Produse oferite cadou pt promovare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stoicaa504

Produse oferite cadou pt promovare

#1 Mesaj de stoicaa504 »

Buna ziua, în cazul în care o firma neplatitoare de tva, avand ca si activitate: comert cu amanuntul, achizitioneaza tricouri și doreste sa le ofera ca și cadouri:
1) pe ce cont se inregistreaza, la achizitie? Se inregistreaza ca și marfa? Doar acum, fiind la început, firma dorește sa cumpere ceva tricouri sa le ofere gratuit clienților, care ulterior le promovează....
2) factura emisa ce trebuie sa conțină? 2 pozitii?
-tricouri
-discount?

Mulțumesc frumos!

herganiec

Re: Produse oferite cadou pt promovare

#2 Mesaj de herganiec »

623 = 401 ch reclama
Dacă nu există tranzacție comercială, ci doar o acțiune promoțională (tricourile se oferă gratuit clienților), nu este obligatorie factura.
Poți face un proces-verbal de scoatere din gestiune / dăruire materiale promoționale:
se menționează cantitatea, valoarea și scopul („cadouri promoționale pentru promovarea firmei”);
documentul stă la baza înregistrării contabile.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

stoicaa504

#3 Mesaj de stoicaa504 »

Mulțumesc, dar când sunt scoase din gestiune pe ce cont se inregistreaza? Mulțumesc frumos!

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Pai daca le inregistrezi pe 623, unde lucrezi cu "nedefinit", despre ce gestiune discutam?

marcug217

#5 Mesaj de marcug217 »

Tricourile se inreg in 303.Probabil ca in functie de targhet se acorda si cand ajunge la suma vanduta firmelor se trece tricoul pe 623 si asa se scoate din gestiune.Nu pot fi date la intamplare.Cu proces verbal.Eu asa am lucrat ,am avut control si nu au fost probleme.

balazse246

#6 Mesaj de balazse246 »

De ce s-ar inregistra pe 303? Ce rost mai are?

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

unora le place să-și complice viața..
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

Scrie răspuns