mod de lucru SAGA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
marinm442

mod de lucru SAGA

#1 Mesaj de marinm442 »

Buna ziua,
Este prima data cand scriu pe forum, solicit indulgenta!
Am o firma care lucreaza pe SAGA WEB doar intrari , iesiri,casa,banca. Contabilitatea este externalizata si firma de contabilitate lucreaza in modul client server.
Trimite-am luna de luna fisiere si fima de contabilitate le importa ( intrari,iesiri,intrari valuta,furnizori ,clienti,articole) . Acum nu se mai poate . Am solicitat ajutor de la SAGA si nu mi dau solutii.
Nu se pot uni bazele .Mai este cineva in aceasta situatie? Culmea este ca se pot importa fisiere xml in SAGA de la SMART BILL, dar de la SAGA in SAGA , nu.
Daca se poate un ajutor.
Multumesc, :roll:

tomac

Re: mod de lucru SAGA

#2 Mesaj de tomac »

Fiind pe web se putea lucra pe aceeași bază de date, chiar dacă este contabilitate externalizată.
La SAGA nu se mai poate importa din arhivă. În rest se pot importa date din fișiere. Intrări/ieșiri din SPV. Intrări/ieșiri valută se pot importa din excel.
A fost trimis mail în final de 2024 iar apoi în decembrie 2025, mail explicit care arăta că de la versiunea aceasta nu se mai pot face importuri din arhivă. Și cu toate acestea nu s-au făcut atunci comasări de date și să se decidă cum se va lucra pe o singură bază de date.

Puteți instala versiunea 597 și să creați acolo firma de două ori. Aceasta o puteți lua de aici - https://tinyurl.com/9sjjss4u - link care expiră mâine la ora 16:30
Restaurați arhiva de le contabilitate acolo pe una din instanțe.
Restaurați arhiva de la firmă pe cea de-a doua instanță
Efectuați o salvare pe instanța unde ați restaurat firma din web.
Importați datele din arhivă pe instanța de la firma de contabilitate. Importul se va face pentru intervalul de timp cuprins între prima zi neimportată de firma de contabilitate și până la ultima zi lucrată pe web.
La final, din acea instanță în care acum date sunt comasate și sunt la zi, efectuați o salvare.
Acea salvare se poate restaura pe web și de acum încolo firma de contabilitate poate lucra și ea pe web ori îi dați datele de conectare și fișierul RSA pe care să le folosească pe desktop și va accesa aceeași bază de date cu dvs.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns