scop operatiune e transport

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cimpanua

scop operatiune e transport

#1 Mesaj de cimpanua »

Am achizitionat piese de schimb pentru repararea unui utilaj-mijloc fix , valoarea 6000 euro, cu factura.. Va rog sa ma ajutati in alegerea Scopului Operatiunii in E-transport.

Poate fi Comercializare?

Va multumesc,

paturcai

Re: scop operatiune e transport

#2 Mesaj de paturcai »

Operatiunea este aceeasi cu cea a importului
Asta alegeti: 9999
Sau daca vreti sa le spuneti adevarul si sa-i doara: 601

Daca dumneavoastra nu stiti pentru ce ati facut achizitia cum poata SAGA sa va spuna acest lucru?

Daca ati achizitionat piese de schimb pentru reparatie este clar CONSUM PROPRIU (dati acele piese de schimb in consum in momentul in care executati reparatia)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

herganiec

Re: scop operatiune e transport

#3 Mesaj de herganiec »

În aplicația e-Transport, trebuie selectat scopul:
-Comercializare → se folosește când bunurile fac obiectul vânzării/cumpărării (achiziții sau livrări de marfă).
-Procesare / producție / reparație → pentru bunuri trimise sau primite pentru prelucrare.
-Stocare / transfer intern → pentru mutări de bunuri între puncte de lucru.
În cazul tău: factură de achiziție piese de schimb pentru utilaj = Achiziție intracomunitară de bunuri, deci scopul corect este Comercializare, chiar dacă tu nu le vinzi mai departe, pentru că juridic sunt cumpărate printr-o tranzacție comercială.
---
Dacă ulterior acele piese sunt montate pe utilaj (mijloc fix), în contabilitate le vei trece ca piese de schimb / piese pentru întreținere și reparații sau, dacă se capitalizează, le adaugi la valoarea mijlocului fix.
Dar pentru e-Transport, asta nu contează – scopul se referă strict la tipul tranzacției (achiziție cu factură).
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

Scrie răspuns