Activare licenta
Re: Activare licenta
Am o licenta full (conta+stocuri) + o a doua licenta licenta x 9 stocuri.
Pe scurt: Prin editare am transmis urmatoarele: am definit parole pe contul online saga dar tot nu reusesc sa activez programul.
Pe lung:
a. am definit parola pe contul online de licentiere saga pentru prima licenta, full.
b. am definit parole pe contul online de licentiere pentru fiecare utilizator din a doua licenta (care are 9 utilizatori - 9 linii / campuri)
c. am incercat dupa update-ul la 3.0.591 activarea folosind combinatii nume de utilizator (asa cum este definit in programul saga) + parola definita anterior in contul online de licentiere
c1. nume utilizator de la prima licenta (asa cum este definit in programul saga) + parola online (care in saga are si drepturi de admnistrare totale insa nu este primul utilizator ADMIN)
c2. nume utilizator de la a doua licenta (asa cum este definit in programul saga) + parola online
c3. nume utilizator de la a doua licenta (adminul din programul saga) + parola online
c4. nume utilizator de la prima licenta (asa cum am trecut ca si text la informatii suplimentare in contul online) + parola online (care in saga are si drepturi de admnistrare totale insa nu este primul utilizator ADMIN)
La toate aceste variante eroare de activare.
Pe scurt: Prin editare am transmis urmatoarele: am definit parole pe contul online saga dar tot nu reusesc sa activez programul.
Pe lung:
a. am definit parola pe contul online de licentiere saga pentru prima licenta, full.
b. am definit parole pe contul online de licentiere pentru fiecare utilizator din a doua licenta (care are 9 utilizatori - 9 linii / campuri)
c. am incercat dupa update-ul la 3.0.591 activarea folosind combinatii nume de utilizator (asa cum este definit in programul saga) + parola definita anterior in contul online de licentiere
c1. nume utilizator de la prima licenta (asa cum este definit in programul saga) + parola online (care in saga are si drepturi de admnistrare totale insa nu este primul utilizator ADMIN)
c2. nume utilizator de la a doua licenta (asa cum este definit in programul saga) + parola online
c3. nume utilizator de la a doua licenta (adminul din programul saga) + parola online
c4. nume utilizator de la prima licenta (asa cum am trecut ca si text la informatii suplimentare in contul online) + parola online (care in saga are si drepturi de admnistrare totale insa nu este primul utilizator ADMIN)
La toate aceste variante eroare de activare.
-
Din pacate intampin aceeasi problema cu licienta .
suportul de la Saga nu intelege ca pe o statie de lucru windows 11 pro , intregrata in AD ( active directory ) exista doua 2 tipuri de utilizatori , Admin si standard user .
Update-ul l-am operat cu userul de admin si implicit am deschis programul iar cand intru cu userul standard pentru lucru imi da eroare ( ca nu am licienta valida ) .
suportul de la Saga nu intelege ca pe o statie de lucru windows 11 pro , intregrata in AD ( active directory ) exista doua 2 tipuri de utilizatori , Admin si standard user .
Update-ul l-am operat cu userul de admin si implicit am deschis programul iar cand intru cu userul standard pentru lucru imi da eroare ( ca nu am licienta valida ) .
- balazse246
Se pare ce nu este clar noul tip de licentiere.
O licenta este pentru un calcular si un user Windows.
Daca pe calculator exista doi useri de Windows si vrei sa utilizezi programul de pe ambele useri de Windows, atunci ai nevoie de doua licente, pentru fiecare user Windows separat.
Daca prin rdp vrei sa se conecteze inca alti 9 useri Windows, atunci mai ai nevoie de 9 licente.
Poate ca nu am inteles corect modul de lucru, dar consider ca pentru server, ca sa nu ai probleme ai avea nevoie de o licenta full pentru utilizatorul standard (deoarece de pe aceasta operezi documentele) si o licenta doar de stocuri pentru utilizatorul admin (deoarece de pe aceasta doar actualizezi programul).
