Factura B2C cetatean strain
-
ungureanud173
Factura B2C cetatean strain
Buna ziua,
Neplatitor de TVA emite o factura de prestari servicii pentru o persoana fizica cetatean strain. Locul prestarii serviciilor este in Romania.
Aceasta factura se transmite in e-factura?
Multumesc!
Neplatitor de TVA emite o factura de prestari servicii pentru o persoana fizica cetatean strain. Locul prestarii serviciilor este in Romania.
Aceasta factura se transmite in e-factura?
Multumesc!
-
ungureanud173
Re: Factura B2C cetatean strain
Multumesc pentru raspuns!
Imi puteti spune cum o pot transmite din Saga? Din pacate, daca selectez la tara: Cehia, programul nu imi permite transmiterea. Am incercat si cu 13 "0" la CNP si fara, dar nu o duce in e-factura decat daca selectez Romania in loc de Cehia.
Am incercat sa intreb la Saga, dar robotelul lor imi spune ca nu se transmite.
Multumesc!
Imi puteti spune cum o pot transmite din Saga? Din pacate, daca selectez la tara: Cehia, programul nu imi permite transmiterea. Am incercat si cu 13 "0" la CNP si fara, dar nu o duce in e-factura decat daca selectez Romania in loc de Cehia.
Am incercat sa intreb la Saga, dar robotelul lor imi spune ca nu se transmite.
Multumesc!
Bifați în configurare să permită și facturi în valută, fără TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am si eu o situatie asemanatoere, in jurnalul de vanzari o trece la livrari externe cu drept de deducere. Societatea emitenta nu este platitoare de tva, iar serviciul este prestat pe teritorul Romaniei. Ce pot face, nu mai trec Franta la adresa! Multumesc!
Nu faceți nimic.
Mulțumesc!
Buna ziua.
Am si eu o situatie, platitor TVA factureaza la persoane fizice in UE, serviciul este prestat în Germania, trebuie transmisa factura in sistemul E-Factura?
Multumesc!
Am si eu o situatie, platitor TVA factureaza la persoane fizice in UE, serviciul este prestat în Germania, trebuie transmisa factura in sistemul E-Factura?
Multumesc!
Sistemul RO e-Factura este obligatoriu doar pentru facturi către persoane juridice (B2B) și instituții publice (B2G) din România, și pentru anumite livrări de bunuri cu risc fiscal ridicat către persoane fizice din România.
În cazul persoanelor fizice din UE (B2C), NU există obligația transmiterii facturii în sistemul național RO e-Factura.
În cazul persoanelor fizice din UE (B2C), NU există obligația transmiterii facturii în sistemul național RO e-Factura.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
herganiesc - nu este adevărat. Vezi OUG 120/2021.
Pe relația B2C se trimite factura dacă este operațiune impozabilă în RO ori dacă locul prestării este considerat în RO chiar dacă beneficiarul este persoană neimpozabilă nestabilită în RO.
Pe relația B2C se trimite factura dacă este operațiune impozabilă în RO ori dacă locul prestării este considerat în RO chiar dacă beneficiarul este persoană neimpozabilă nestabilită în RO.
relaţia B2C - tranzacţia având ca obiect execuţia de lucrări, livrarea de bunuri/produse şi/sau prestarea de servicii dintre un operator economic - persoană impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi o persoană neimpozabilă, alta decât cea pentru care se aplică prevederile lit. m) şi ale art. 9^1;
e-Factura B2C Regula generală spune că trebuie emise facturi pentru toate livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate, indiferent cine este clientul și de unde este el (persoană fizică, persoană juridică - din România, UE sau nonUE). Găsiți această regulă în Codul fiscal (la art. 319 alin. 6 lit. a). Exista insa si exceptii.
1. Nu se emit deloc facturi în aceste cazuri:
* servicii medicale, stomatologice;
* învățământ, meditații, servicii livrări legate de asistența și protecția socială, protecția copiilor - furnizate de către ONG-uri;
* activități radio-TV ce nu sunt activități comerciale, servicii poștale, livrare de timbre poștale, fiscale și orice alte timbre similare;
* servicii de natură financiar-bancară, asigurare și reasigurare;
* pariuri, loterii și alte jocuri de noroc;
* arendare, concesionare și leasing de imobile (cu excepția: sector hotelier, camping, locuri parcare, utilaje fixate, seifuri), livrare de construcții și părți de construcții (cu excepția construcțiilor noi, părților de construcții noi și terenurilor construibile).
2. Se emit facturi, dar doar la cerere, în aceste cazuri:
* comerț cu amănuntul (bunuri) și prestări de servicii către populație pentru care este obligatorie emiterea de bon fiscal;
* livrări de bunuri și prestări de servicii furnizate către persoane fizice pentru care se emit alte documente tipizate, cum ar fi bilete pentru târguri, expoziții, muzee, cinematografe, transport de persoane etc.;
* livrări de bunuri prin automate comerciale, reîncărcare de cartele electronice, parcare prin automate;
* livrarea de energie electrică efectuată de prosumatori.
1. Nu se emit deloc facturi în aceste cazuri:
* servicii medicale, stomatologice;
* învățământ, meditații, servicii livrări legate de asistența și protecția socială, protecția copiilor - furnizate de către ONG-uri;
* activități radio-TV ce nu sunt activități comerciale, servicii poștale, livrare de timbre poștale, fiscale și orice alte timbre similare;
* servicii de natură financiar-bancară, asigurare și reasigurare;
* pariuri, loterii și alte jocuri de noroc;
* arendare, concesionare și leasing de imobile (cu excepția: sector hotelier, camping, locuri parcare, utilaje fixate, seifuri), livrare de construcții și părți de construcții (cu excepția construcțiilor noi, părților de construcții noi și terenurilor construibile).
2. Se emit facturi, dar doar la cerere, în aceste cazuri:
* comerț cu amănuntul (bunuri) și prestări de servicii către populație pentru care este obligatorie emiterea de bon fiscal;
* livrări de bunuri și prestări de servicii furnizate către persoane fizice pentru care se emit alte documente tipizate, cum ar fi bilete pentru târguri, expoziții, muzee, cinematografe, transport de persoane etc.;
* livrări de bunuri prin automate comerciale, reîncărcare de cartele electronice, parcare prin automate;
* livrarea de energie electrică efectuată de prosumatori.
@colacm poate ne scrie ce serviciu facturează..
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”