Buna ziua, oare ma puteti ajuta cu eroarea asta
E: MasterFiles (1) sectiune Customers (1) sectiune Customer (43) sectiune CompanyStructure (1) sectiune Address (1) sectiune Country (1)
eroare regula: Region: Pentru tara 'RO' codul regiunii RO--- nu face parte din lista, am verificat clientu este un client roman, i-am dat verificare si tot aceeas eroare
multumesc
d406
Re: d406
Eroarea „Region: Pentru țara 'RO' codul regiunii RO--- nu face parte din lista” din Declarația 406 (SAF-T) înseamnă că la unul dintre parteneri (client sau furnizor), în câmpul dedicat județului/regiunii (Region) a fost completat un cod invalid, lipsă sau incomplet pentru România.
Cum se corectează:
Pentru orice adresă din România, câmpul „Region” trebuie completat cu codul oficial al județului din lista acceptată de ANAF (de exemplu, RO-B pentru București, RO-IF pentru Ilfov, RO-CT pentru Constanța, etc.).
Erorile cu „RO-”, „RO--”, „RO---” apar de obicei când:
Nu s-a selectat niciun cod de județ la parteneri.
S-a importat greșit din alt program și câmpul a rămas gol, incomplet sau generic setat cu „RO”, „RO-” ori simboluri asemănătoare.
Pentru fiecare partener cu adresa în România, verificați setările în programul/sistemul cu care generați XML-ul:
Completați la Region codul corect (vezi lista cuprinsă, spre exemplu, în ghidurile WinMentor, SAGA sau documentația ANAF).
Exemplu corect: pentru București, Region=RO-B; pentru Iași, Region=RO-IS ș.a.m.d.
Sfat rapid: Deschideți și corectați detaliile partenerului respectiv în sistemul de contabilitate, selectând județul adecvat la câmpul Region, apoi regenerați XML-ul și redepuneți declarația.
Această eroare nu ține de ANAF ci de completarea dosarului electronic SAF-T, iar sursa este întotdeauna o lipsă/incompatibilitate la câmpul „Region” pentru adrese din România
Cum se corectează:
Pentru orice adresă din România, câmpul „Region” trebuie completat cu codul oficial al județului din lista acceptată de ANAF (de exemplu, RO-B pentru București, RO-IF pentru Ilfov, RO-CT pentru Constanța, etc.).
Erorile cu „RO-”, „RO--”, „RO---” apar de obicei când:
Nu s-a selectat niciun cod de județ la parteneri.
S-a importat greșit din alt program și câmpul a rămas gol, incomplet sau generic setat cu „RO”, „RO-” ori simboluri asemănătoare.
Pentru fiecare partener cu adresa în România, verificați setările în programul/sistemul cu care generați XML-ul:
Completați la Region codul corect (vezi lista cuprinsă, spre exemplu, în ghidurile WinMentor, SAGA sau documentația ANAF).
Exemplu corect: pentru București, Region=RO-B; pentru Iași, Region=RO-IS ș.a.m.d.
Sfat rapid: Deschideți și corectați detaliile partenerului respectiv în sistemul de contabilitate, selectând județul adecvat la câmpul Region, apoi regenerați XML-ul și redepuneți declarația.
Această eroare nu ține de ANAF ci de completarea dosarului electronic SAF-T, iar sursa este întotdeauna o lipsă/incompatibilitate la câmpul „Region” pentru adrese din România
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Cod: Selectaţi tot
Nr Județ Regiune SAF-T
1 Alba RO-AB
2 Arad RO-AR
3 Argeș RO-AG
4 Bacău RO-BC
5 Bihor RO-BH
6 Bistrița-Năsăud RO-BN
7 Botoșani RO-BT
8 Brăila RO-BR
9 Brașov RO-BV
10 București RO-B
11 Buzău RO-BZ
12 Caraș-Severin RO-CS
13 Călărași RO-CL
14 Cluj RO-CJ
15 Constanța RO-CT
16 Covasna RO-CV
17 Dâmbovița RO-DB
18 Dolj RO-DJ
19 Galați RO-GL
20 Giurgiu RO-GR
21 Gorj RO-GJ
22 Harghita RO-HR
23 Hunedoara RO-HD
24 Ialomița RO-IL
25 Iași RO-IS
26 Ilfov RO-IF
27 Maramureș RO-MM
28 Mehedinți RO-MH
29 Mureș RO-MS
30 Neamț RO-NT
31 Olt RO-OT
32 Prahova RO-PH
33 Sălaj RO-SJ
34 Satu Mare RO-SM
35 Sibiu RO-SB
36 Suceava RO-SV
37 Teleorman RO-TR
38 Timiș RO-TM
39 Tulcea RO-TL
40 Vaslui RO-VS
41 Vâlcea RO-VL
42 Vrancea RO-VN
Inteleg!
Nu stiu cum sa va ajut mai mult.
Va rog sa nu spuneti ca ati generat 406 cu SAGA si aveti astfel de probleme.
Intreb asta pentru ca mie nu mi s-a intamplat niciodata nimic la 406.
Sunt de-a dreptul invidios pe colegii care au astfel de probleme.
Un lucru stiu sigur: am lucrat cu SAGA asa cum m-a invatat ea mititica: nu am iesit din cuvantul ei niciodata. Si nu am avut astfel de erori.
Nu stiu cum sa va ajut mai mult.
Va rog sa nu spuneti ca ati generat 406 cu SAGA si aveti astfel de probleme.
Intreb asta pentru ca mie nu mi s-a intamplat niciodata nimic la 406.
Sunt de-a dreptul invidios pe colegii care au astfel de probleme.
Un lucru stiu sigur: am lucrat cu SAGA asa cum m-a invatat ea mititica: nu am iesit din cuvantul ei niciodata. Si nu am avut astfel de erori.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.