inregistrare imobilizari leasing saga ps

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pascaa723

inregistrare imobilizari leasing saga ps

#1 Mesaj de pascaa723 »

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu inregistrarile corecte in saga PS , a unui autoturism , in leasing

1. am contract de vanzare - cumparare in aprilie 2024 - de la toyota - valoare 190.000 ron
2. in august 2024 , am o factura de la Raiffeisen Leasing , in valoare de 97.000 ron , pentru avans masina
3. tot in august am o factura de la toyota , cu stornare avans de 20.000 ron

masina a sosit in septembrie , iar din octombrie , am factura de la Raiffeisen leasing , in valoare de 2500 ron ( rata capital , dobanda , comision , asigurare

Am inregistrat contractul de vanzare cumparare , in imobilizari pe tip operatiune 003 , la valoarea de 190.000 ron
Avansul si stornarea avansului , pe ce tip de operatiune se inregistraeza ?
Facturile lunare de leasing , cum se inregistreaza ? , ca sa se scada din valoarea totala .

Nu am mai avut leasing in saga ps , si imi prind urechile :roll:

Va multumesc anticipat pentru orice sfat . daca cineva are situatia si poate sa imi spuna fiecare pas , as fi tare recunoscatoare

herganiec

Re: inregistrare imobilizari leasing saga ps

#2 Mesaj de herganiec »

aveti un mesaj in privat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

magyara

#3 Mesaj de magyara »

Buna ziua. Aceasi situatie:) (Evident alta societate si alte sume) Sunteti amabila sa ma ajutati si pe mine cum ati reusit ?

blankam

#4 Mesaj de blankam »

va rog sa ma ajutati si pe mine, am un contract de leasing si nu stiu cum sa inregistrez in saga ps
Va multumesc!

tomin229

#5 Mesaj de tomin229 »

Valoarea exclusiv TVA din contractul de leasing a autoturismului il inregistrati direct in imobilizari in luna in care a fost receptionat autoturismul , amortizarea curgand din luna urmatoare , in valoare de 1.500 lei pe luna si programul va calculeaza amortizarea nedeductibila la inchiderea anului . La numar document inregistrati contractul sau factura de avans , nu are o mare importanta , este un compromis acceptat .
In program la Fisiere -Tipuri operatii creati doua articole :
ex : 009 - cheltuieli cu rata capital - cheltuieli nedeductibile ( nu sunt deductibile cheltuielile pentru bunurile amortizabile )
010 - cheltuieli conexe leasing - cheltuieli deductibile plafonat , asta in cazul in care autoturismul nu se incadreaza la exceptiile pentru care cheltuiala este deductibila intergral
Impartiti factura de leasing in doua , respectiv inregistrati odata factura doar cu pozitia "rata capital " la tip operatie 009 cu TVA N50 , si mai inregistrati aceeasi factura cu celelalte pozitii ramase pe factura la tip operatie 010 - cheltuieli conexe leasing tot cu TVA N50 , aceste cheltuieli le veti face cheltuieli deductibile plafonat la inchiderea de an in procent de 50%
Veti primi un mesaj de tipul "acesta factura este deja inregistrata mai doriti inregistrarea ei " cand faceti a doua inregistrare , raspundeti DA

Scrie răspuns