. Va rugam sa verificati ca certificatul are rolurile corecte." Nemergand nici pe site la anaf, nu merge nici in SAGA. Am revocat certificatul vechi si cand sa inregistrez cel nou, a dat eroarea. De acolo am inceput "cercetarile".

balazse246

#10 Mesaj de balazse246 »

Ca si prim pas, cand ai transmis pe site ANAF confirmarea pentru reinnoire?
Ceva nu inteleg, o data zici ca "ma pot loga cu el in spv", dupa care "Nemergand nici pe site la anaf, nu merge nici in SAGA", aici te referi stric la "e-factura" de pe site ANAF si program Saga?

bercea

#11 Mesaj de bercea »

PDF-ul de confirmare a fost trimis la ANAF in 24 martie, primind emailul de confirmare cu "Contul dumneavoastra a fost actualizat cu noul numar al certificatului..." in aceeiasi zi.

1. pe site la anaf ma pot loga cu certificatul digital in SPV, pot vedea mesajele, pot cere situatii etc.
2. pe site la anaf cand vreau sa ma conectez la e-factura, dupa ce introduc parola certificatului, zice ca "Utilizator neautorizat. Va rugam sa verificati ca certificatul are rolurile corecte."
3. in SAGA da ceva eroare cand vreau sa generez codul de autorizare, insa e normal sa nu poata autoriza semnatura din moment ce nici in e-factura la ANAF nu merge.

Deci pare ca certificatul meu digital e actualizat pentru SPV insa nu e autorizat pentru e-factura. Posibil, avand cont pe CNP (cu email) si pe CUI (cu certificat) sa se fi incurcat ceva softul lor.

balazse246

#12 Mesaj de balazse246 »

Atunci trebuie sa contactezi pe cei de la ANAF sa rezolve situatia.
De altfel, ar trebui sa verifici daca in SPV poti face orice pentru CUI, sau doar pentru CNP.

Scrie răspuns