Bună ziua,
La o factură către un client, facturez produsele cu un preț și la sfârșit adaug o poziție de discount comercială de plată , este OK contul 709?
Mulțumesc
Discount comercial de plată
Re: Discount comercial de plată
Nu prea este
Regula corecta ar fi ca 709 sa se foloseasca DUPA emiterea facturii.
La fel se intampla si cu 609, el se foloseste DUPA emiterea facturii.
1802/2014 spune ULTERIOR, noi trebuie sa dovedim ca oferim cu generozitate acei 2% si trecem cu MAJUSCULE sa vada clientul.
In mod natural discountul nu ar trebui sa apara pe factura ci sa fie inclus in pretul de vanzare...dar...de dragul clientelei puteti folosi 707 cu semnul minus.
Exemplu:
1. PRODUSUL 1, buc, cant. 1, valoare 100 lei (fara TVA) cont contabil 701X/70X
2. Discount, serv, cant. - 1, valoare -3 lei (fara TVA) cont contabil (acelasi cu cel folosit la produsul vandut)
De ce asa?
Pentru ca 709 este un cont de corectie
Regula corecta ar fi ca 709 sa se foloseasca DUPA emiterea facturii.
La fel se intampla si cu 609, el se foloseste DUPA emiterea facturii.
1802/2014 spune ULTERIOR, noi trebuie sa dovedim ca oferim cu generozitate acei 2% si trecem cu MAJUSCULE sa vada clientul.
In mod natural discountul nu ar trebui sa apara pe factura ci sa fie inclus in pretul de vanzare...dar...de dragul clientelei puteti folosi 707 cu semnul minus.
Exemplu:
1. PRODUSUL 1, buc, cant. 1, valoare 100 lei (fara TVA) cont contabil 701X/70X
2. Discount, serv, cant. - 1, valoare -3 lei (fara TVA) cont contabil (acelasi cu cel folosit la produsul vandut)
De ce asa?
Pentru ca 709 este un cont de corectie
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Ideea este ca eu cumpar produsele cu un preț, și furnizorul emite un discount mare pe o altă factură în aceeași zi, eu ca sa vând mai departe trebuia să mă folosesc de discount dat pe factură.
așa procedez și eu spre clienți, doar ca pun discountul pe aceeași factură , fără să fac 2 facturi.
Deci cum să fac înregistrările, pentru ca eu nu pot să vând produsele fără factură de discount, ce conturi să folosesc la intrare si la ieșire?
Mi se mai întâmplă ca furnizorul să îmi emita facturile de discounturi în zile diferite de factură de marfă și nici măcar nu pot să mă folosesc .
așa procedez și eu spre clienți, doar ca pun discountul pe aceeași factură , fără să fac 2 facturi.
Deci cum să fac înregistrările, pentru ca eu nu pot să vând produsele fără factură de discount, ce conturi să folosesc la intrare si la ieșire?
Mi se mai întâmplă ca furnizorul să îmi emita facturile de discounturi în zile diferite de factură de marfă și nici măcar nu pot să mă folosesc .
Discountul primit ulterior se conteaza folosind 709
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.