Inlocuire mijloc fix in garantie
Inlocuire mijloc fix in garantie
Buna ziua, am un mijloc fix amortizat complet care s-a sctricat si a fost inlocuit in garantie dar cu un alt produs putin mai performant. Valoarea initiala a mijlocului fix a fost de 5.000 lei, dar intre timp a scazut f mult pretul iar furnizorul mi-a facut factura de storno a mijlocului fix stricat cu suma de 3.500 lei (cat este acuma pretul real de vanzare) si a facturat mijlocul fix nou la valoarea de 4.200 lei. Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu inregistrarile din Saga pentru a scoate mijlocul fix defect din contabilitate/registrul mijloacelor fixe. Multumesc frumos!
Re: Inlocuire mijloc fix in garantie
Ceva nu prea inteleg : de ce sa-ti factureze el mijlocul tau fix cu storno ? Nu tu trebuia sa ii facturezi lui si asa scapi si de el din imobilizari?
Au facut storno pe produsul stricat. Eu nu l-am vandut lor, ei l-au luat inapoi in garantie. Si pentru ca nu avut acelasi tip de produs mi-au propus altul in loc. Dar nu inteleg in SAGA cum scot din gestiune mijlocul fix stricat, care a avut o valoare mai mare acum 2 ani la intrare si l-au stornat acuma la o valoare mai mica. Am postat factura pe imobilizari: o pozitie cu - pt produsul stricat si o pozitie cu + pentru produsul inlocuit. Dar mai departe nu stiu cum se ,, inchide ,, acest mijloc fix stricat in Saga.
Casare din imobilizari, in baza acelei facturi storno.