depunere D406 pt cod special de TVA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ochiad213

depunere D406 pt cod special de TVA

#1 Mesaj de ochiad213 »

O societate neplatitoare de TVA care detine si cod special de TVA pentru operatiuni intracomunitare cum trebuie sa depuna declaratia D-406? Trimestrial, pe CUI-ul societatii, cu toate informatiile, inclusiv operatiunile intracomunitare, sau D-406 trimestrial, pe codul fiscal obtinut de la ONRC, si D-406 lunar, pe codul special TVA pentru operatiuni intracomunitare?

paturcai

Re: depunere D406 pt cod special de TVA

#2 Mesaj de paturcai »

Atentie la exprimare: nu este inregistrata pentru OPERATIUNI intracomunitare ci pentru livrari intracomunitare; daca era si pentru achizitii deja erati inregistrata in scop de TVA normala lunara.
D406 nu are legatura cu faptul ca sunteti sau nu inregistrata in scop de TVA special.
Regula este: TOATE firmele (private, cel putin) depun D406 dupa urmatoarele reguli:
- daca firma este inregistrata cu TVA normala va depune D406 la acelasi termen la care se depune D300.
- daca firma nu este inregistrata in scop de TVA normala (sau este in scop de TVA special - cazul expus) va depune D406 la trimestru.
Ultima oară modificat Joi Feb 19, 2026 11:09 am de către paturcai, modificat 1 dată în total.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

pomparaus

#3 Mesaj de pomparaus »

@paturca : s-a exprimat corect @ochiad privind codul special TVA pentru AIC. Are doar cod TVA AIC - si eu am firma doar cu TVA AIC si de ce ar trebui sa am DEJA TVA normala lunara?!

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

PomparauS, scuze, este corect ceea ce sustineti si va multumesc pentru atentionarea colegiala care intodeauna este bine venita.
:)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns