dereglare sold furnizor
-
halastauanc
dereglare sold furnizor
Buna ziua! am o problema care ma bulverseaza rau. Dintr-o data mi-a aparut la situatie furnizori o dereglare. la un furnizor , in luna 04.02025 am inregistrat un serviciu in cont 303 , din greseala. In luna 08.2025 am facut corectie si am mutat suma din 303 in 628 , adica 401.x la 303 cu suma si apoi 628 la 401. x cu suma.
pana azi nu am avut nici o problema . Azi cand intru la situatie furnizori, soldurile la furnizorul respectiv imi apar ok, dar cand deschid furnizorul , imi apare in lista de facturi si inregistrarea cu suma, mi se modifica soldul si imi adauga suma la ' neachitat la final" si imi modifica toate soldurile din fiecare luna de atunci si de inceput si de sfarsit .Daca deschid " tiparire " lista cu facturi , imi apare si acolo in lista si se modifica soldul. Iar la confirmare sold tot asa imi apare ca factura neplatita si soldul marit. E vorba de 2600 lei. Daca apas pe verificare imi apare corectia cu rosu in ecranul de jos , daca dau reglare nu se intampla nimic. La fel imi mai apare si o facturica de marfa din 02.2023 in val de 190.33 lei, la acelasi furnizor. In balante soldurile sunt ok . Va rog din suflet sa ma ajutati ca nu stiu ce s-a intamplat si pur si simplu mi-e rau de cand caut sa vad cum sa fac.
pana azi nu am avut nici o problema . Azi cand intru la situatie furnizori, soldurile la furnizorul respectiv imi apar ok, dar cand deschid furnizorul , imi apare in lista de facturi si inregistrarea cu suma, mi se modifica soldul si imi adauga suma la ' neachitat la final" si imi modifica toate soldurile din fiecare luna de atunci si de inceput si de sfarsit .Daca deschid " tiparire " lista cu facturi , imi apare si acolo in lista si se modifica soldul. Iar la confirmare sold tot asa imi apare ca factura neplatita si soldul marit. E vorba de 2600 lei. Daca apas pe verificare imi apare corectia cu rosu in ecranul de jos , daca dau reglare nu se intampla nimic. La fel imi mai apare si o facturica de marfa din 02.2023 in val de 190.33 lei, la acelasi furnizor. In balante soldurile sunt ok . Va rog din suflet sa ma ajutati ca nu stiu ce s-a intamplat si pur si simplu mi-e rau de cand caut sa vad cum sa fac.
- balazse246
Re: dereglare sold furnizor
Si totusi de unde ai invatat ca asemenea corectii sa le faci prin "articole contabile"?
Trebuie sa faci o inregistrare prin intrari, unde exista mai multe optiuni, de exemplu utilizarea tipului "n" si pe o pozitie inregistrezi stornarea, iar pe a doua pozitie inregistrarea.
Trebuie sa faci o inregistrare prin intrari, unde exista mai multe optiuni, de exemplu utilizarea tipului "n" si pe o pozitie inregistrezi stornarea, iar pe a doua pozitie inregistrarea.
-
halastauanc
Am gresit, sincer, am ascultat de altcineva dar acum nu mai conteaza. Imi asum.Sunt inregistrari din august anul trecut. Plus factura aia mica din 2023. Nu inteleg ce s-a intamplat. Pana acum nu apareau .De atunci sunt depuse saft -urile . Inca nu am depus bilantul. Acuma ce sa fac? Nu aveti idee ce ma consum. O sa incerc cum ati spus.Va rog frumos ajutati-ma .
Storneaza la decembrie NC facute de tine manual, apoi 628=303. De ce sa implici 401, pt.ca de aici denaturezi furnizorul respectiv?!
-
halastauanc
multumesc !! dar cu facturica din 06.02.2023 in val de 190.33 lei cum sa fac, ca si aia apare si nu stiu de ce? Am cautat-o si e inregistrata corect ca factura de marfa, dar cand deschid la detalii (plata)ecranul e gol . Nu inteleg de ce acum au aparut asa dintr-o data... Apoi trebuie sa retransmit toate saft-utile , da?
Cauta in articole contabile dupa valoare 190.33 (ai grija sa ai perioada 01.02.2023... si vezi daca apare inregistrata plata - poate s-a pierdut legatura dintre factura si plata, eu am patit-o candva, am gasit plata, am intrat pe plata in banca/decont si cu modifica am facut din nou legatura cu plata facturii.
-
halastauanc
Treabuie daevalidat tot pana in 2023? si pentru cealalta trebuie devalidat pana la decembrie 2025? si apoi trebuie redepuse D406? Va rog .
Nu devalidezi nimic. Intri pe articole contabile si cauta suma sa vezi plata acelei facturi. Eu am inteles ca acea factura nu ar trebui sa fie in sold, ca a fost platita, nu?