Pe langa acestea, o sa mai ai nevoie de 9 licente de stocuri pentru restul de utilzatori standard care se vor conecta prin rdp.
Daca pe calculator exista doi useri de Windows si vrei sa utilizezi programul de pe ambele useri de Windows, atunci ai nevoie de doua licente, pentru fiecare user Windows separat.
Daca prin rdp vrei sa se conecteze inca alti 9 useri Windows, atunci mai ai nevoie de 9 licente.
Poate ca nu am inteles corect modul de lucru, dar consider ca pentru server, ca sa nu ai probleme ai avea nevoie de o licenta full pentru utilizatorul standard (deoarece de pe aceasta operezi documentele) si o licenta doar de stocuri pentru utilizatorul admin (deoarece de pe aceasta doar actualizezi programul).
Pe langa acestea, o sa mai ai nevoie de 9 licente de stocuri pentru restul de utilzatori standard care se vor conecta prin rdp.
-
Eu ca administrator de retea cum procedez ?
Dau drepturi de administratori la utilizatori standard ?
Pentru securitatea retelei nu este normal acest lucru sa dai drepturi de admin utilizatorului standard , actualizarile trebuiesc facute de un admin .
Am inteles ca sa schimbat modul de licientiere desi in mesajul primit despre ultima actualizare 591 nu specifica nimic despre schimbare modului de licientiere .
Dau drepturi de administratori la utilizatori standard ?
Pentru securitatea retelei nu este normal acest lucru sa dai drepturi de admin utilizatorului standard , actualizarile trebuiesc facute de un admin .
Am inteles ca sa schimbat modul de licientiere desi in mesajul primit despre ultima actualizare 591 nu specifica nimic despre schimbare modului de licientiere .
Eu am licenta cu 9 useri , am scris de oua ori pana acum.balazse246 scrie: ↑Vin Iun 27, 2025 9:20 am Se pare ce nu este clar noul tip de licentiere.
Problema mea este la activarea programului de primul user /admin / whatever, nici macar nu am ajuns la al doilea sau noualea.
Poate nu cunosc eu toate detaliile mediului de lucru "Enterprise", dar in opinia mea, actualizarea saga pt. toti utilizatorii ar trebuii sa se faca doar cu suprascrierea fisierelor noi in toate folderele saga.
Nu cu executia setup-ului de instalare, care necesita mai multe dreturi decat un "utilizator sau operator standard", pe toate statiile de lucru.
Instalati saga full pe o statie locala cu drepturi de administrator (statia de test sau statia de instalare). Odata finalizata instalarea si verificarea mediului windows de catre saga (verificarea serviciului firebird si firebirdclient), se copiaza doar folderele si fisierele necesare in toate folderele saga instalate pe statiile de lucru in retea (cu prezumtia ca pe toate statiile de lucru a fost instalat macar odata saga de un administrator). Adica folderele clona, FbClient, FreeTab (la care in prealabil s-a actualizat Dukintegrator-ul) si toate fisierele din folderul de instalare saga, exceptand fisierele de configurare, cum ar fii config.fdb (sau dbf-urile vechi), hash-urile *.dat de licentiere, configcs.txt si restul fisierelor txt daca exista (u.txt, uu.txt si erorile). In anumite situatii unii operatori de saga au nevoie si de programe terte cum ar fii importul uber sau declaratii anaf. La fel copiati si acele foldere dupa o instalare pe statia de test sau statia de instalare. Folderul UBC din Actualizari sau folderul DeclaratiiANAF. Astfel un operator standard nu mai trebuie sa execute o instalare in propria sesiune cu drepturi de administrator.
- balazse246
Pentru ciobanud32
Cumperi cel putin o licenta de stocuri si actualizezi programul, restul user-ilor vor avea licente full.
Cumperi cel putin o licenta de stocuri si actualizezi programul, restul user-ilor vor avea licente full.
- balazse246
Pentru pavelp838
Nu exista licente cu 9 useri. O licenta este pentru un user. Mai citeste o data conditiile pentru licente.
