Migrare WEB

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
turbatus700

Migrare WEB

#1 Mesaj de turbatus700 »

Buna ziua,
Sunt contabil la o firma care are licenta SAGA C instalata pe desktop si cu datele pe serverul dvs. Pe aceasta licenta tin contabilitatea pentru 2 firme cu coduri fiscale diferite. Cum se va prelungi licenta anul viitor? Inteleg ca se va comasa in SAGA C contabilitatea si stocurile, dar nu imi este clar daca pe o singura astfel de licenta mai pot tine evidenta pentru 2 firme. La aceasta data licenta folosita este valabila inca 44 zile.
A doua intrebare este: trebuie neaparat sa trec pe licenta web? Programul instalat pe desktop si care este conectat la server nu mai poate fi folosit? Nu se vor face actualizari in momentul in care apar modificari de legislatie, asa cum s-a procedat pana acum? La aceasta data este in vigoare SAGA C3.0.597. Cum se vor face upgrade-urile? Multumesc

ciucam544

Re: Migrare WEB

#2 Mesaj de ciucam544 »

Din mesajul dvs. reiese ca nu ati inteles exact cum functioneaza saga si probabil la firma la care lucrati ar trebui sa existe un tehnician IT care sa faca mentenanta si configurari saga printre altele.
Daca nu ati migrat cu bazelel de date in sagaweb, serverele sunt ale firmei dvs. Doar daca lucrati in sagaweb sau cu bazele in saga web din aplicatia desktop windows, atunci sunt sererele saga.
Pe forumul acesta sunt tot utilizatori, clientii saga. Toate informatiile despre noile metode de licentiere le-ati primit pe mail, casuta de mail a proprietarului licentei de la firma dvs.
La data la care ati scris acest mesaj, licenta saga contabilitate si stocuri este deja comasata. Dovada si informatiile care apar la licente, in contul dvs. saga din portal.
Daca faceti confuzie intre o licenta de desktop si una de sagaweb atunci va readuc aminte: Pe licenta de desktop windows, la programul saga se pot folosii cate societati doriti dvs. (totusi nu mai mult de 999).
La sagaweb licentierea se acorda la pachet si se asociaza cu cate un cod fiscal unic. Deaceea se vinde in pachete cu numar variabil de licente (3, 10, 20 sau 50 de licente web). Daca vreti sa migrati din saga desktop, unde aveti cate firme doriti, se face rezervare pe un cod fiscal specific si se activeaza o licenta din pachetul de licentiere. La ultima nelamurire cu actualizarea si eliminarea utilizarii aplicatiei saga desktop de windows, este o idee generata de dezinformarea in mediul online, fenomen des intalnit si aici pe forum. Nu se va elimina saga desktop si se va mentine la zi cu toate actualizarile legislative in contabilitate.

nituc

#3 Mesaj de nituc »

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Contabil angajat cu timp partial de 1 h la 8 societati , fiecare societate detine licenta in Saga desktop pentru stocuri , numai contabilul are cele 2 licente contabilitate si stocuri , cum ar trebui procedat pentru a se luctra in Saga Web? Ce licenta trebuie achizitionata de fiecare firma pentru a putea avea acces la baza de date ca si contabil?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

SAGA Conta s-a unit cu SAGA C STOCURI.=> SAGAC complet..
deci acum au toți și SAGA C SI SAGA STOCURI e un singur program. Fieare licență care o are fiecare societate... are drept să treacă la SAGAWEB încă 2 CUI diferite de firme.
Deci nu vă trebui alte licențe. Lucrați pe lucențele firmelor respective după ce vă faceți transferul pe Sagaweb. veți fi ADMIN la fiecare din ele și dacă vreți le faceți utilizatori după nevoie cu drepturi doar pe stocuri.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

nituc

#5 Mesaj de nituc »

Transferul pe Sagaweb dureaza sau se face imediat , deoarece aceste firme emit facturi zilnic sau pot sa lucreze tot pe desktop pana la transfer?

balazse246

#6 Mesaj de balazse246 »

Ma gandesc ca nu se lucreaza non stop.
Intr-o noapte, cand nu se lucreaza, faci transferul si gata.
Sau faceti o pauza de ceva timp.
In mod normal nu necesita foarte mult timp, dar timpul depinde de baza de date.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Durează câteva minute, în funcție de mărimea bazei de date și de viteza conexiunii de internet.
Este recomandat ca migrarea să fie efectuată de pe server la un moment în care nimeni nu lucrează efectiv pe baza de date.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vlada719

#8 Mesaj de vlada719 »

Buna ziua
Vin si eu cu o intrebare legata tot de actualizare licente .Detin o licenta pe Saga C si doua licente pe Saga PS. Conform emailului primit SAGA C si SAGA PS s-au comasat.Intrebarea mea este urmatoarea; cum se face aceasta comasare pentru ca eu le am separat(ar trebui cumva sa le vad intr-un shorcut pe ambele ? Ramane inteleg tot varianta dekstop din care pot accesa ambele firme? Nu avem niciun IT-ist care sa ne ajute dar chiar este nevoie ?
Multumesc anticipat

ciucam544

#9 Mesaj de ciucam544 »

