ref refuz fact

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
floreant

ref refuz fact

#1 Mesaj de floreant »

Buna seara
Am descarcat din spv o factura de prestari servicii.Ulterior patronul mi-a comunicat ca aceasta factura trebuie refuzata pt ca lucrarile nu au fost conforme cu contractul. El a trimis documentul de refuz prin executorul judecatoresc pentru siguranta primirii. Va intreb-cum procedez cu aceasta factura ? Patronul doreste ca factura sa nu fie inregistrata in contabilitate .
Multumesc frumos pentru ajutor

balazse246

Re: ref refuz fact

#2 Mesaj de balazse246 »

Pe site ANAF te autentifici la "Autentificare Ro e-Factura / Ro e-Transport RO e-TVA" -> "factura electronica" -> "raspunsuri factura" -> la factura dorita mergi la "trimite mesaj" si acolo trimiti mesajul de refuz.

floreant

#3 Mesaj de floreant »

Pot sa nu inregistrez factura daca trimit mesaj de refuz ?

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Atata timp cat o factura a creat deja un litigiu, tu contabil nu ai voie sa o refuzi, pana cand nu ai o hotarare judecatoreasca (sau adresa/intelegerea dintre parti), abia atunci el emitentul o va storna integral sau partial. Baga-o intr-un cont 473 analitic acel furnizor, pana se stinge litigiul. Multi patroni doresc cate ceva, dar primeaza legea nu ce vor ei. Una e ca lucrarile sa nu fie conforme cu contractul si alta sa crezi ca acel furnizor ti-a lucrat degeaba. Il dai in judecata, dar tu nu ai voie sa nu primesti factura.

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Poate nu am eu dreptate, dar depinde si de procesul verbal de constatare, la o adica nu poti emite doar asa o factura fara a fi documentat si acceptat de catre parti.
Daca lucrarea a fost acceptata partial, atunci acel lucru a fost consemnat si este normal ca se factureaza.
Daca lucrarea nu a fost acceptata deloc, atunci nu vad pe baza a ce s-ar fi emis factura si de ce ar fi obligatoriu sa il inregistrez.
Daca nu a fost acceptat, dar l-am inregistrat, atunci sincer sa fiu nu mai vad cum as putea sa il mai refuz ulterior, dar este posibil sa gresesc.

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

El zice ca "lucrarile nu au fost conforme cu contractul "deci furnizorul a prestat servicii, dar neconforme, care nu anuleaza facturarea, zic si eu...

balazse246

#7 Mesaj de balazse246 »

Dar daca lucrarile sunt neconforme, cel mai proabil nici procesbul verbal de preluare nu s-a semnat, de ce as mai inregistra factura?
Ii drept ca nu am avut asemnea caz, si nu conosc partea juridica, dar sunt curios care ar fi problema daca nu l-as inregistra.

pomparaus

#8 Mesaj de pomparaus »

Problema e deja creata intre parti : ei sigur ajung in tribunal si va exista o hotarare judecatoreasca : exista un contract de prestari servicii , s-a derulat contractul si s-a facturat, dar beneficiarul e nemultumit de lucrarea executata : el nu spune ca nu s-a prestat lucrarea, ci doar ca e neconforma. Eu asi lucra factura pe 473 si as astepta hotararea finala.

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

cum procedați cu facturile sosite în SPV care nu le recunoașteți, Caz, imi vine de la e-on de vreo 6 luni, lunar o factură de gaz de la o adresă din centrul orașului care nu am nimic cu ea (eu nu am cointract de gaz cu nici un furnizor).. nu am locație nu am punct de lucru dar vine lunar... am scris la mesaje la spv din Saga că nu este a mea și nu am așa ceva la locația respectivă (eun neavand contract cu e-on pe firma) . cum procedați voi.? eu le scriu mesaj și o anulez o fii bine?
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

pomparaus

#10 Mesaj de pomparaus »

E bine, atata timp cat nu ai nimic legat de acea factura. Refuz in SPV si nu o lucrez.

balazse246

#11 Mesaj de balazse246 »

Pentru herganiec
Ai incercat sa iei legatura cu cei de la E.On?

herganiec

#12 Mesaj de herganiec »

doar prin mesaje in spv... dar nu au facut nimic.. trimit mai departe.. eu le anulez si gata.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

balazse246

#13 Mesaj de balazse246 »

Cei care lucreaza cu sisteme de ERP nu prea cred ca au creat vreo optiune sa si primeasca mesaj de avertizare, ca urmare acele mesaje nu prea cred ca ajung sa fie citite.
Cel mai bine este sa ii suni la call center (te tine 10-15 minute, dar macar ai scapat):
https://www.eon.ro/contact

Scrie răspuns