În luna IULIE 2025 a fost achiziționat un container pentru șantier, care va fi utilizat pentru activități de depozitare și administrare a șantierelor. Acesta va fi relocat în funcție de necesități, de la un șantier la altul.
Containerul a fost încadrat la codul de clasificare 2.1.23.5, cu o durată de amortizare de 8 ani, fiind înregistrat în contabilitate în contul 2131 – Construcții.
Ulterior, pentru acest mijloc fix s-a aplicat facilitatea fiscală privind profitul reinvestit la trimestrul al 3 lea . Societatea inregistreaza in contul 121 profit peste valoarea mijlocului fix .
Este Corect ?
mod de inregistrare mijoc fix Container si facilitate profit reinvestit
Re: mod de inregistrare mijoc fix Container si facilitate profit reinvestit
Aplicarea facilității este corectă doar dacă containerul este încadrat și justificat ca echipament tehnologic (2132), nu ca „Construcție” (2131).
În forma actuală (2131 – Construcții), nu se poate aplica scutirea pentru profitul reinvestit.
În forma actuală (2131 – Construcții), nu se poate aplica scutirea pentru profitul reinvestit.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
- balazse246
Re: mod de inregistrare mijoc fix Container si facilitate profit reinvestit
Pentru friciur
Dupa parerea mea personala, exista doua tipuri de containere, una cu care faci transport de marfa si alta care il folosesti pentru activitati adminsitrative (aceasta din ultima de obicei este utilat sau il tii efectiv doar pentru depozitare si nu pentru transport), prima poate fi incadrat la 2.1...., dar a doua eu zic ca se incadreaza la 1.5.12..
Dupa parerea mea personala, exista doua tipuri de containere, una cu care faci transport de marfa si alta care il folosesti pentru activitati adminsitrative (aceasta din ultima de obicei este utilat sau il tii efectiv doar pentru depozitare si nu pentru transport), prima poate fi incadrat la 2.1...., dar a doua eu zic ca se incadreaza la 1.5.12..