E-FACTURA TRANSMISA PRIN SPV

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
moldoveanua69

Re: E-FACTURA TRANSMISA PRIN SPV

#16 Mesaj de moldoveanua69 »

Buna ziua,
Am un client cu procedura faliment inchisa si firma radiata.
Conform legii, pentru ca figurez pe lista de creditori, pot sa fac ajustare la baza impozabila si la tva, prin emiterea unei facturi cu minus.
Am vorbit la callcenter ANAF sa stiu daca fac autofactura sau chiar pe numele clientului; mi-a raspuns sa fac factura pe numele clientului, sa transmit factura prin SPV (!) si sa pastrez mesajul de eroare de genul "client radiat".
Dar eu nu am gasit in SAGA un astfel de mesaj, nici in folderul cu e-facturi.

ciotlausm

#17 Mesaj de ciotlausm »

Am si eu o intrebare. Facturile emise pentru uncasari cu bon fical care acum se selecteaza la tip 'f'' nu se mai depun pe SPV ? Nu mai apar in tabelul facturilor emise de trimis.
Multumesc

brinzeia757

#18 Mesaj de brinzeia757 »

Buna ziua,
Pentru facturile pe care le emit folosesc programul Oblio, tot de aici le si transmit in spv iar ulterior le export in Saga. Ideea este ca atunci cand fac importul, nu sunt evidentiate indexurile de transmitere in spv (acestea nu sunt preluate). Exista posibilitatea sa fie evidentiate in Saga? (asa cum sunt atunci cand se trimit din Saga in spv?).
Multumesc

ferenta192

#19 Mesaj de ferenta192 »

De unde si cum faci importul facturilor?Din meniul Diverse?
Eu il fac din accesare e-Facturi si la configurare avem posibilitatea de bifare sa importam facturi emise si transmise in SPV din alte aplicatii.Astfel se preiau in SAGA cu indexul de incarcare.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

herganiec

#20 Mesaj de herganiec »

corect.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

brinzeia757

#21 Mesaj de brinzeia757 »

Da, din diverse am facut importul, am sa fac cum m-ati indrumat.
Multumesc mult!

stanescue731

#22 Mesaj de stanescue731 »

Dar,pentru cultura noastra,daca aveti SAGA,ce nevoie mai aveti de Oblio?

ferenta192

#23 Mesaj de ferenta192 »

Pentru ca...un client nu doreste SAGA, ci OBLIO, pe care il foloseste numai pentru facturare!
Nu l-am putut convinge nici in ruptul capului ca SAGA este THE BEST (cum imi place mie sa spun)!

herganiec

#24 Mesaj de herganiec »

mai sunt ciudati .. stiu pe cineva care nu vrea sa factureze decat cu Smarbill.. chiar daca are si sagac pe calcualtor cu care se face toate celelalte..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tomac

#25 Mesaj de tomac »

@brinzeia - importați facturile din SPV și se vor importa cu index cu tot. Bifați în ecranul e-factura - pagina configurări să vă importe și facturile emise nu doar cele primite.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vulpei

#26 Mesaj de vulpei »

ma puteti ajuta, la o firma imi da eroare de validare cand vreau sa o incarc in spv:
E: validari globale
eroare regula: ERR_SCHEMATRON: Codificarea caracterelor pentru facturile XML TREBUIE sa fie UTF-8.
F: InvoiceLine (1) sectiune Item (1) sectiune Name (1)
eroare: Eroare fatala de parsare: 'org.xml.sax.SAXParseException; systemId: file:///C:/SAGA%20C.3.0/e-Factura/XXX_XXXXXXXXXI_SRL/Septembrie2024/F_111111_2222222_27-09-2024.xml; lineNumber: 2; columnNumber: 4587; An invalid XML character (Unicode: 0x2) was found in the element content of the document.'
ce ar trebui sa rectific ?

herganiec

#27 Mesaj de herganiec »

verificați numele firmei.. aveți caractere necunoscute ... șăî sau &.. modificati și generați din nou.
Ultima oară modificat Lun Sep 30, 2024 7:14 pm de către herganiec, modificat 1 dată în total.

vulpei

#28 Mesaj de vulpei »

am verificat, caracterele sunt ok, firma a fost preluata automat din saga cand a fost facuta factura...

ferenta192

#29 Mesaj de ferenta192 »

Este in regula ca la transmiterea in E-factura a facturilor emise catre persoane fizice, care la rubrica CNP au completat 13 zerouri, sa apara urmatoarea fraza?
"Factura cu id_incarcare=4566600762 nu poate fi comunicată către destinatar (BT-47 – lipsă identificator) Vă informăm că aveți obligația transmiterii facturii către destinatar, în conformitate cu prevederile art. 10^1, alin. 4 din OUG nr. 120/2021."

tomac

#30 Mesaj de tomac »

Da. Este o informare. Și dacă ar fi un CNP valid ar apărea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns