d061
-
budileanue272
d061
Buna dimineata,
Pentru inchiderea unor puncte de lucru trebuie sa depun 061.De la ANAF m-i s-a spus ca se depune in SPV.ESte cineva binevoitor sa-mi spuna care sunt pasii?
Multumesc frumos.
Pentru inchiderea unor puncte de lucru trebuie sa depun 061.De la ANAF m-i s-a spus ca se depune in SPV.ESte cineva binevoitor sa-mi spuna care sunt pasii?
Multumesc frumos.
-
buldanc431
Re: d061
Buna seara !
Am nevoie de indrumarile dvs , va rog !
-societate cu punct de lucru in localitate A , fara salariati .
- in localitatea B are 10 salariati pentru care achita impozite .
-nu am facut pana acum vreo declaratie D061 sau D060.
Ce trebuie facut pentru a obtine CUI- pt declarare impozit salariu ?
va multumesc !
Am nevoie de indrumarile dvs , va rog !
-societate cu punct de lucru in localitate A , fara salariati .
- in localitatea B are 10 salariati pentru care achita impozite .
-nu am facut pana acum vreo declaratie D061 sau D060.
Ce trebuie facut pentru a obtine CUI- pt declarare impozit salariu ?
va multumesc !
Buna seara,
Trebuie declarat punctul de lucru prin 060,la anexe atasati intr-un fisier zip : certificat inmatriculare+certificat constataor Reg Com cu punctul de lucru + dovada spatiu + declaratie proprie raspundere administrator din care rezulta ca la punctul de lucru sunt 10 salariati.Se trimite pe e guvernare si apoi primiti raspuns de la Anaf cu CUI Punct de lucru,atribuit .Op de Imp salarii se face pe CUI punct de lucru ,aceiasi Trez ca si in 2025.
Dupa care ,in Saga trebuie operat pt fiecare salariat in FisiereSalariati ,punct de lucru B si apoi nu stiu exact cum apare in D112 la sectiunea F ...Daca stiti trimiteti modul de inregistrare .
Multumesc
Trebuie declarat punctul de lucru prin 060,la anexe atasati intr-un fisier zip : certificat inmatriculare+certificat constataor Reg Com cu punctul de lucru + dovada spatiu + declaratie proprie raspundere administrator din care rezulta ca la punctul de lucru sunt 10 salariati.Se trimite pe e guvernare si apoi primiti raspuns de la Anaf cu CUI Punct de lucru,atribuit .Op de Imp salarii se face pe CUI punct de lucru ,aceiasi Trez ca si in 2025.
Dupa care ,in Saga trebuie operat pt fiecare salariat in FisiereSalariati ,punct de lucru B si apoi nu stiu exact cum apare in D112 la sectiunea F ...Daca stiti trimiteti modul de inregistrare .
Multumesc
-
gheorghei642
Dar organul fiscal din subordinea ANAF detine toate aceste informatii la dosarul fiscal al contribuabilului, ca persoana subiect al unui raport juridic fiscal.
Contribuabilul a comunicat aceste informatii prin formular 700 SECTIUNEA G - DATE PRIVIND SEDIILE SECUNDARE CARE NU AU OBLIGATIA INREGISTRARII FISCALE
(se completeaza numai pentru sediile secundare care, potrivit legii, nu au obligatia inregistrarii fiscale de catre contribuabilii care le infiinteaza).
Ar trebui ca organul fiscal, din oficiu, sa emita si sa transmita contribuabilului si primarului UAT certiificatul de inregistrare fiscala pentru fiecare punct de lucru.
Contribuabilul a comunicat aceste informatii prin formular 700 SECTIUNEA G - DATE PRIVIND SEDIILE SECUNDARE CARE NU AU OBLIGATIA INREGISTRARII FISCALE
(se completeaza numai pentru sediile secundare care, potrivit legii, nu au obligatia inregistrarii fiscale de catre contribuabilii care le infiinteaza).
Ar trebui ca organul fiscal, din oficiu, sa emita si sa transmita contribuabilului si primarului UAT certiificatul de inregistrare fiscala pentru fiecare punct de lucru.
-
ionescug551
ANAF-ul cind fiscalizeaza o casa de marcat are toate documentele necesare ,inclusiv certificat constatator pentru adresa punctului de lucru.Parca era vorba ca pentru documente emise de alte entitati ale statului nu se mai cer documente.Iar drumuri sa depunem on line dosarul cu sina.
-
buldanc431
VA multumesc pentru raspunsuri .
Fac precizarea ,
4 salariati sunt pe punctul de lucru, 6 salariati sunt mobili , respectiv nu au loc de munca fix ( sofer si femei serviciu carora sectorul nu le este fix ).
Am inteles ca in acest caz , D060 nu mai este necesara, deoarece la punctul de lucru sunt sub 5 salariati, iar cei 6 ( mobili ) implicit sunt pe sediu .
Este ok?
Inca o data , multumesc!
Fac precizarea ,
4 salariati sunt pe punctul de lucru, 6 salariati sunt mobili , respectiv nu au loc de munca fix ( sofer si femei serviciu carora sectorul nu le este fix ).
Am inteles ca in acest caz , D060 nu mai este necesara, deoarece la punctul de lucru sunt sub 5 salariati, iar cei 6 ( mobili ) implicit sunt pe sediu .
Este ok?
Inca o data , multumesc!
Dupa ultimele modificari legislative trebuie obtinut pana la 30.01.2026 CUI pentru punctul de lucru cu cel putin un salariat si achitat impozitul pentru salariatii respectivi pe acest cui la trezoreria unde este punctul de lucru. Depuneti prin e-guvernare declaratia 060 cu arhiva zip in care includeti cui firma, act spatiu pentru punctul de lucru, declararea punctului de lucru la ONRC si o declaratie pe propria raspundere a administratorului cu nr.angajati pe punctul de lucru. Aceasta era procedura cand se solicita cui pentru punctul de lucru cu peste 5 angajati.
-
buldanc431
multumesc pentru indrumari!