1. Prețul de achiziție va fi cel din factură, prețul de vânzare va fi cel cu care vindeți - dacă țineți evidență în preț cu amănuntul atunci prețul cu TVA.
2. Le vindeți în regim normal, cu TVA. Veți aplica taxarea inversă numai dacă veți vinde la rândul dvs către un client plătitor de TVA și dacă valoarea facturii emise către acel client, fără TVA, este de cel puțin 22500 lei.
taxare inversa
Re: taxare inversa
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspuns!
Mentionez ca nu avem magazin, se intampla rar sa avem comenzi pentru calculatoare, laptopuri, imprimante... Gestiunea este global valorica. Si da, valoarea laptopurilor 22500. Asadar inregistrez atat achizitia cat si vanzarea bifand la tip factura T?
Mentionez ca nu avem magazin, se intampla rar sa avem comenzi pentru calculatoare, laptopuri, imprimante... Gestiunea este global valorica. Si da, valoarea laptopurilor 22500. Asadar inregistrez atat achizitia cat si vanzarea bifand la tip factura T?
Pentru StanoiuM
Desi datele oferite de TomaC au fost destul de clare, avand in vedere ca intrebi din nou, poate ajuta in plus:
Desi datele oferite de TomaC au fost destul de clare, avand in vedere ca intrebi din nou, poate ajuta in plus:
Cod Fiscal scrie:ART. 331 - Măsuri de simplificare
(1) Prin excepție de la prevederile art. 307 alin. (1), în cazul operațiunilor taxabile, persoana obligată la plata taxei este beneficiarul pentru operațiunile prevăzute la alin. (2). Condiția obligatorie pentru aplicarea taxării inverse este ca atât furnizorul, cât și beneficiarul să fie înregistrați în scopuri de TVA conform art. 316. Norme metodologice
(2) Operațiunile pentru care se aplică taxarea inversă sunt:
...
k) furnizările de console de jocuri, tablete PC și laptopuri.
...
(7) Pentru livrarea bunurilor prevăzute la alin. (2) lit. i)-k) se aplică taxarea inversă numai dacă valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, înscrise într-o factură, este mai mare sau egală cu 22.500 lei.