Plata asig. sanatate minor
Re: Plata asig. sanatate minor
pai la suma de 50 lei cit a primit fiecare copil inseamna ca numai contributia de sanatate la salariul minim este de 50 lei atunci lui ce-i mai dau? si de unde sa mai platesc si impozitul?
eu cred ca asigurarile la pensii pentru un copil de 7 ani este o gluma?
Ma gandesc totusi ca acel contract s-a realizat intre unitate si tutore, si nu cu minorul, nu?
La o adica cum pui sa lucreze un copil de 7 ani?
La o adica cum pui sa lucreze un copil de 7 ani?
Vrei sa fii corect si uite ce patesti....
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Da. Și asigurări pentru pensii.
Nu e o glumă. Pentru că în codul fiscal, nu există excepții legate de contribuții sociale sau impozit pentru venituri realizate în baza unor contracte civile de către minori. Codul fiscal vorbește de orice persoană fizică rezidentă.
O soluție este să stabilească în contract suma de 50 lei ca fiind sumă netă și să recalculeze brutul de așa natură încât restul de plată să fie net 50 lei.
Asta ar însemna ca brutul să fie de 136 lei/copil. Așa suma netă va fi 50 lei, dacă am calculat eu corect.
Nu e o glumă. Pentru că în codul fiscal, nu există excepții legate de contribuții sociale sau impozit pentru venituri realizate în baza unor contracte civile de către minori. Codul fiscal vorbește de orice persoană fizică rezidentă.
O soluție este să stabilească în contract suma de 50 lei ca fiind sumă netă și să recalculeze brutul de așa natură încât restul de plată să fie net 50 lei.
Asta ar însemna ca brutul să fie de 136 lei/copil. Așa suma netă va fi 50 lei, dacă am calculat eu corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.