eroare semnare saft
eroare semnare saft
buna ziua,
am o eroare in dukintergrator la semnare saft , imi spune ca certificatul ne e valid, dar certificatl e ok, am depus si alte declaratii fara nici o problema.
am actualizat java, am resetat calculatorul si nimic.
aveti idee unde gresesc!
am o eroare in dukintergrator la semnare saft , imi spune ca certificatul ne e valid, dar certificatl e ok, am depus si alte declaratii fara nici o problema.
am actualizat java, am resetat calculatorul si nimic.
aveti idee unde gresesc!
- balazse246
Re: eroare semnare saft
Cumva folosesti un certificat in cloud, daca da poate te ajuta cele postate aici:
https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=60206
nu, e pe etoken de la digisignbalazse246 scrie: ↑Vin Oct 24, 2025 8:38 am Cumva folosesti un certificat in cloud, daca da poate te ajuta cele postate aici:
@ripanua poate să fie și de la dukeintegrator.. nu îl recunopaște..
incearcă o descărcare nouă de la anaf a programului si incercati din nou.
incearcă o descărcare nouă de la anaf a programului si incercati din nou.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Dukintegrator nu este in soft-ul descarcat de la Saga? Am aceeasi problema doar cu declaratiile in XML,deci implicit cu D406...
-
craciund996
Pe scurt:
Modificare registri windows
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Cryptography\Calais]
"DisableCapiOverrideForRSA"=dword:00000000
Pe lung:
https://learn.microsoft.com/ro-ro/windows/release-health/resolved-issues-windows-11-25h2#3697msgdesc
"Smartcard authentication issues might occur with the October 2025 Windows update"
Modificare registri windows
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Cryptography\Calais]
"DisableCapiOverrideForRSA"=dword:00000000
Pe lung:
https://learn.microsoft.com/ro-ro/windows/release-health/resolved-issues-windows-11-25h2#3697msgdesc
"Smartcard authentication issues might occur with the October 2025 Windows update"
Da poate sa fie si asta problema dar e greu pt. un utilizator obisnuit sa-si dea seama. Oricum "carpeala" asta, (probabil) e valida pana la anul in aprilie. E obligatia providerilor de semnatura digitala sa isi actualizeze solutiile oferite. Vedeti si https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-october-security-updates-cause-windows-smart-card-auth-issues/
Pt. un utilizator obisnuit e suficient sa faca un fisier text care contine linia cod de mai jos si sa-l redenumeasca in CapiOverride.cmd:
Sa-l ruleze ca administrator si dupa ce mesajul afiseaza "successfully", sa restarteze windowsul.
Pt. un utilizator obisnuit e suficient sa faca un fisier text care contine linia cod de mai jos si sa-l redenumeasca in CapiOverride.cmd:
Cod: Selectaţi tot
reg.exe add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Cryptography\Calais" /v DisableCapiOverrideForRSA /t REG_SZ /d "0" /f & pauseRe: eroare semnare saft
Patesc exact acelasi lucru.
- pc cu windows 11 actualizat la zi
- declaratia de depus 406
- am modificat cheia din registry si manual si cu cmd si cu reg import, rezultatul e acelasi, nu merge
- pot semna cu certificatul orice pdf fara probleme
- duk integrator da eroare ca certificatul este expirat. Certificatul expira in 2027
- certificatul este de la Transsped si este de tip Athena, lucru care a fost selectat in Duk Integrator. Practic in duk integrator merg toti pasii pana la semnarea efectiva.
Ce mai pot sa fac?
- pc cu windows 11 actualizat la zi
- declaratia de depus 406
- am modificat cheia din registry si manual si cu cmd si cu reg import, rezultatul e acelasi, nu merge
- pot semna cu certificatul orice pdf fara probleme
- duk integrator da eroare ca certificatul este expirat. Certificatul expira in 2027
- certificatul este de la Transsped si este de tip Athena, lucru care a fost selectat in Duk Integrator. Practic in duk integrator merg toti pasii pana la semnarea efectiva.
Ce mai pot sa fac?
@ciucam544 vreo sugestie?
Incercati doar sa validati si generati pdf cu DUKIntegrator fara semnare. Apoi deschideti pdf-ul generat si semnati "de mana" in Acrobat (penita cyan "Certificates" din Tools). Daca doriti sa incerc si o configurare de dukintegrator lasati un nr. whatsapp in privat si incerc sa va ajut.
@ciucam544 multumesc de raspuns. Conteaza in fisier unde se pune semnatura respectiva? Nu se vor plange cei de la anaf? Nu este alta setare prin windows alta decat cea de registry?
Eu nu am problema asta, m-a rugat tot un abonat saga sa il ajut ca dupa ce generaza declaratia in Saga se loveste de problema asta.
Eu nu am problema asta, m-a rugat tot un abonat saga sa il ajut ca dupa ce generaza declaratia in Saga se loveste de problema asta.
absolut deloc... aceste pdf-uri nu le vizualizeaza nimeni dupa aspect... pdf-urile in sine sunt doar folosite sa anexati xml-ul cu datele saf-t si semnatura cu certificarea ca e de la dvs. informatia. totul este automatizat.
@ciucam544 deci practic pasii ar fi:
- cu duk genereaza pdf-ul si nu face ultimul pas cel cu semnatura
- se deschide fisierul in adobe
- in panelul lateral se apasa pe View more si se alege "Use a certificate"
- dupa tot din panel se alege Digitally sign
- se deseneaza un dreptunghi cu mouseul in document si se introduce parola certificatului
- se salveaza semnat si se trimite la anaf
Mi-a scapat ceva?
- cu duk genereaza pdf-ul si nu face ultimul pas cel cu semnatura
- se deschide fisierul in adobe
- in panelul lateral se apasa pe View more si se alege "Use a certificate"
- dupa tot din panel se alege Digitally sign
- se deseneaza un dreptunghi cu mouseul in document si se introduce parola certificatului
- se salveaza semnat si se trimite la anaf
Mi-a scapat ceva?