Buna ziua,
O firma inregistrata in scopuri de TVA, presteaza servicii IT pentru o firma platitoate de TVA din afara UE,
1 .locul prestarii de considera inafara Romaniei, deci venitul nu se cuprinde in cifra de afaceri pentru TVA, corect?
2. facturam fara TVA, suma se declara in D300 La rd. 3, factura nu se transmite in E-Factura?
3. Daca acestea sunt singurele venituri ale societatii, poate sa-si deduca TVA la achizitiile de bunuri si servicii achizitionate in Romania?
4. Poate solicita iesirea de la tva?
Multumesc.
Cifra afaceri TVA si tva deductibil
Re: Cifra afaceri TVA si tva deductibil
1. Da. Începând cu septembrie 2025, în cifra de afaceri pentru stabilirea plafonului de TVA nu se mai cuprind:
- operațiunile rezultate din activități economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operațiuni ar fi fost realizate în România conform
-livrările de active fixe corporale ;
-cesiunea/transferul de active necorporale, efectuate de persoana impozabilă.
2. Da.
3. Da. Faptul că nu este partea a cifrei de afaceri nu înseamnă că nu realizează operațiuni impozabile din punct de vedere al TVA și că nu beneficiază de dreptul de deducere a TVA.
4. Da, dar nu este recomandat mai ales dacă are de efectuat ajutări.
- operațiunile rezultate din activități economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operațiuni ar fi fost realizate în România conform
-livrările de active fixe corporale ;
-cesiunea/transferul de active necorporale, efectuate de persoana impozabilă.
2. Da.
3. Da. Faptul că nu este partea a cifrei de afaceri nu înseamnă că nu realizează operațiuni impozabile din punct de vedere al TVA și că nu beneficiază de dreptul de deducere a TVA.
4. Da, dar nu este recomandat mai ales dacă are de efectuat ajutări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Cifra afaceri TVA si tva deductibil
Multumesc pentru raspuns.