CANTITATIV VALORIC-global valoric

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
nedeaa

CANTITATIV VALORIC-global valoric

#1 Mesaj de nedeaa »

Buna ziua,

Am un SRL care vinde in magazin produse cu bucata, folosesc marketline ,gestiunea este cantitativ valoric cu bifa pe pret de vanzare, ca sa imi apara pretul pe NIR, si sa pot schimba pretul cand este voie si la inventar sa numar bucati.
recent am inchiriat un depozit de unde pleaca marfa catre punctul-magazin si catre alte peroane juridice deci am nevoie de gestiune cantitativ valoric fara pret de vanzare.
de la punctul magazin , am comenzi si pe comenzi online.
cum sa procedez sa am 3 gestiuni pentru a urmari pe fiecare din ele miscarile.
am incercat sa fac analitice si la gestiune cantitativ valoric nu pot sa le folosesc

balazse246

Re: CANTITATIV VALORIC-global valoric

#2 Mesaj de balazse246 »

Referitor la "gestiunea este cantitativ valoric cu bifa pe pret de vanzare, ca sa imi apara pretul pe NIR", poti sa si explici logica?
Daca ai o gestiune cantitativ-valorica, de ce sa il ai la pret de vanzare (de ce iti complici viata cand nu este nevoie)?
Cu ce te ajuta daca apare un pret de vanzare pe NIR?
De altfel, daca ai 2 locatii, de ce ai nevoie de 3 gestiuni? Sau pentru vanzare online ai un alt spatiu decat depozitul?

nedeaa

#3 Mesaj de nedeaa »

AM 2 LOCATII, dar unde am magazinul, am o incapere unde am marfa pentru online, marfa pe care o vand doar pe online si in magazin nu exista.
gestiunea cantitativ valoric am facut cand am deschis magazinul la sfatul unui contabil,
la vanzarea cu amanuntul nu sunt obligata sa apara pretul de vanzare pe NIR?

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Atunci sunt corecte cele trei gestiuni.
Am mai auzit acest tip de abordare cum ca pentru magazin ar trebui sa apara pret de vanzare, dar nu exista nici o baza legala, pretul de vanzare trebuie sa fie afisat si atat.
Daca ai o evidenta cantitativ-valorica, atunci ajunge sa ai o evidenta la pret de achizitie, iar pretul de vanzare il setezi la nivel de articol (unde pentru clientul fictiv din magazin poti seta pretul separat).
Eu iti propun ca din 01.10.2025 pentru magazin sa creezi o gestiune noua fara bifa in casuta "la pret de vanzare" si transferi totul de pe gestiunea veche pe cea noua.
Ca sa nu ai probleme la modul de lucru, la gestiunea veche "magazin" sa modifici denumirea in "www_magazin" (sau orice litera ce vrei in loc de "w"), astfel te asiguri ca nu te incurci.

Scrie răspuns