e-factura persoane fizice

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
petcue650

e-factura persoane fizice

#1 Mesaj de petcue650 »

Buna ziua ,persoanele fizice care comercializeaza produse agricole pe baza de foaie de comercializare ( nu aplica regimul special al agricultorilor) au obligatia sa foloseasca e-factura incepand cu data de 01.07.2026 ?

gheorghei642

Re: e-factura persoane fizice

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Nu, persoanele fizice care vând produse agricole exclusiv pe baza carnetului și a filei de comercializare nu au obligația de a folosi sistemul RO e-Factura.

stanescue731

#3 Mesaj de stanescue731 »

Buna ziua!Am inteles din comentariul de mai sus ca persoanele fizice care vand prod.agricole pe baza de foaie de comercializare nu sunt obligate sa foloseasca e.factura.Dar sunt situatii cand acestia vand produsele la II SI PFA,tot pe baza de foaie de comercializare.Nici acestia[II si PFA]nu sunt obligati sa foloseasca e.factura?Va multumim!

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Pentru stanescue731
Dar ce legatura are clientul de tip II/PFA cu e-factura?
Vrei sa zici ca este un II/PFA cu activitate de comert si cumpara de la producator agricol produse si vinde mai departe catre persoane fizice?
Daca da, atunci acolo deja discutam despre comert si are nevoie de casa de marcat.

stanescue731

#5 Mesaj de stanescue731 »

Are casa de marcat,intrebarea era despre e.factura.Clientul[ii]cumpara de la acei producatori si.i elibereaza fila de comercializare.Marfa o revinde pe baza de bon fiscal in piata.El trebuie sa fie inregistrat in e.factura?

balazse246

#6 Mesaj de balazse246 »

Eu ma bucur ca tu ai inteles, dar eu tot nu am inteles ce vrei sa zici.
Deci este A, producatorul agril, care vinde care B, II/PFA, pe baza de carnet. B vinde catre C,persoana fizica.
Cine are casa de marcat?
Despre cine zici daca ar trebui sa transmita e-factura?

stanescue731

#7 Mesaj de stanescue731 »

Buna dimi.!Mi.ati facut ziua mai frumoasa,dl.Balazse!Bine ca intr-un final ne.am inteles!Dilema este al acestui II,daca producatorul trebuie sa.i faca factura pe marfa cumparata si s.o trimita in e.factura.Am reusit sa.l lamuresc ,ca nu trebuie,agricultorii sunt exceptati,ei vand in continuare pe foaie de comercializare.Va multumim pt.rabdare!

Scrie răspuns