ref inchidere an 2025 intrepr ind
ref inchidere an 2025 intrepr ind
Buna ziua
Chelt cu deductibilitate 50% in inchidere an apar in totalitate la chelt deductibile plafonat si nu le scade din venituri iar in rubrica de chelt ned 50% nu este completat nimic.
In intrari am introdus corect tip operatie iar in partea de jos am introdus N50
Nu inteleg cauza
Multumesc pentru ajutor
Chelt cu deductibilitate 50% in inchidere an apar in totalitate la chelt deductibile plafonat si nu le scade din venituri iar in rubrica de chelt ned 50% nu este completat nimic.
In intrari am introdus corect tip operatie iar in partea de jos am introdus N50
Nu inteleg cauza
Multumesc pentru ajutor
- balazse246
Re: ref inchidere an 2025 intrepr ind
Pentru acest tip de cheltuiala, ai creat un nou tip de operatiune, unde la "tip" ai ales "cheltuieli deductibile"?
Eu am creat codul 010 pentru cheltuiel plafonate si selectare N50 si 001 pentru cheltuiel cu marfurile.
Pana in 2024 inchiderea a fost ok. Acum la inchidere an 2025 cheltuielile plafonate nu sunt luate in calcul.
Am scris la Saga si raspunsul a fost ca sa inregistrez pe cod 001 toate operatiunile.
D-stra folositi un singur cod sau poate aveti o sugestie.
Pana in 2024 inchiderea a fost ok. Acum la inchidere an 2025 cheltuielile plafonate nu sunt luate in calcul.
Am scris la Saga si raspunsul a fost ca sa inregistrez pe cod 001 toate operatiunile.
D-stra folositi un singur cod sau poate aveti o sugestie.
- balazse246
Ceea ce am scris mai sus este aproape exact raspunsul echipei Saga, doar ca eu am propusa sa creati un cod identic cu 001, pentru a avea o evidenta separata, si poate putin mai usor de verificat.
Cum sa creez un cod identic cu 001 pentru a avea o evidenta separata a chelt plafonate?
- balazse246
Tipul de "cheltuieli plafonate" nu il utilizezi in acest caz, ci cel de "cheltuieli deductibile", deoarece la aceste inregistrari programul iti calculeaza automat deductibilitatea.
Tipul de "cheltuieli plafonate" il folosesti la acele cazrui in care sa zicem platesti o cotizatie, din cate stii ca limita este de x lei, si atunci la calculul de sfarsit de an treci la deductibil "x" lei si vezi ce iti ramane nedeductibil.
Cum il creezi?
Intrii la "fisiere" -> "tipuri operatii" -> apesi pe "adaug" -> la "denumire" treci texul dorit (ex: combustibil, etc.) -> la preluat in "RJIP" pui bifa -> la "tip" alegi "chelt deductibile".
Tipul de "cheltuieli plafonate" il folosesti la acele cazrui in care sa zicem platesti o cotizatie, din cate stii ca limita este de x lei, si atunci la calculul de sfarsit de an treci la deductibil "x" lei si vezi ce iti ramane nedeductibil.
Cum il creezi?
Intrii la "fisiere" -> "tipuri operatii" -> apesi pe "adaug" -> la "denumire" treci texul dorit (ex: combustibil, etc.) -> la preluat in "RJIP" pui bifa -> la "tip" alegi "chelt deductibile".
Multumesc frumos D-le Balazse.
Acum este ok.
Acum este ok.
-
neacsaa273
Nu pot activa butonul de validare incchidere an
Am un PFA cu activitate din noiembrie 2025, am operat toate inregistrarile din casa, banca, intrari, iesiri, toate sunt validate insa butonul "validare inchidere an 2025" este inactiv. Aveti idee cum pot sa-l fac activ? Va multumesc, zi frumoasa si spor tuturor!
- balazse246
Pentru neacsaa273
Ce inseamna pentru tine "butonul de validare incchidere an"?
Discutam despre Saga C sau Saga PS?
Cand intrii in meniu "inchidere luna" nu trebuie sa alegi perioada, ci doar sa validezi luna (SAGA C)/anul (SAGA PS) care iti apare.
Ce inseamna pentru tine "butonul de validare incchidere an"?
Discutam despre Saga C sau Saga PS?
Cand intrii in meniu "inchidere luna" nu trebuie sa alegi perioada, ci doar sa validezi luna (SAGA C)/anul (SAGA PS) care iti apare.
- balazse246
Pentru pogaceanl
Can intrii la "declaratii / inchidere an" -> fila "inchidere an" -> in patea stanga jos ce an iti apare la "validare inchidere an ...."?
Can intrii la "declaratii / inchidere an" -> fila "inchidere an" -> in patea stanga jos ce an iti apare la "validare inchidere an ...."?
Despre SAGA PS vorbesc, si in stanga jos, apar 2 butoane, ambele inactive: Validare inchidere an 2025 si Devalidare inchidere an 2024
-
stanescue731
Referitor la cheltuieli nedeductibile:In nota de receptie,la intrari,alegeti sus in loc de operatiunea 001,006,daca cheltuiala este nedeductibila integral,iar daca este doar 50%,alegeti si in partea de jos a receptiei n50 si programul calculeaza corect si la fel de corect le duce si in reg.de incasari si plati.Nu va mai chinuiti sa creeati alte operatiuni ,cand Saga le are pe toate.Succes!
- balazse246
Pentru pogaceanl
Ai procedat asa cum am spus, nu ai ales nici o perioada cand ai accesat meniul (si nici anterior)?
Intreb, ca la mine nu sunt probleme.
Ai procedat asa cum am spus, nu ai ales nici o perioada cand ai accesat meniul (si nici anterior)?
Intreb, ca la mine nu sunt probleme.
- balazse246
Pentru stanescue731
Nu sunt total de acord cu tine. Este bine sa creezi un nou tip ca si "001" ca sa te poti verifica ulterior.
Nu sunt total de acord cu tine. Este bine sa creezi un nou tip ca si "001" ca sa te poti verifica ulterior.