- balazse246
Trebuie sa intrii la "situatie furnizori" si reglat acolo, adica daca coloana "neachitat final" este cu valoare dar "neachitat la zi" nu mai este, atunci completezi si "neachitat la zi" si te folosesti de butonul "reglare".
O alta posibilitate ar fi, ceea ce am patit si eu la un utilizator, a fost ca a trebuit sa ma duc la registrul de casa, in cazul utilizatorului si sa refac asocierea cu factura.
O alta posibilitate ar fi, ceea ce am patit si eu la un utilizator, a fost ca a trebuit sa ma duc la registrul de casa, in cazul utilizatorului si sa refac asocierea cu factura.
@balazse, deseori, in timp nu se pastreaza acele reglari, se debifeaza casutele si apare din nou fc.neachitata, de aceea am zis sa caute valoarea si sa intre de unde a facut plata pt.a asocia cu factura, cum ai patit si tu, dar si eu. Nu stiu de la ce se pierd asocierile, dar bine ca sunt extrem de rare.
-
halastauanc
Buna ziua! Tot eu ... ma imbolnaveste situatia asta pur si simplu. Nu stiu cum sa o scot la capat. Am facut asa, am devalidat pana la luna decembrie pentru cei 2600 lei. am stornat notele facute si am inregistrat o noua nc 628 la 303 cu 2600 . Am inchis lunile si imi apare la situatie furnizori acum inca 2600 la neachitat initial . Deci s-a dublat suma. Apoi , pentru cei 190.33 lei din anul 2023 , care apar nechitat initial , am cautat , nu gasesc cum a fost facuta plata. nu am gasit nici prin casa, nici prin banca si nici facuri de stornare ( tin sa mentionez ca e un furnizor de piese auto, noi fiind un service si avem peste 100 de facuri pe luna, cu valori mari si mici). daca apas la detalii cand sunt pe factura , e gol acolo , nu apare cum a fost facuta plata. Am incercat totusi si cum a spus domnul Balazse, am pus suma la reglare furnizori la neachitat la zi ,si am dat reglare, dar se adauga si acolo suma si se denatureaza si acolo soldul , pana acum , din 2023 factura aparand ca achitata, adica nu exista in situatie furnizori. mai doresc sa va spun inca odata, ca daca deschid situatie furnizori si am in fata lista cu furnizorii , soldurile sunt bune toate , si initial si final . Doar daca deschid furnizorul respectiv se modifica si imi apar cele doua sume neachitate . Iar daca listez confirmare sold , imi apar si acolo cele doua sume ( facturi) neachitate. Va rog eu frumos , ajutati-ma ca eu chiar nu stiu cum sa mai fac.
-
halastauanc
Revin. Am dat verificare la situatie furnizori, a aparut in ecranul de jos cu rosu inregistrarea de corectie cu cei 2600 lei. Am dat reglare , s-a deschis un ecran cu suma respectiva unde eu trebuia sa adaug suma stinsa. Am trecut cei 2600 si " accept". Acum e bine cu cei 2600 lei . Nu mai apar in nici o luna. In schimb factura cu cei 190.33 lei apare la neachitat initial , doar , dar nu mai e modificat soldul total nici la initial nici la final ,chiar daca deschid furnizorul. Doar apare in lista.Ce parere aveti, e bine? Pot sa stau linistita?halastauanc scrie: ↑Mar Apr 14, 2026 1:48 pm Buna ziua! Tot eu ... ma imbolnaveste situatia asta pur si simplu. Nu stiu cum sa o scot la capat. Am facut asa, am devalidat pana la luna decembrie pentru cei 2600 lei. am stornat notele facute si am inregistrat o noua nc 628 la 303 cu 2600 . Am inchis lunile si imi apare la situatie furnizori acum inca 2600 la neachitat initial . Deci s-a dublat suma. Apoi , pentru cei 190.33 lei din anul 2023 , care apar nechitat initial , am cautat , nu gasesc cum a fost facuta plata. nu am gasit nici prin casa, nici prin banca si nici facuri de stornare ( tin sa mentionez ca e un furnizor de piese auto, noi fiind un service si avem peste 100 de facuri pe luna, cu valori mari si mici). daca apas la detalii cand sunt pe factura , e gol acolo , nu apare cum a fost facuta plata. Am incercat totusi si cum a spus domnul Balazse, am pus suma la reglare furnizori la neachitat la zi ,si am dat reglare, dar se adauga si acolo suma si se denatureaza si acolo soldul , pana acum , din 2023 factura aparand ca achitata, adica nu exista in situatie furnizori. mai doresc sa va spun inca odata, ca daca deschid situatie furnizori si am in fata lista cu furnizorii , soldurile sunt bune toate , si initial si final . Doar daca deschid furnizorul respectiv se modifica si imi apar cele doua sume neachitate . Iar daca listez confirmare sold , imi apar si acolo cele doua sume ( facturi) neachitate. Va rog eu frumos , ajutati-ma ca eu chiar nu stiu cum sa mai fac.