mijloc fix

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
josand

Re: mijloc fix

#16 Mesaj de josand »

Asa am inteles, ca initial am crezut ca sunt luate ca rezerve sau ceva de genul asta. Dar sunt in componenta mf.
Ms frumos de raspuns!

zaineal

#17 Mesaj de zaineal »

discountul pe factura aferent mijlocului fix, acum, nu mai micsoreaza valoarea de achizitie, se inregistreaza pe venit, corect? intrebarea mea e cum operez in saga acest discount care trebuie sa intre pe venit proportional cu amortizarea? este ok sa-l pun pe venituri in avans pe aceeasi durata ca si amortizarea mijlocului fix?

fagarasa176

#18 Mesaj de fagarasa176 »

zaineal scrie:discountul pe factura aferent mijlocului fix, acum, nu mai micsoreaza valoarea de achizitie, se inregistreaza pe venit, corect?
De unde a'ti tras d-vs aceasta concluzie?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

zaineal

#19 Mesaj de zaineal »

recent am citit, dar nu mai gasesc fisierul

tomac

#20 Mesaj de tomac »

Se referă la modificările din ordinul 4160/2015 ce se aplică de la 01/01/2016.
Mai exact la asta
76. -
(1) 1 Reducerile comerciale acordate de furnizor și înscrise pe factura de achiziție ajustează în sensul reducerii costul de achiziție al bunurilor. Atunci când achiziția de produse şi primirea reducerii comerciale sunt tratate împreună, reducerile comerciale primite ulterior facturării ajustează, de asemenea, costul de achiziţie al bunurilor.

(11) Dacă reducerile comerciale înscrise pe factura de achiziție acoperă în totalitate contravaloarea bunurilor achiziționate, acestea se înregistrează în contabilitate la valoarea justă, pe seama veniturilor curente (contul 758 "Alte venituri din exploatare") în cazul stocurilor, respectiv a veniturilor în avans (contul 475 "Subvenții pentru investiții"), în cazul imobilizărilor corporale și necorporale. Veniturile în avans aferente acestor imobilizări se reiau în contul de profit și pierdere pe durata de viață a imobilizărilor respective.
Dar.... pentru că există un dar, se trec pe venituri sau pe 475 numai dacă pe factură reducerile sunt reflectate distinct și valoarea lor acoperă în totalitate valoarea bunurilor, altfel reducerea va reduce valoarea de achiziție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zaineal

#21 Mesaj de zaineal »

multumesc mult, nu retinusem ca partea cu discount 100%

fagarasa176

#22 Mesaj de fagarasa176 »

Ba da'ma draq :shock:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns