factura import marfa China
Re: factura import marfa China
De ce să vă mărească prețul? Firma e neplătitoare de TVA? Dacă da, operați TVA din vamă la taxe vamale în ecranul de poziții tarifare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua, am si eu aceasi problema. Firma e platitoare de TVA. am introdus pe pozitii tarifare tva achitat in vama si in note contabile SAGA face 4426 = 462 , dar o adauga si pe 371 la factura de transport asociata, unde adauga si taxele vamale. De fapt la factura de transport asociata in ,loc sa adauge valoarea acestei facturi, pune total din pozitii tarifare. Eu am corectat nota contabila manual si am rezolvat pb, dar se poate verifica de ce saga nu o face corect?
Nu operați corect datele importului.
Buna ziua. Am autofacturi prosumator primite de la PPC Energie Muntenia SA. Cum le inregistrez? Ar trebui sa apara in E factura? Multumesc
-
Buna, ma poate ajuta cineva poate a avut situatia, am achizitionat din China o masinarie dar nu s-a platit nici o taxa vamala, nici tva in vama, factura a fost primita fara Tva si cu cod VAT valid din China, cum inregistrez factura avand in vedere ca sunt neplatitor de TVA dar cu cod special de TVA valid, se comporta ca o achizitie intracomunitara dar cum completez D390 cu furnizorul din China? Multumesc.
- balazse246
Cum adica "cod VAT valid din China"? Asta cum ai verificat?
Cum de nu s-a vamuit, ii sub o anumita valoare?
Cum de nu s-a vamuit, ii sub o anumita valoare?
Furnizorul din China este înregistrat în altă țară membră EU și are cod valid de TVA emis de acea țară? Dacă da, setați la furnizorul respectiv țara care i-a emis codul de TVA verificabil în VIES și setați-i acel cod de TVA pe care-l verificați.