Buna dimineata ,
Va rog , am urmatoarea situatie :
Societate cu impozit pe venit trim I si II , impozit pe profit trim III si IV .
Inchideri din panoul " inchidere luna" .
Trim III , se inregistreaza profit si se vireaza .
Trim IV , pierdere , rezulta impozit de recuperat .
Acum ce probleme sunt :
1. Daca , pentru trim IV , data de la care se calculeaza calculul impozitului este 01.10.2025 , obtin un alt rezultat decat in situatia in care data de calcul ar fi de la 01.07 .
Care este data corecta de calcul de la care incepe calcularea impozitului pe profit pentru calcul trim IV ?
2. Profitul din CPP este cel din balanta la 31.12 , dar in Datele informative am un profit rezultat din Venituri Totale ( Rnd 228 ) - Cheltuieli Totale ( Rnd 229 ) care este mult mai mare decat cel din CPP ( de 4 ori ) .
De unde apare aceasta situatie si cum se poate remedia ?
Multumesc !
Calcul Profit si Erori Bilant 2025
Re: Calcul Profit si Erori Bilant 2025
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti care este parerea dv
SC avea activitate in anul 2025 CAEN "X" si preponderent desfasurata CAEN "Y".Acest CAEN "Y" conf CAEN.Rev3 a fost eliminat si din februarie 2026 are CAEN Rev.3 "Z" pe care chiar il desfasoara.
Ce trec in bilant pg 1 ? CAEN -ul din 2025 sau cel actual?
Deasemenea nr din Registrul Comertului este diferit conf actualizarilor.
In declaratie,hotarare AGA,etc apar modificarile din fevr 2026 inclusiv capitalul social majorat.
Cum este corect sa trec?
multumesc anticipat
SC avea activitate in anul 2025 CAEN "X" si preponderent desfasurata CAEN "Y".Acest CAEN "Y" conf CAEN.Rev3 a fost eliminat si din februarie 2026 are CAEN Rev.3 "Z" pe care chiar il desfasoara.
Ce trec in bilant pg 1 ? CAEN -ul din 2025 sau cel actual?
Deasemenea nr din Registrul Comertului este diferit conf actualizarilor.
In declaratie,hotarare AGA,etc apar modificarile din fevr 2026 inclusiv capitalul social majorat.
Cum este corect sa trec?
multumesc anticipat
Bilanțul este o "fotografie" a situației financiare a firmei pe perioada 01.01.2025 – 31.12.2025. Dacă în 2025 ați desfășurat activitatea "Y" (ca activitate preponderentă), aceasta trebuie raportată Pe prima pagină a bilanțului, la rubrica "Cod CAEN"
Dacă activitatea "Y" din 2025 a fost reîncadrată sau a suferit modificări de cod odată cu trecerea la CAEN Rev.3, pe bilanț trebuie să treceți codul corespunzător acelei activități așa cum a fost ea definită în perioada în care a fost realizată (sau echivalentul ei în noua nomenclatură, dacă sistemul de raportare ANAF impune deja strict noul cod). În orice caz, nu treceți activitatea "Z" (cea din 2026) ca fiind activitatea preponderentă pentru 2025, deoarece aceasta nu a existat în acel exercițiu financiar.
La rubrica privind identificarea firmei, trebuie să folosiți numărul de ordine din Registrul Comerțului actualizat.
Cifrele din Bilanț (Capital Social): În coloanele de bilanț pentru exercițiul 2025, Capitalul Social trebuie să fie cel existent la data de 31.12.2025. Majorarea de capital din februarie 2026 NU se trece în bilanțul pe 2025.
Dacă activitatea "Y" din 2025 a fost reîncadrată sau a suferit modificări de cod odată cu trecerea la CAEN Rev.3, pe bilanț trebuie să treceți codul corespunzător acelei activități așa cum a fost ea definită în perioada în care a fost realizată (sau echivalentul ei în noua nomenclatură, dacă sistemul de raportare ANAF impune deja strict noul cod). În orice caz, nu treceți activitatea "Z" (cea din 2026) ca fiind activitatea preponderentă pentru 2025, deoarece aceasta nu a existat în acel exercițiu financiar.
La rubrica privind identificarea firmei, trebuie să folosiți numărul de ordine din Registrul Comerțului actualizat.
Cifrele din Bilanț (Capital Social): În coloanele de bilanț pentru exercițiul 2025, Capitalul Social trebuie să fie cel existent la data de 31.12.2025. Majorarea de capital din februarie 2026 NU se trece în bilanțul pe 2025.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
chiriacm380
Revin cu rugamintea pentru ceva sugestii la postare .Multumesc !
-
costanc757
1. Impozitul pe profit trimestrial se calculeaza de fiecare data incepand cu data de 01.01.2025. Deci, si pentru trimestrul IV impozitul pe profit se calculeaza incepand cu 01.01.2025.chiriacm380 scrie: ↑Mar Apr 28, 2026 9:26 am Acum ce probleme sunt :
1. Daca , pentru trim IV , data de la care se calculeaza calculul impozitului este 01.10.2025 , obtin un alt rezultat decat in situatia in care data de calcul ar fi de la 01.07 .
Care este data corecta de calcul de la care incepe calcularea impozitului pe profit pentru calcul trim IV ?
2. Profitul din CPP este cel din balanta la 31.12 , dar in Datele informative am un profit rezultat din Venituri Totale ( Rnd 228 ) - Cheltuieli Totale ( Rnd 229 ) care este mult mai mare decat cel din CPP ( de 4 ori ) .
2. Regula este ca F10, rd.43 col.2 = F20, rd.69, col.2 (CPP) = F30, rd. 01, col.2 , deci in toate aceste randuri trebuie sa ai exact aceeasi suma.
-
chiriacm380
Mulțumesc !
-
costanc757
Cu placere.