Declaratia 394

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tomac

Re: Declaratia 394

#16 Mesaj de tomac »

Și până acum trebuiau operate acele facturi pe fiecare client în parte. Nu vă poate da nimeni un răspuns concret aici. Cel mai bine să-i întrebați pe cei de la ANAF legat de speța asta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tobosv790

#17 Mesaj de tobosv790 »

Corect. Multumesc.

tobosv790

#18 Mesaj de tobosv790 »

Pana la urma bonurile cu codul fiscal al clientului EMISE de noi, pana in echivalentul a 100 euro (pentru care nu trebuie aprobare de la ANAF), trebuie sau nu trebuie inregistrate fiecare in parte in noua 394? Multumesc frumos!

gramac921

#19 Mesaj de gramac921 »

tobosv ...DA la litera G din declaratie :

"G. Rezumat declaraţie privind încasările realizate din operaţiuni efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi din activităţi exceptate, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
Acest cartuş conţine:
1. numărul total al bonurilor fiscale şi valoarea totală a încasărilor efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, emise în perioada de raportare, inclusiv a încasărilor prin intermediul bonurilor fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate, indiferent dacă au/nu au înscris codul de TVA al beneficiarului. Nu vor fi incluse în acest cartuş bonurile fiscale pentru care au fost emise facturi definite la art. 319 din Codul fiscal, cu excepţia alin. (12), (13) şi (21) din cadrul aceluiaşi articol;
2. valoarea totală a bazei impozabile aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii taxabile efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale şi valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA;
3. valoarea totală a încasărilor din activităţi exceptate de la obligaţia utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale conform prevederilor legale în vigoare (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare). În situaţia în care pentru aceste activităţi au fost emise şi facturi, acestea se vor declara în cartuşul corespunzător operaţiunii;
4. valoarea totală a bazei impozabile aferentă activităţilor economice exceptate de la obligaţia utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, conform prevederilor legale în vigoare la data aplicării şi valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA. "

tobosv790

#20 Mesaj de tobosv790 »

gramac921 scrie:tobosv ...DA la litera G din declaratie :

"G. Rezumat declaraţie privind încasările realizate din operaţiuni efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi din activităţi exceptate, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
Acest cartuş conţine:
1. numărul total al bonurilor fiscale şi valoarea totală a încasărilor efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, emise în perioada de raportare, inclusiv a încasărilor prin intermediul bonurilor fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate, indiferent dacă au/nu au înscris codul de TVA al beneficiarului. Nu vor fi incluse în acest cartuş bonurile fiscale pentru care au fost emise facturi definite la art. 319 din Codul fiscal, cu excepţia alin. (12), (13) şi (21) din cadrul aceluiaşi articol;"
Tocmai ca eu inteleg ca NU trebuie declarate bucata cu bucata ci la gramada. :?: :!: :?:
Multumesc frumos!

gramac921

#21 Mesaj de gramac921 »

pai si la caseta C ...unde se declara livrari catre persoane inregistrate in scop de TVA tot de valoarea totala scrie . Aia nu inseamna ca nu se declara fiecare in parte pe partener . :)

