Import date din alte servere ale clientilor dupa noile proceduri

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tomin229

Import date din alte servere ale clientilor dupa noile proceduri

#1 Mesaj de tomin229 »

Avand in vedere mesajele care le primim ca urmeaza sa fie eliminat importul prin intermediul arhivelor zip , va rog sa ne spune-ti cum se va face importul de la clienti care au proria retea , respectiv propriul server dar folosesc programul si licenta doar pentru a factura .
Caz concret eu ca si server si firma de contabilitate trebuie sa ma conectez sub o forma (web sau server-client) la serverul clientului meu si de acolo sa IMPORT ( nu sa lucrez pe acel server) datele dintr-o luna / facturile emise de acesta ( lucru care il faceam pana acum prin arhivele de tip. zip) .

Intrebarea este cu voi putea face transferul de date de pe acel server pe calculatorul meu ?
Nu imi spune-ti ca pot importa facturile emise de el din SPV/E factura ca varianta asta o stiu si eu dar nu e o solutie foarte ok pentru ca nu voi putea importa facturile cu probleme/erori nevalidate , deci prefer sa transfer tot direct din serverul lui
Multumesc

ciucam288

Re: Import date din alte servere ale clientilor dupa noile proceduri

#2 Mesaj de ciucam288 »

"...de acolo sa IMPORT ( nu sa lucrez pe acel server)..." - fundamental eronat
Tehnic copiati din calculatorul clientului din acea firma fisierul CONT_BAZA.FDB si inlocuiti acest fisier in calculatorul dvs. din folderul respectiv pt. acea firma.
Dar ce faceti dupa ce inchideti luna... copiati la loc acest fisier inapoi pe calculatorul clientului?
Nu mai bine lucrati direct in baza lui si inchideti acolo socotelile?

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

cititi si aici e despre acelasi lucru... https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?t=57679
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tomin229

#4 Mesaj de tomin229 »

ciucam288 scrie: Mie Apr 09, 2025 7:23 pm "...de acolo sa IMPORT ( nu sa lucrez pe acel server)..." - fundamental eronat
Tehnic copiati din calculatorul clientului din acea firma fisierul CONT_BAZA.FDB si inlocuiti acest fisier in calculatorul dvs. din folderul respectiv pt. acea firma.
Dar ce faceti dupa ce inchideti luna... copiati la loc acest fisier inapoi pe calculatorul clientului?
Nu mai bine lucrati direct in baza lui si inchideti acolo socotelile?
... "fundamental eronat" este parerea d-voastra fundamental eronata si nu o impartasesc , intrucat la acel client/clienti pe server sunt doar facturi emise de catre el , ATAT , dar foarte multe de ordinul sutelor , care eu vreau sa le import la mine in calculator pentru ca la mine se fac toate inchiderile si declaratiile . Pe acel server au acces MULTE PERSOANE neavizate si ma trezesc intr-o zii ca acel server e gol pentru ca cineva din greseala a sters baza de date .......GHINION ..
Cand am vorbit de import de date m-am referit atat la Saca C cat si la Saga PS iar in acest moment nu am primit o rezolvare viabila din partea furnizorului de program :cry: :cry:

tomin229

#5 Mesaj de tomin229 »

herganiec scrie: Mie Apr 09, 2025 11:33 pm cititi si aici e despre acelasi lucru... https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?t=57679
am citit dar din pacate nimeni nu da un raspuns coerent doar ne dam cu parerea ... furnizorul programului lanseaza aceste atentionari fara a oferii ceva concret in loc
Ce-i frumos nu tine mult ...din pacate , pe zii ce trece Saga ofera surprize tot mai ..."placute " si incertitudini tot mai mari ...o fii cumparat Trump programul ??? :evil: :evil: :evil: :evil:

ciucam288

#6 Mesaj de ciucam288 »

tomin229 scrie: Joi Apr 10, 2025 5:34 pmPe acel server au acces MULTE PERSOANE neavizate si ma trezesc intr-o zii ca acel server e gol pentru ca cineva din greseala a sters baza de date ....GHINION
Fundamental gresit. Aveti rubrica Utilizatori unde limitati accesul si dreptul de stergere sau modificare ale persoanelor care opereaza. Aveti Arhivare baza de date, inainte si dupa ce operati dvs. in baza. Probabil ca trebuie sa va consultati cu cineva direct la "locul faptei", ca sa intelegeti (sau sa va convingeti).

ciucam288

#7 Mesaj de ciucam288 »

tomin229 scrie: Mie Apr 09, 2025 6:46 pmIntrebarea este cu voi putea face transferul de date de pe acel server pe calculatorul meu ?
ciucam288 scrie: Mie Apr 09, 2025 7:23 pmTehnic copiati din calculatorul clientului din acea firma fisierul CONT_BAZA.FDB si inlocuiti acest fisier in calculatorul dvs. din folderul respectiv pt. acea firma.
Acesta este raspunsul la ce ati intrebat.

