Valoare eronata pe Bon consum

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Închis
udroiuv155

Valoare eronata pe Bon consum

#1 Mesaj de udroiuv155 »

Buna ziua,
La una din cele doua societati evidentiate in SAGA C pe Bonul de consum este preluata eronat valoarea .Valoarea preluata ar trebui sa fie egala cu valoarea(fara TVA) dedusa din valoarea bonului fiscal (reprezentand o achizitie de combustibil, mai concret) dar difera cu unu doi lei in minus.
Anomalia a aparut in urma cu cateva saptamani cand era in vigoare versiunea SAGA C.3.0.391.
Pentru remedierea disfunctionalitatii am reactualizat baza de date si reinstalat programul la versiunea in vigoare , dar fara succes.
Pentru inregistrarea corecta a operatiilor contabile am renuntat la generarea de catre SAGA C a Bonurilor de consum si am recurs la introducerea manuala in OPERATII > ARTICOLE CONTABILE a formulei 6022=3022 insa operatia este anevoioasa.
Cand am fost informat ca a devenit valabila o versiune noua a programului am efectuat o ''Actualizare automata" la versiunea SAGA C.3.0.392 si apoi la SAGA C.3.0.393 ,dar disfunctionalitatea legata de generarea eronata a Bonurilor de consum se pastreaza ( tot pe aceiasi firma ).De data acesta diferenta este de doi trei lei in plus.
Daca este o persoana care a intampinat asemenea probleme sau are cunostinte mai bogate rog sa imi transimata din experieta sa astfel incat sa gasesc solutia problemei relatate.

Multumesc !

balazse246

Re: Valoare eronata pe Bon consum

#2 Mesaj de balazse246 »

Hai sa clarificam putin modul de lucru.
Lucrezi pe "nedefinit" sau utilizezi tipul de articol "combustibil"?
Daca utilizezi "nedefinit", ma gandesc ca din meniul "intrari" ai apasat pe butonul "bon de consum...". Daca da, la nota contabila exista diferenta.
Totusi consider ca utilizezi tipul de articol "combustiibl" si la fel procedezi ca si la "nedefinit". Avand in vedere ca programului, cel mai probabil, lucreaza pe "FIFO", poate a ramas pe stoc si dintr-o achizitie anterioara si atunci este normal sa ai diferente.
Ar trebui sa verifici fisa articolului si sa vezi de unde provine diferenta.
Daca nu ai regasit, incearca sa faci o salvare de baza de date, sa mergi la "administrare" -> "intretinere bd" -> "verificare" si sa rulezi fiecare optiune.
Mai poti incerca si la "operatii" -> "alte operatii cu stocuri" -> "reglari descarcare" -> butonul "reglare automata la toate articolele".
Sa ne zici cum s-a finalizat.

udroiuv155

#3 Mesaj de udroiuv155 »

Am folosit intotdeauna metoda FIFO ptr scoaterea din gestiune iar aprovizionarile cu combustibili le-am inregistrat in INTRARI > tip articol COMBUSTIBILI > denumire articol/ serviciu COMBUSTIBILI( aici fiind inscrise/selectate urmatoarele particularitati:cont articol 3022 respectiv 6022 ,Aprovizionabil, Consumabil).
Am precizat ca apeland la facilitatea generarii de catre program a e Bonului consum ( din interfata INTRARI dupa validarea intrarii) se genereaza Bon consum pe care sant inscrise Nr si Data facturii (bon fiscal) si evident numarul acestuia , dar valoare inscrisa pe acesta difera de valoare fara TVA aferenta/dedusa din valoare totala a Bonului fiscal . Deci anomalia apare doar la inscrierea pe bon a valorii.
Deasemenea soldul contului 3022 la finalul lunii iulie ( luna in care a aparut anomalia ) este zero datorita faptului ca am inscris in OPERATII > ARTICOLE CONTABILE formule contabile specifice "darii in consum" (6022=3022) pentru valorile fara TVA din factura/bon fiscal.

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Eu zic un lucru, tu scrii de altceva.
Daca lucrezi cantitativ-valoric, atunci nu ai ce cauta cu note contabile facute manual.
Ai efectuat cele mentionate mai sus?

Închis