Nu exista licente cu 9 useri. O licenta este pentru un user. Mai citeste o data conditiile pentru licente.
-
De ce sa mai cumpar o licienta data am deja licienta activa Saga si stocuri ?balazse246 scrie: ↑Vin Iun 27, 2025 11:14 am Pentru ciobanud32

balazse246 scrie: ↑Vin Iun 27, 2025 11:15 am Pentru pavelp838
Iti garantez ca ultimele doua cifre din licenta sunt identice. Numaratoare o poti face si tu.
https://ibb.co/pjpFB1j8
- balazse246
Pentru ciobanud32
Ca ai doi utilizatori diferiti.
Ca ai doi utilizatori diferiti.
- balazse246
Pentru pavelp838
Ai 9 licente care au acelasi cod de licenta (la fel 9 licente apar si pe factura emisa).
Ai 9 licente care au acelasi cod de licenta (la fel 9 licente apar si pe factura emisa).
-
Admin nu este utilizator de Saga , el doar intra sa faca un update ( atat ) , deci sa inteleg ca imi trebuie 2 liciente , 1 pentru utilizare Saga si 1 pentru update ??????
este o prostie .
Multumesc pentru raspuns , se pare ca nu intelegeti ce inseamna '' active directori '' , nu intelegeti ce inseamna user Admin si user standard , nu intelegeti ce inseamna politici de domeniu .......etc .
faptul ca eu ca administrator de retea intru pe acel calculator sa efectuez un update si sa acceses programul ca sa preia licienta imi trebuie inca o licienta ?

- balazse246
Se pare ca este o neintelegere.
Ca si prim lucru, aici pe forum regasesti utilizatorii programului (la fel ca si tine) si nu echipa Saga.
Ca si al doilea lucru, ai intrebat de o problema, ti s-a mentionat din ce cauza apare si cum ar trebui rezolvat, conform conditiilor exitente de licentiere, dupa care tot noi suntem cei care nu inteleg lucruri si modulcum iti sunt configurate lucrurile (ninemi nu a zis sa nu oferi unui utilizator drept de admin Windows),dar cel mai probabil sa nu suntem specializati in asa ceva (acum eu zic din punctul meu de vedere).
Aceste probleme de licentiere le poti discuta cu echipa Saga, dar aici pe forum iti putem oferii solutii din partea utilizatorilor.
Pentru a contacta echipa Saga ai doua optiuni:
- chat, vezi aici: https://secure.livechatinc.com/customer/action/open_chat?license_id=18768180
- e-mail, adresa il regasesti aici: https://www.sagasoft.ro/contact.php
Ca si prim lucru, aici pe forum regasesti utilizatorii programului (la fel ca si tine) si nu echipa Saga.
Ca si al doilea lucru, ai intrebat de o problema, ti s-a mentionat din ce cauza apare si cum ar trebui rezolvat, conform conditiilor exitente de licentiere, dupa care tot noi suntem cei care nu inteleg lucruri si modulcum iti sunt configurate lucrurile (ninemi nu a zis sa nu oferi unui utilizator drept de admin Windows),dar cel mai probabil sa nu suntem specializati in asa ceva (acum eu zic din punctul meu de vedere).
Aceste probleme de licentiere le poti discuta cu echipa Saga, dar aici pe forum iti putem oferii solutii din partea utilizatorilor.
Pentru a contacta echipa Saga ai doua optiuni:
- chat, vezi aici: https://secure.livechatinc.com/customer/action/open_chat?license_id=18768180
- e-mail, adresa il regasesti aici: https://www.sagasoft.ro/contact.php
Ok, am inteles. Un ID de licenta repetat de 9 ori inseamna licenta unica / per utilizator. Am mai invatat ceva.balazse246 scrie: ↑Vin Iun 27, 2025 12:16 pm Pentru pavelp838
Maine o sa inmatriculez 9 Dustere cu aceleasi combinatii de litere si cifre pe placute. Daca intreaba careva, le spun ca seriile VIN sunt diferite.
Tofu-dreg licensing, my friend.