Licentierea este un drept de utilizare. Daca dvs. ati avut drepturi pt. a utiliza Saga C Contabilitate 1 licenta, Saga PS Contabilitate 1 licenta si Saga PS Stocuri 1 licenta (separata de prima licenta Saga PS Contabilitate) inseamna ca ati avut 3 licente Saga pentru cate o parte a programului Saga. Dupa Comasare/Cumulare/Concatenare licentele de unesc devin licente pentru toata aplicatia Saga Completa nu numai pt. o parte. Acest lucru s-a facut gratuit.
Astfel Dvs. aveti acum 3 licentie complete de Saga. Saga C 1 licenta si Saga PS 2 licente. Dar lucrurile nu sunt asa simple pt. ca fiecare licenta de Saga se considera Licenta de DESKTOP, adica de a fi utilizata pe un calculator. La fiecare licenta de DESKTOP se adauga tot gratuit 3 licente WEB sau sloturi libere pt. coduri fiscale, pentru a putea fi utilizate in cloud. Deci automat Dvs. acum aveti 3 licete de Pachet SAGA WEB3. O licenta Pachet Saga C WEB3 (Adica O licenta SagaC Desktop + 3 Licente WEB) si 2 licente Pachet Saga PS WEB3 (Adica 2 Licente Saga PS Desktop + 6 Licente WEB). Deci comasarea este la nivel comercial, vedeti aceste detalii in contul de utilizator Saga din portal. Pe un calculator insa doar o singura licenta de Saga C si o singura licenta de Saga PS poate fi activata. Nu are nici e legatura cu shortcut-urile din calculator. Acolo sunt instalarile Saga si pot fi cate doriti dvs. si puteti avea zeci de shortcut-uri Saga pentru ca folositi aceeasi licenta (drept de utilizare) din acel calculator.

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

vlada719 scrie: Mie Ian 07, 2026 10:14 am Buna ziua
Vin si eu cu o intrebare legata tot de actualizare licente .Detin o licenta pe Saga C si doua licente pe Saga PS. Conform emailului primit SAGA C si SAGA PS s-au comasat.Intrebarea mea este urmatoarea; cum se face aceasta comasare pentru ca eu le am separat(ar trebui cumva sa le vad intr-un shorcut pe ambele ? Ramane inteleg tot varianta dekstop din care pot accesa ambele firme? Nu avem niciun IT-ist care sa ne ajute dar chiar este nevoie ?
Multumesc anticipat
SAGA C + SAGA STOC => SAGAC (firme nelimitat pe desktop)
SAGA PS + SAGA PS STOC => SAGA PS (firme nelimitat pe desktop)
Nu s-au comansat SAGA C cu SAGA PS... atenție..
Dacă ai SagaC din 2026 ai in plus si optiunea de SAGAWEB pt 3 CUI-uri de fimre să le pui pe WEB și să lucrați on line mai multi in retea.
ACELASI lucru valabil și la SAGAPS.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

vlada719

#11 Mesaj de vlada719 »

Multumesc. Am inteles

grigorem432

#12 Mesaj de grigorem432 »

si eu am prelungit sagaC contbilitate+stocuri in anul 2026. am vazut ca am dreptul la 3 coduri fiscale sa le incarc in saga web. In acelasi timp am si o licenta saga PS conta, activa inca 160 zile , si aici am dreptul la 3 coduri fiscale. In saga C desi am incarcat 3 coduri fiscale , nu imi ia decat unul, si in saga PS , la fel , tot un cod fiscal!!! Eu nu inteleg functionalitatea acestei SAga web !!! Plus ca am incercat sa lucrez in web , care merge foarte greu ...!!!!

ciucam544

#13 Mesaj de ciucam544 »

grigorem432 scrie: Lun Feb 23, 2026 1:20 pm...In saga C desi am incarcat 3 coduri fiscale , nu imi ia decat unul..
Detaliati putin! Ati rezervat 3 coduri fiscare la licente web ? Trebuie coduri fiscale valide si diferite. Ce inseamna la dvs. "incarcat" ? Ati urmarit tutorialul ?
Altfel lasati un nr. whatsapp in privat si incerc sa va ajut sa va lamuresc.

nituc

Re:salvare facturi din SPV pe desktop

#14 Mesaj de nituc »

Daca lucrez in WEbSaga pe licentele clientilor cum pot pot descarca xml facturilor din SPV ? Dupa ce se importa facturile din spv este buton de descarcare PDF, Multumesc dar nu gasesc varianta XML , ma puteti ajuta? Multumesc

balazse246

#15 Mesaj de balazse246 »

Ma gandesc ca discutam despre facturile primite, corect?
Daca da, in fila "import e-facturi primite" ai un buton "descarcare fisiere e-facturi primite", unde se descarca fisierele xml din perioada selectata.

Scrie răspuns