schimbare cont 419

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
crisanl579

schimbare cont 419

#1 Mesaj de crisanl579 »

Buna ziua ,

Va rog frumos putin ajutor . Trebuie sa modific codul 419 care are mai multe analitice pentru depunerea 406 . Am incercat in 4191 , dar nu cred ca e bine avand in vedere ca nu exista .

Multumesc .

paturcai

Re: schimbare cont 419

#2 Mesaj de paturcai »

Cont 419, modificarea acestuia si dezvoltarea lui pe analitice.
COnform prevederilor legale (OMFP 1802/20214) este un cont de gradul 1 (format din 3 cifre)
Dezvoltarea acestuia pe analitice in SAGA C:
Pe bara de meniu---->Fisiere---->Planul de conturi------>ajuns/a aici adaugati
1. Se creaza contul 419.01 (acest cont va prelua tot ceea ce firma a inregistrat de la inceputuri pana la crearea acesui cont)
Mergeti apoi:
Bara de meniu---->Administrare---->Intretinere BD (baza de date)----->alegi eticheta/tabul pe care scrie (este spre dreapta)--->Modificare coduri----->pe prima coloana la pozitia 3 (modificare cont contabil) treceti 419, pe coloana a 2-a treceti 419.01. Apasati butonul EXECUTA. Voila!
Atentie!
Inainte de a face aceasta operatiune (sa o faceti in cunostiinta de cauza) faceti o salvare a bazei de date.

Parere personala:
Nu dezvoltati contul 419 pe analitice pentru ca va fi un cosmar pentru evidente.
SAGA C prin programatorii sai absolut execptionali au gandit pentru noi mai mult decat am cerut noi: in SITUATIE CLIENTI (si la SITUATIE FURNIZORI) aveti un tab (o eticheta) pe care scrie AVANSURI. Cercetati-o! Este un ajutor pentru fiecare client sa vedeti cat avans ati luat si cat trebuie sa mai inchideti.
Dupa dezvoltarea pe analitice, va trebui sa creati de fiecare data un cont 419.XXXX pentru fiecare client si sa retineti acel cont atunci cand intocmiti facturi.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

crisanl579

Re: schimbare cont 419

#3 Mesaj de crisanl579 »

multumesc , am reusit

Scrie răspuns