tomin229

#8 Mesaj de tomin229 »

ciucam288 scrie: Joi Apr 10, 2025 5:51 pm
tomin229 scrie: Mie Apr 09, 2025 6:46 pmIntrebarea este cu voi putea face transferul de date de pe acel server pe calculatorul meu ?
ciucam288 scrie: Mie Apr 09, 2025 7:23 pmTehnic copiati din calculatorul clientului din acea firma fisierul CONT_BAZA.FDB si inlocuiti acest fisier in calculatorul dvs. din folderul respectiv pt. acea firma.
Acesta este raspunsul la ce ati intrebat.
Este acelasi fiser in ambele programe , Saga PS si Saga C ?
exista posibilitatea selectarii doar a unei perioade din acest fisier , respectiv doar luna curenta cum se facea din arhivele zip ?
cam multe intrebari si raspunsuri evazive
mi se pare o metoda empirica , nu tocmai potrivita , vorbesc de peste aprox 150 de clienti de la care trebuie sa import iesirile , doar iesirile ....pentru a putea factura si transmite e factura am instalat la clienti mai mult de 150 de licente care acum incep sa le vad inutile .....
Poate se va gasii totusi o formula mai profesionista in momentul scoaterii acelei forme de import / export sau poate se va mentine veche formula , altfel ne reorientam ....
Ultima oară modificat Joi Apr 10, 2025 7:01 pm de către tomin229, modificat 1 dată în total.

balazse246

#9 Mesaj de balazse246 »

Pentru tomin229
Trebuie sa intelegi faptul ca pentru moment cea mai buna solutie este sa se lucreze in aceeasi baza de date (se poate rezolva cine ce face prin meniul "utilizatori", asa cum a mentionat ciucam288).
Acum ca este riscant ca la client sa fie serverul, atunci ramane sa fie la tine.
O alta optiune ar fi Saga WEB.
Precis echipa Saga are o baza pentru a elimina optiunea de import din fisiere DBF.

tomin229

#10 Mesaj de tomin229 »

balazse246 scrie: Joi Apr 10, 2025 6:59 pm Pentru tomin229
Trebuie sa intelegi faptul ca pentru moment cea mai buna solutie este sa se lucreze in aceeasi baza de date (se poate rezolva cine ce face prin meniul "utilizatori", asa cum a mentionat ciucam288).
Acum ca este riscant ca la client sa fie serverul, atunci ramane sa fie la tine.
O alta optiune ar fi Saga WEB.
Precis echipa Saga are o baza pentru a elimina optiunea de import din fisiere DBF.
...e greu de inteles
sa fie serverul la mine si sa dau eu acces la 150 de clienti sa-l acceseze .... nu cred , asta insemna sa nu mai inchid calculatorul niciodata ...nici vorba
Saga WEB nu o vad nici pe aceea o rezolvare , tot va trebuii ca toata lumea sa lucreze intr-o singura baza de date idiferent daca migrerz eu in web si ma acceseaza ei sau migreaza ei in WEB si ii accesez eu ...tot o varza iasa .
Asteptam solutii daca nu "migram" in alta parte

ciucam288

#11 Mesaj de ciucam288 »

Daca la Dvs. in calculator aveti 5 firme FirmaClient1, FirmaClient2, FirmaClient3, FirmaClient4, FirmaClient5, bazele de date acestor firme se afla in folderele respective:
FirmaClient1 -> Folder 0001
FirmaClient2 -> Folder 0003
FirmaClient3 -> Folder 0003
FirmaClient4 -> Folder 0004
FirmaClient5 -> Folder 0005,
si are acelasi nume CONT_BAZA.FDB.
Daca la fiecare din clientul dvs. se afla doar baza de date in folderul 0001.
Cand se da salvare (de la client), acest fisier este arhivat sub forma zi-luna-an_ora-minut-secunda_CFB3.zip in (sub)folderul cu acelasi numar din salv_bd. Acest fisier aduceti la dvs in calculator si il puteti restaura, cu restaurare din alta locatie, in folderul respectiv FimeiClientului.
Daca mutati informatia dintr-un saga in altul, cel mai simplu este sa mutati toata baza (asa cum v-am descris in schema de mai sus)
sau sa va conectati direct la sursa (adica la dvs. creeati firma clientului si o configurati sa se conecteze la baza din calculatorul clientului).
Folosirea exportului si importului este deficitara (pentru ca trebuie sa nimeriti exact ce si cum in baza in care importati, sa respecte aceeasi structura samd.) si se doreste eliminarea importului din baza saga.
Importul se va face doar cu date din afara programului saga in limita compatibilitatii (formatul xml corect formatat).