" C. Rezumat declaraţie privind operaţiunile desfăşurate cu persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România
Acest cartuş conţine:
1. numărul total al persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA incluse în declaraţie, indiferent de numărul operaţiunilor;
2. numărul total al facturilor emise pentru livrările de bunuri/prestările de servicii defalcate pe fiecare cotă de TVA efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul normal de TVA, cu excepţia celor pentru care au fost emise facturi simplificate;
3. valoarea totală a bazei impozabile aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii taxabile şi valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA, efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul normal de TVA, cu excepţia celor pentru care au fost emise facturi simplificate; livrările de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC şi laptopuri se vor evidenţia distinct în funcţie de valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, respectiv dacă aceasta este mai mică de 22.500 lei;
4. numărul total al facturilor emise pentru livrările de bunuri/prestările de servicii defalcate pe fiecare cotă de TVA efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul de TVA la încasare, cu excepţia celor pentru care au fost emise facturi simplificate;
5. valoarea totală a bazei impozabile aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii taxabile pentru care se aplică sistemul de TVA la încasare şi valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA, efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul de TVA la încasare, cu excepţia celor pentru care au fost emise facturi simplificate; livrările de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC şi laptopuri se vor evidenţia distinct în funcţie de valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, respectiv dacă aceasta este mai mică de 22.500 lei;
6. numărul total al facturilor emise pentru livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul normal de TVA pentru operaţiunile derulate în regim special pentru agenţiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi;
7. valoarea totală a bazei impozabile aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul normal de TVA pentru operaţiunile derulate în regim special pentru agenţiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi;
8. numărul total al facturilor emise pentru livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul de TVA la încasare pentru operaţiunile derulate în regim special, respectiv agenţiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi;
9. valoarea totală a bazei impozabile aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul de TVA la încasare pentru operaţiunile derulate în regim special, respectiv agenţiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi;
10. numărul total al facturilor primite pentru achiziţiile de bunuri şi servicii defalcate pe fiecare cotă de TVA de la persoane impozabile care aplică sistemul normal de TVA, cu excepţia celor pentru care au fost primite facturi simplificate;
11. valoarea totală a bazei impozabile aferentă achiziţiilor de bunuri şi servicii taxabile şi valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA de la persoane impozabile care aplică sistemul normal de TVA, cu excepţia celor pentru care s-au primit facturi simplificate; achiziţiile de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC şi laptopuri se vor evidenţia distinct în funcţie de valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, respectiv dacă aceasta este mai mică de 22.500 lei;
12. numărul total al facturilor primite pentru achiziţiile de bunuri şi servicii defalcate pe fiecare cotă de TVA de la persoane impozabile care aplică sistemul de TVA la încasare, cu excepţia celor pentru care au fost primite facturi simplificate;
13. valoarea totală a bazei impozabile aferentă achiziţiilor de bunuri şi servicii taxabile pentru care se aplică sistemul de TVA la încasare şi valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA de la persoane impozabile care aplică sistemul de TVA la încasare, cu excepţia celor pentru care s-au primit facturi simplificate; achiziţiile de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC şi laptopuri se vor evidenţia distinct în funcţie de valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, respectiv dacă aceasta este mai mică de 22.500 lei;
14. numărul total al facturilor primite pentru achiziţiile de bunuri şi servicii efectuate de către persoana impozabilă de la persoane impozabile care aplică regimul special pentru agenţiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi şi aplică sistemul normal de TVA;
15. valoarea totală a bazei impozabile aferentă achiziţiilor de bunuri şi servicii efectuate de la persoane impozabile care aplică regimul special pentru agenţiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi şi aplică sistemul normal de TVA;
16. numărul total al facturilor primite pentru achiziţiile de bunuri şi servicii efectuate de către persoana impozabilă de la persoane impozabile care aplică regimul special pentru agenţiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi şi aplică sistemul de TVA la încasare;
17. valoarea totală a bazei impozabile aferentă achiziţiilor de bunuri şi servicii efectuate de la persoane impozabile care aplică regimul special pentru agenţiile de turism, pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi şi aplică sistemul de TVA la încasare;
18. numărul total al facturilor emise de către persoana impozabilă pentru livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate, pentru care se aplică taxarea inversă;
19. valoarea totală a bazei impozabile aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii efectuate pentru care se aplică taxarea inversă şi valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA şi pe categorii de bunuri/prestări de servicii pentru care se aplică taxarea inversă; livrările de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC şi laptopuri se vor evidenţia distinct în funcţie de valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, respectiv dacă aceasta este mai mare sau egală cu 22.500 lei;
20. numărul total al facturilor primite de către persoana impozabilă, aferente achiziţiilor de bunuri şi servicii pentru care se aplică taxarea inversă;
21. valoarea totală a bazei impozabile aferentă achiziţiilor de bunuri şi serviciilor efectuate pentru care se aplică taxarea inversă şi valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA şi pe categorii de bunuri şi servicii pentru care se aplică taxarea inversă; achiziţiile de telefoane mobile, microprocesoare, console de jocuri, tablete PC şi laptopuri se vor evidenţia distinct în funcţie de valoarea bunurilor primite, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, respectiv dacă aceasta este mai mare sau egală cu 22.500 lei.

tobosv790

#22 Mesaj de tobosv790 »

Într-adevăr ! Cred că o să fie nebunie în toată regula de luna viitoare. Vai și-amar!

gramac921

#23 Mesaj de gramac921 »

Asta sigur ....și cu rectificativele la fel !

chirodeaf417

#24 Mesaj de chirodeaf417 »

Eu am inteles ca NU

??
chirodea417 - Intrebare: 1. Aceste vanzari trebuie declarate distinct in 394 pentru fiecare CUI?
In versiunea noua a programului am observat ca exista la operatii ->iesiri -> tip C -> bon de casa cu cod fiscal. Operam aceste bonuri distinct? singurul document pe care il avem este rola de casa. Numele clientului nu-l avem decat daca creem un client pe baza CUI-ului. Poate nici sa nu fie corect.

sau

2.Nu se declara distinct livrarile cu bon cu CUI.

Raspuns:

tomac

Nu se declară distinct. Există pentru că sunt unii care listează bon de casă cu CUI. Se și transferă din Market tot pe tipul ăla pentru cei care generează astfel de acte.
Cum le introducem pana la urma?

tobosv790

#25 Mesaj de tobosv790 »

Nu am idee. Unii interpreteaza intr-un fel altii in alt fel. Cred ca si daca intrebam la ANAF parerile sunt diferite. Astea sunt ambiguitati generatoare de abuzuri din partea celor care ne verifica....

balazse

#26 Mesaj de balazse »

Si te opreste cineva sa faci o petitie online pe site-ul ANAF? sau chiar sa le scrii e-mail?
Ii drept ca o sa primesti raspuns in unele cazuri dupa 25-30 de zile, ca doar au termen de 30 de zile, precum si atunci iti vor da poate un raspuns pe langa cele intrebate, dar macar ai incercat sa obtii informatii sau sa le atragi atenti asupra problemelor. :wink:

gramac921

#27 Mesaj de gramac921 »

nici faza cu rectificativele interzise daca ai o factura din alta luna ...nu cred ca va tine . La ce haos e :)

tobosv790

#28 Mesaj de tobosv790 »

Balazse ceea ce propui este frectie la un picior de lemn. Boala lunga,moarte sigura. Nu are rost.
Cred ca ai dat-o la misto!!!

balazse

#29 Mesaj de balazse »

Nu intotdeauna este frectie la picior de lemn, eu personal am reusit sa mai rezolv cate ceva prin e-mail, ii drept ca prin altele deloc.
Oricum daca mai multe persoane fac sesizari referitor la o problema, poate poate avem ceva sanse sa se si modifice ceva.

tobosv790

#30 Mesaj de tobosv790 »

Câte persoane au făcut sesizări pentru 394 și 088? Cred că zeci de mii poate chiar mai multe. S-a schimbat ceva semnificativ? Nu. Deci,....

Scrie răspuns