factura avans cereale cu taxare inversa in 394
-
atanasoaiest
factura avans cereale cu taxare inversa in 394
Buna ziua!
Cum inregistrez in saga o factura de avans pentru achizitie de cereale(seminte porumb-NC 1005) pentru a aparea corect in 394?
Multumesc!
Cum inregistrez in saga o factura de avans pentru achizitie de cereale(seminte porumb-NC 1005) pentru a aparea corect in 394?
Multumesc!
- fagarasa176
Re: factura avans cereale cu taxare inversa in 394
Ca si o factura normala de avans
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
atanasoaiest
dar e cu taxare inversa.Cum fac sa-mi ia in 394 codul corect?
-
catalin.rusinaru
Se poate selecta din declaratia 394 generata.
-
atanasoaiest
as fi preferat sa-mi duca direct in declaratie corect deoarece 394 la mine e f.mare si generez fisier xml.
-
catalin.rusinaru
Stiu ca daca aveti partea de stocuri se poate selecta acest cod pentru fiecare articol de produs in parte. Nu pot sa va spun exact pasii pentru ca nu folosesc partea de stocuri, dar cred ca prin Fisiere-> Articole .
Pentru AtanasoaiesT
Ar trebui sa creezi un tip de articol "avans cereale" un de la "cont articol" treci "4091" si pui bifa la "aprovizionabil" si "nestocat".
Mergi la "articole" si iti creezi un articol cu denumirea "avans samanta porumb" unde la tip alegi "avans cereale", iar la "detalii" -> "coduri taxare inversa pentru D.394" selectezi codul "1005".
Astfel, la "intrari" o sa introduci tip "avans cereale", la "denumire articol" alegi "avans samanta porumb" si completezi restul datelor.
Ar trebui sa creezi un tip de articol "avans cereale" un de la "cont articol" treci "4091" si pui bifa la "aprovizionabil" si "nestocat".
Mergi la "articole" si iti creezi un articol cu denumirea "avans samanta porumb" unde la tip alegi "avans cereale", iar la "detalii" -> "coduri taxare inversa pentru D.394" selectezi codul "1005".
Astfel, la "intrari" o sa introduci tip "avans cereale", la "denumire articol" alegi "avans samanta porumb" si completezi restul datelor.
-
dumitrescug618
Buna ziua,balazse scrie: ↑Dum Apr 23, 2017 1:40 pm Pentru AtanasoaiesT
Ma confrunt in prezent cu o problema similara, avem 4 avansuri pentru achizitie imobil cu taxare inversa.
Urmand tot ce ati spus mai sus, am procedat asa:
1.Am creat tip articol "avans taxare inversa" si la cont articol am trecut 4093.
2.Am creat 4 articole "avans 1, avans 2 ...", am ales tip articol "avans taxare inversa" si am trecut la detalii articol codul pentru taxare inversa cladiri/terenuri 27
Fiind furnizori diferiti, as dori sa urmaresc fiecare avans pe cont analitic 4093.01, 4093.02...4093.n, dar programul pune contul de la tip articol (4093) si nu-l poti modifica.
Ca solutie, nu vad decat sa creez cate un tip articol "avans taxare invresa 1,2,3" si sa pun fiecaruia contul analitic 4093.01,02,03.
Ar exista cumva o solutie mai simpla daca se vrea sa se treaca codul 27 automat de program in D394? Ca daca voi avea 70 de avansuri, o sa fiu nevoit creez 70 de tipuri articol si va fi o lista lunga cand trebuie sa alegi tip articol.
Asa as putea sa lucrez cu analitice la 4093 si sa trec eu manual codul 27 in d394.
Multumesc!
- balazse246
De ce nu iti ajunge un singur articol?
Daca vrei sa vezi datele pentru fiecare furnzior in parte, atunci mergi la "situatie-listari" -> "situatie furnizori" -> fila "avansuri" si vezi datele.
De altfel, daca mergi pe fisa contului 4093 poti vedea rulajul, din care iti poti da seama care sunt furnizorii deschisi.
Daca vrei sa vezi datele pentru fiecare furnzior in parte, atunci mergi la "situatie-listari" -> "situatie furnizori" -> fila "avansuri" si vezi datele.
De altfel, daca mergi pe fisa contului 4093 poti vedea rulajul, din care iti poti da seama care sunt furnizorii deschisi.
-
dumitrescug618
Buna seara,balazse246 scrie: ↑Dum Ian 25, 2026 10:37 am De ce nu iti ajunge un singur articol?
Daca creez un singur articol, nu pot folosi analitice la 4093.xx cand il aleg, ca-ti pune automat 4093 (contul setat la tip articol), iar de la antecontract pana la achizitia efectiva sunt mai multe cheltuieli, asa ca trebuie sa pot urmari tot ce se plateste in avans pentru fiecare imobil pe analitic 4093.xx pana la achizitia efectiva.
Asa ca nu-mi ramane decat sa merg pe Tip "Nedefinit" cu analitic la 4093.xx pentru fiecare imobil si voi interveni manual in D394 cu cod 27 pentru taxarea inversa, asta ca sa nu creez cate un "tip articol" pentru fiecare analitic al 4093.xx, ca doar asa ar merge, dar daca voi avea xx imobile va deveni prea lunga lista de "tip articol".
Multumesc pentru raspuns, o seara buna!