tomin229

#12 Mesaj de tomin229 »

ciucam288 scrie: Joi Apr 10, 2025 7:27 pm Daca la Dvs. in calculator aveti 5 firme FirmaClient1, FirmaClient2, FirmaClient3, FirmaClient4, FirmaClient5, bazele de date acestor firme se afla in folderele respective:
FirmaClient1 -> Folder 0001
FirmaClient2 -> Folder 0003
FirmaClient3 -> Folder 0003
FirmaClient4 -> Folder 0004
FirmaClient5 -> Folder 0005,
si are acelasi nume CONT_BAZA.FDB.
Daca la fiecare din clientul dvs. se afla doar baza de date in folderul 0001.
Cand se da salvare (de la client), acest fisier este arhivat sub forma zi-luna-an_ora-minut-secunda_CFB3.zip in (sub)folderul cu acelasi numar din salv_bd. Acest fisier aduceti la dvs in calculator si il puteti restaura, cu restaurare din alta locatie, in folderul respectiv FimeiClientului.
Daca mutati informatia dintr-un saga in altul, cel mai simplu este sa mutati toata baza (asa cum v-am descris in schema de mai sus)
sau sa va conectati direct la sursa (adica la dvs. creeati firma clientului si o configurati sa se conecteze la baza din calculatorul clientului).
Folosirea exportului si importului este deficitara (pentru ca trebuie sa nimeriti exact ce si cum in baza in care importati, sa respecte aceeasi structura samd.) si se doreste eliminarea importului din baza saga.
Importul se va face doar cu date din afara programului saga in limita compatibilitatii (formatul xml corect formatat).
multumesc mult pentru toate lamuririle , aveti nervi de otel / mintea odihnita , sa lamuriti un incapatanat ca si mine :) :)
cand va fii cazul , daca ma impotmolesc o sa apelez din nou la sfaturile comunitatii , pana atunci mai profit de posibilitatea efectuarii acestor importuri
sper sa se gaseasca totusi o solutie rezonabila care sa inlocuiasca acest import

nicolam76

#13 Mesaj de nicolam76 »

prea complicat...

tomin229

#14 Mesaj de tomin229 »

In acest moment eu am pe serverul / calculatorul meu un numar aproximativ de 50 de firme / clienti si o licenta Saga . In cazul in care migrez in WEB aceasta licenta (si implicit ce e pe server) migrez cu toate cele 50 firme care sunt pe server sau doar cu 3 dintre ele la alegere ??
Daca pot migra doar cu trei coduri fiscale si vreau sa migrez cu 12 firme ( coduri fiscale ) trebuie cumparate 4 licente , adica 4x500 lei respectiv 4x600 lei , ce se intampla cu licentele active care le au acum acesti clienti cu care eu voi migra si de la care eu importam pana acum date din arhive zip , le-am cumparat degeaba se pierd ?? Ei nu vor mai avea nevoie de ele pentru ca se vor conecta la mine ......
Cu actualele licente care le am pot migra 3 coduri fiscale / licenta in web sau licenta web este o achizitie separata ??
Multumesc

balazse246

#15 Mesaj de balazse246 »

Pentru Saga WEB ai nevoie doar de licenta pentru "contabilitate", adica daca vrei sa incarcaci in total 12 firme, atunci ai nevoie de 4 licente active pentru contabilitate adica 4x375 lei (1.500 lei), dar daca ai deja una activa (chiar integral), atunci mai ai nevoie doar de 3 licente in plus (3x375).
Referitor la "Ei nu vor mai avea nevoie de ele pentru ca se vor conecta la mine ......", ii gresit putin, adica nu se vor conecta la tine, ci se vor conecta la "cloud", adica la o baza de date care este pe un server undeva (la fel cum vei proceda si tu in acel caz).
Daca nu doresti Saga WEB, pana la urma poti opta si pentru optiune ca, calculatorul tau sa devina "server", iar clientul devine "client" si atunci chiar se va conecta la baza ta de date.
Pana la urma trebuie analizat situatia, cat este bugetul si cum doriti sa lucrati.

Daca te gandesti sa treci cu unele firme pe WEB, iti propun sa iti creezi o alta sesiune de Saga, adica pe langa folderul "SAGA C.3.0", unde vei tine acei clienti care o sa fie doar pe calculatorul tau, o noua sesiune, mai exact folder "SAGA C.3.0_WEB" unde vei avea doar firmele pentru care ai optat la Saga WEB.

Scrie răspuns