Bună ziua!
Am tăiat din greșeală o factură unui client în data de 31.07 cu prețul unitar de 3.50 (prețul corect este 3.94), și i-am și dat-o clientului respectiv
Sesizând greșeala, în aceeași zi am modificat factura, urmând să i-o duc ziua următoare
Când i-am dus-o, în 01.08, clientul "încheiase deja situația" pe luna 07, înregistrând factura cu prețul greșit de 3.50.
Atunci când voi trimite factura în SPV (încă nu am trimis-o), factura o să figureze cu 3.94
Cum pot remedia situația? O stornez și o tai din nou cu 3.50?
Sunt nou în SAGA, nu sunt contabil, și încă fac greșeli: vă rog nu îmi săriți în cap.
Factură greșită
Re: Factură greșită
Dacă nu ați trimis factura prin SPV o puteți emite corect, modificând factura respectivă cu datele corecte. Clientul va fi nevoit să o înregistreze așa cum este primită prin SPV pentru că aceea este factura din punct de vedere legal.
Dacă nu doriți asta, stornați factura așa cum este emisă, eronat, cu dată de 31.07 și mai faceți una corectă, tot cu 31.07. Le trimiteți pe toate 3 în SPV.
Dacă nu doriți asta, stornați factura așa cum este emisă, eronat, cu dată de 31.07 și mai faceți una corectă, tot cu 31.07. Le trimiteți pe toate 3 în SPV.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Mulțumesc, așa am făcut!
-
gilceavaa928
Am emis o factura de lucrari de instalatii electrice pe 31 iulie cu TVA 19%. In 08 august se doreste stornarea facturii deoarece este gresita valoarea si refacerea facturii in 08 august cu alta valore.
Factura de stornare o fac in 08 august tot cu TVA 19% sau 21%?
Factura cu valoarea corecta din 08 august o fac TVA 19 sau 21%?
Mentionez ca receptia lucrarilor are data din luna iulie.
Factura de stornare o fac in 08 august tot cu TVA 19% sau 21%?
Factura cu valoarea corecta din 08 august o fac TVA 19 sau 21%?
Mentionez ca receptia lucrarilor are data din luna iulie.
- balazse246
Factura storno il faci asa cum era cel initial.
Cea finala, deoarece discutam despre un serviciu pentru iulie, tot cu 19% il emiti.
Cea finala, deoarece discutam despre un serviciu pentru iulie, tot cu 19% il emiti.